Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Werkaaw

Pomocy staranie o dziecko

Polecane posty

Gość Werkaaw

Hej. Jestem Wera. Mam 20 lat. Z narzeczonym jesteśmy razem 6 lat a Znamy sie od 8.(od szczeniackich lat wrecz ) Bardzo byśmy chcieli miec dziecko nasz owoc miłości. Staramy się. Od kilku miesięcy uprawiany seks bez zabezpieczenia. Mam cykle zazwyczaj 37dniowe czasem zdążą się 40. (Wyprzedzam pytanie -tak narzeczony ma prace,stać nas ,wesele planujemy, ale za kilka lat nikomu nie muszę pokazywać dokum. Czy też obrączki,żeby pokazać ej jednak się kochamy bo mamy ślub.) Mialam robione badania hormonów wszystko ok. Jestem bardzo nerwowa ciągle się denerwuje wkurzam o byle co. Lubie zjesc fastfoody nie jestem jakas #fitgirl :D Czy to moze być powód że nie mogę zajść w ciążę? Ile wy się staraliscie czy bralyscie jakieś witaminy ,uprawialiscie sport ile razy w tyg sie kochaliscie ?itp. Jeszcze jedno nie wiem kiedy A dni płodne owulacje.Proszę o odpowiedź,dziękuję I pozdrawiam:)

Prosze sobie zbadac tarczyce przy okazji. A jesli chodzi i owulacje to proponuje monitoring cyklu u ginekologa. Wtedy poznasz dokladnie prace swoich jajników i dowiesz sie kiedy jest owulacja. To pozwoli na starania w odpowiednim momencie. Z suplementów od 1dc (czyli od pierwszego dnia miesiączki) do owulacji mozesz brać olej z wiesiołka (moze być w tabletkach ale tylko do dnia owulacji) i kwas foliowy. I radze mało liczyć dni tylko korzystać z mlodości i przyjemności. Żyj i baw sie a ciąża sama sie pojawi. Myślenie ciągłe o niej (choc wiem jak to trudno nie myślec) nie pomaga. Powodzenia

Gość Weraaw
Dziękuję bardzo :) martwię się. Ale pocieszam się tym,że moja mama starała się o mnie rok czasu :)

Gość Kwiatek72
Hej ja również się staram o maluszka. Mam 22 lata i tak samo jak ty mam długie cykle 33-42 dniowe.

Gość gość
Kwiatek- ja już czasami zalapuje doła :( jak przychodzi miesiączka

Gość Kwiatek72
Gościu nie ma co sie załamywać. Czasem wyluzowanie daje rezultaty. Ja byłam w ciąży 3 miesiące temu ale poronilam. U mnie nie jest ciężko zajść w ciążę tylko ją utrzymać. Teraz obecnie czekam na miesiączke której nie mam 2 miesiące :/

Gość Kwiatek72
A u cb jak ten miesiąc starań? Czujesz się jakoś inaczej?

Gość gość
Nie palę,nie pije żadnych używek I nicc

Gość Werkaaw
Co miesiąc mam wrażenie jakbym w ciąży była A to okres się spóźni A to w brzuchu jakos dziwnie . A później rozczarowanie..

Gość Kwiatek72
A badałas się u ginekologa? Robił ci monitoring kiedy jajeczkujesz?

Gość Kwiatek72
Werkaaw. Mam tak samo jak ty. Chyba sama się nakręcam:/ U mnie jajeczkowanie wystapilo dopiero jakoś na dniach ( potwierdzil ginekolog na usg). I to dopiero po prawie dwóch miesiacach. Dziwny ten mój organizm :/

Gość gość
Odstaw nabiał. Czesto kobiety są niepłodne kiedy go spozywaja. U mnie bylo tak samo

Gość bogusiaz
Jeżeli planujesz dziecko dobrze byłoby się przygotować do tego wydarzenia. Na przykład kupując sobie odpowiednie preparaty, które pozwolą Ci o siebie zadbać np to http://www.compositamama.pl/ To doskonale skomponowany zestaw witamin i np kwasu foliowego czy żelaza produkt, który pomoże Ci zadbać nie tylko o siebie ale także i o dziecko.

Gość gość
SAma piszesz ze jestes bardzo nerwowa, to nie dziwne,że organizm się buntuje i nerwusowo nie daje tej ciąży. Wycisz głowę, wyluzuj i będzie ta upragniona ciąża.

Gość gość
Ale jakiej pomocy od kafetarianek dziewczyno oczekujesz ?! Poza tym,że założyłaś kolejny ten sam temat, dziś macie fisia, już kilka nowych jest .

Gość gość
Przede wszystkim przestan sie stresować, bo to zdeydownie nie pomaga,******** pewno pomoze to samo zdrowa dieta, suplementy tez moga pomoc, ja kilka miesiecy przed zajsiem w ciaze bralam mame dha, poprawily mi sie wyniki badan i teraz nadal ja biore, mimo ze jestem w 3 miesiacu