Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od dziś się odchudzam kto ze mną?

Polecane posty

Gość gość

W ciągu kilku miesięcy przytylam 10 kg :( W wyniku leków jakie brałam. Byłam pewna, ze jak je odstawie to kg same spadną bo cały czas jadłam tak samo. I tu zaskoczenie- kg nie spadły, waga od pół roku stoi w miejscu a ja jestem załamana. Mam 164cm wzrostu i 64 kg :O Mój pomysł na dietę wygląda następująco: - śniadanie g. 7:20 jajko sadzone i pół grejfruta - 2 śniadanie g. 11.00 twarożek z musli - obiad g.17.00 mięso z warzywami z la towaru i trochę kaszy/ryżu - kolacja g.20.00 kefir Wstaje o 7, a kładę się koło 23.00. Co myślicie? Obiad będzie się zmieniał, bo czasem będzie to pieczone mięso, czasem zupa, domowa pizza itd.

Gość gość
Z parowaru miało być. Macie jakieś uwagi? A może któraś z Was też bierze się za walkę z kg i wspólnie będzie nam łatwiej? Co do aktywności fizycznej, do pracy chodzę na pieszo ok 2 km, a w weekend trochę jeżdżę rowerem.

Gość gość
Dzisiaj idę na wesele wiec od poniedziałku

Gość gość
Ja ! Mam do zrzucenia 7 kg

Gość gość
Jeżeli to lekach, to ciężko będzie zrzucić. Bardzo. Sama dieta nie wystarczy. Tylko ciężka praca do siódmych potów...

Gość gość
a nie mozesz autorko porobic wszystkich badan i isc do dietetyka ? samemu to ciezko sobie diete ustalac

Gość gość
Witam , też od jakiegoś czasu biorę się za siebie. Jestem pół roku po porodzie i czas najwyższy coś zmienic. Mam do zrzucenia 8 kg. Kiedyś już się odchudzałam i z tamtych czasów została mi zakupiona dieta 1600 kcal. Ładnie na niej schudłam i nie czułam się głodna. Co do twojej diety. Śniadanie bardzo ubogie, powinnaś dodać jakieś węglowodany np. dwie kromki ciemnego pieczywa lub płatki owsiane. Na obiad ok tylko trochę ryżu to pół woreczka nie mniej. Jeśli chodzisz spać o 23 to kolacja o 20 jest ok. Polecam ściągnąć sobie aplikacje fitatu i obliczać sobie ile kcal w ciągu dnia zjadasz. Będziesz miała nad tym lepsza kontrole, ponieważ za mała ilość kcal też nie jest dobra i efekt jojo murowany. Oblicz też sobie dnienne zapotrzebowanie kaloryczne.

Gość gość
Jak chcesz brać się za odchudzanie to najpierw opanuj podstawy racjonalnej diety

Gość gość
Niestety jadłospis nie jest prawidłowy. I nie pozwoli schudnąć.

Gość gość
szczerze? mam 161 i waze 52 kg i jak bym jadla na sniadanie jajko i pol grejfruta , w ogole jak bym tak jadla jak twoja dieta to bym zdechla z glodu

Gość gość
To jaki jest prawidłowy? Ja do tej pory jadłam śniadanie w pracy koło 11, potem obiad w domu o 17 i ewentualnie banana wieczorem. Pół woreczka kaszy nie zjem :( dwie łyżki stołowe ugotowanej kaszy to maks jaki zjem. Byłam u dietetyka i ułożył mmo takie menu ze nie mam możliwości go stosować-po 1 musiałabym nie pracować po 2 musiałabym oddzielnie gotować dla siebie i rodziny a to też nie wchodzi w grę. Na śniadanie w jego jadlospisie był omlet z 2 jajek z mąką i łososiem-zrobiłam z tego jajko sadzone bo to jestem w stanie przselknac. Co do ćwiczeń-z uwagi na względu zdrowotne mam absolutny zakaz wysiłku fizycznego.

Gość gość
Ja w ciągu 3 mc schudłam 10 kg, pieczywo ciemne, zero makaronów i ziemniaków, słodycze minimum, do picia woda, herbaty ziołowe. Reszta normalnie ale z umiarem i oczywiście min 3 posiłki dziennie bo z tym zawsze miałam problem. Głodna nie chodzę, ogólnie niczego sobie nie odmawiam, a kg i tak poleciały :-)

Gość gość
Zaraz zobaczę co to za aplikacja ta fitau Dzięki

Gość gość
8:46,8:48 i 8:56 zapraszam może wspólnie nam się uda :)

Gość gość
Fitatu już mi się ściąga. Pobieram też krokomierz :)

Gość gość
3 mc schudłam 10 kg x Bardzo niezdrowo :(

Gość gość
Czesc ja tez się dolaczam. :) Chce zrzucić z 5kg, bo opona mi się zrobiła przez jedzenie wieczorem a tu lato w pełni;D Ja zamierzam ograniczyć wieczorne mega kolacje (pracuje codziennie do 21) :/ Dzisiejsze śniadanie: rukola z pomidorem i ogorkiem Obiad: sałatka z pomidorem, ogorkiem, serem feta, migdalami, oliwkami, szynka włoska Podwieczorek: mini sałatka owocowa- gruszka, jeżyny, biały grwjfrut Kolacja? Chyba koktajl prpteinowy :) Jutrzejszy jadłospis sobie wymyśle jeszcze. Nie mam jakiś oboszczen dietowych, chce po prostu zdrowo sobie to komponować w miarę o się nie przejadac. Działamy kobietki ;)

Gość gość
Boże, Wy nie macie zupełnie pojęcia o konstruowaniu prawidłowego jadłospisu i tylko sobie krzywdę robicie... Na śniadanie rukola z pomidorem i ogórkiem - ok, są warzywa. A gdzie białko, tłuszcze czy węglowodany złożone? Żeby schudnąć trzeba jeść!! Dołączenie do grupy na fejsie "odchudzanie z głową" i się douczcie trochę, bo naprawdę sobie zrobicie krzywde

Gość gość
Nie ma potrzeby odtlrzucania makaronów i ziemniaków. Ciemny makaron jest jak najbardziej ok, a ziemniaki nie są tyczące tylko sosy które są na nie lane. Jak jak pisałam wcześniej obliczyć sobie zapotrzebowanie kaloryczne. Odjąć od tego rozsądną ilość aby schudnąć np. 300 kcal. Jeść 4-5 posiłków, minimum 2 l wody dziennie. Jeśli ćwiczyć nie możesz to polecam spacery szybszym krokiem, to zawsze jakaś aktywność fizyczna. No i jeśli przytylas przez 6 miesięcy proszę nie myśleć że zrzucisz to w 6 tygodni. Z dnia na dzień te kg nie przybywały.

Gość gość
Czemu niezdrowo? Nie głodziłam się, jadłam wszystko. Co niezdrowego jest w eliminacji białego pieczywa i makaronu, a zastąpienie tego kaszą? Co niezdrowego jest w eliminacji słodyczy czy słodkich napojów? Czy przejście na regularne posiłki też jest niezdrowe?

Gość gość
9:38 właśnie też mialam o tym pisać. Na facebooku " odchudzanie z głową" super sprawa. Poczytajcie sobie pliki grupy tam znajdziecie kompendium potrzebnej wam wiedzy. Bo w ten sposób robicie sobie krzywdę. Macie tam mnóstwo pomysłów na tworzenie posiłków. A jeśli sobie same nie poradzicie to polecam napisać do któregoś z moderatorów. Dieta u nich kosztuje około 150 zł. A macie super rozpiske.

Gość gość
Jem to co uważam za stosowne, zawsze tak jadlam nigdy nie miałam problemów z waga i nadal nie mam. Trochę sobie w ostatni miesiąc pofolgowalam i chce wrócić do swojej normy ;)

Gość gość
dziś x Cóż za reklama. Ale diety bez konsultacji i wywiadu ja bym nie zaryzykowała.

Gość gość
Ja też wam mówię teraz tak mało na diecie jedzą to życiu nie schudną:) po tygodniu takiego jedzenia (o ile ktoś to wytrzyma) organizm będzie tak wyglodzony że jak się rzucisz na żarcie to przytyjesz drugie tyle :) Ja schudłam jedząc normalnie ale odzucislam prawie całkowicie przekąski i cukier

Gość gość
Tyle że ja właśnie na diecie chcę jeść więcej. Jak pisałam przed dietą jadłam 2 posiłki dziennie- śniadanie 1 grahamka a obiad głównie mięso i warzywa... Autorka

Gość mmaatt
Witam.Ja odchudzam się od stycznia.Startowałam z wagi 97 kg dzisiaj mam 78.Mój przykładowy jadłospis to np. 1 śniadanie godz 8-owsianka z jogurtem naturalnym i bananem 2 sniadanie godz 12 -kanapki z pomidorem obiad godz 16-kasza gryczana z warzywami i kurczakiem kolacja godz 20- sałatka z kukurydzą ogórkiem i tuńczykiem. Korzystałam z porad dietetyka bo jak dotąd wszystkie próby odchudzania kończyły się efektem jojo.Dużym plusem jest że mogę jeść chleb ,makarony ,owoce i raz w tygodniu mam dzień gdzie jem co chcę.Przestrzegam też godzin posiłków.Jestem w połowie drogi ale mam nadzieję że wytrwam;-)

Gość gość
ja od maja schudłam 4,5 kg. Jestem na diecie od dietetyka. Jedzenia bardzo duze porcje, nie moge tego wszystkiego zjesc. Moja rozpiska to 8 sniadanie, 12 2 sniadanie, 16 obiad i 20 kolacja. o 12 mam zawsze koktajl, wieczorem salatki, 2 razy w tygodniu ryba, minimum 1,5 litra olynow- nie licząc kawy.Nie ćwicze. Schudlam tyle na samej diecie a grzeszki byly, po drodze zjadlam 2 kebaby, lody. mam 171 cm wzrostu, wazylam 69 kg a teraz waze 64,5.. jeszcze 1,5 kg i bedzie tak jak przed ciążą.

Gość gość
Napisz kilka przykładowych diet? Ta co schudła 10 to tez

Gość marawstala
Jak zjem czekolady i przytyje do 55kg to znowu przejde na post warzywno owocowy, bo warto : )