Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Massi123

Jak mam wrócić do ćwiczeń po ciężki przeżyciach

Polecane posty

Gość Massi123

Witam Mam problem z podjęciem decyzji, której nie jestem w stanie podjąć od dłuższego czasu Napiszę w skrócie o swoich przeżyciach żeby dość do sedna problemu który chcę teraz poruszyć. A więc kilka lat wstecz ćwiczyłem przez 6lat na siłowni no ale z czasem stało się to obsesją bo zaniedbałem szkołę, nie chodziłem do pracy, brałem też kolosalne ilości odzywek pobudzających które nasiliły moje lęki no i z czasem zdecydowałem się nawet na sterydy ale skończyło się tylko na jednej innekcji z testosteronu. Co do rodziny to mój ojciec był alkoholikiem a matka była zawsze nadopiekuńcza i robiła wszystko za mnie, tak że można powiedzieć że moje życie zaczynało się na ćwiczeniach i tam kończyło bo po za tym nic nie umiałem zrobić i miałem wszystko gdzieś bo po co coś robić jak ktoś zrobi to za mnie No i z czasem nabawiłem się bardzo silnej nerwicy no i po czasie depresji, no ale najgorsze momenty już mam za sobą chodź nadal czuję się dosyć chwiejny emocjonalnie ale już znacznie mniej niż na początku nerwicy, dużo pozmieniałem i poukładałem w swoim życiu, poszedłem do pracy, wychodzę do ludzi itp. No ale wracając do problemu o którym miałem pisać, a więc kiedy próbuję wrócić do ćwiczeń i zaczynam ćwiczyć i dbać o regulane posiłki to zaczynam się denerwować i odczuwam nieprzerwany niepokój, boję się że znowu mnie to wciągnie, ale też jest mi ciężko zrezygnować z wolności której nigdy nie miałem przez reźim który sobie narzucałem, odmawiałem sobie też wielu przyjemności i dużo przez to cierpiałem bo nie chodziłem z kolegami na piwo czy balety, nie jeździłem na rowerze bo bałem się że będę palił kcal i tak dalej.. Tak że czułem się jak niewolnik tego sportu. Chciałbym teraz na nowo zacząć ćwiczyć żeby lepiej wyglądać, rozwijać siłę. Zawsze jak się staram do tego podejść to po kilku dniach rezygnuję z wyżej wymienionych powodów i przez kilka dni się czuję fatalnie bo nagle zmieniam decyzję i mam wrażenie jak bym się bawił własnymi emocjami. Tak że może macie dla mnie jakieś sugestie, docenię każdą odpowiedź :)

Gość gość
Może poćwicz z kimś wspólnie :) albo prostu najpierw zacznij on innych ćwiczeń, których wcześniej nie wykonywałes:) Sam musisz chcieć, nic na siłę. Może to też potraktować jako takie zadanie, misję, która musisz wykonać i postanow sobie naprzyklad, że przez 2 tyg nie możesz się poddać.