Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze 7 latki wiedzą do czego służy Podpaska

Polecane posty

Gość gość

Dzis córka zapytała mnie co to na podpaske powiedziałam a to takie coś dla dorosłych kobiet. A córka aha do majteczek? Zastanawiam się skąd wiedziała nie dawno urodziłam miałam cc chodze w sukienkach zawsze nakrywam się kocem jak karmie piersią małego musiała zobaczyć na moich majtkach poporidiwych bo skąd by wiedziała. Ale zawsze uważam jak się kładę czy wstaje z łóżka. Olać temat czy wytłumaczyć córce?

Gość gość
Wiedzę dziecka trzeba dostosować do jego wieku. Dziecko jak chce coś wiedzieć to o to pyta. Twoja córka zapytała "do majteczek? -tak, do majteczek". Jeśli nie zadała więcej pytań to znaczy, że to zaspokoiło jej ciekawość i nie ma potrzeby więcej tłumaczyć. Pewnie za jakiś czas zacznie dopytywać "a po co do majteczek, czy ja też muszę zakładać?" i wtedy warto jej wytłumaczyć co to jest okres, że to takie kilka dni w miesiącu kiedy kobiety krwawią z tamtych miejsc ale to nie boli i to nic złego, że to się dzieje po to aby kobieta kiedyś mogła zostać mamą itp i znowu, nie robisz wykładu jeśli dziecko nie dopytuje. Moim zdaniem 7 lat to wcale nie tak mało, w obecnych czasach już 10 latki mogą dostać okres i zdarza się to coraz częściej

Gość gość
Ja mam syna 9latka, ok 1,5roku temu pytał się a co to jest- robiłam porządki w torebce i wyleciały tampony. Mąż się uśmiechnął i powiedział że to mamy "naboje", syn dalej drążył i co ciekawe mąż wytłumaczył. Syn się nie zbulwersował, poród przez CC przyjął bez większych problemow-wiedzial że jego wyjęli z brzucha, czasami się zapyta kiedy "wyjmują" jego brata. Ogólnie większość spraw zwiazanych z seksem i seksualnością tłumaczymy normalnie, bez dziwnych zdrobnień i przeinaczeń, syn łatwiej to przyjmuje do wiadomości.

Gość gość
A czy wy nie oglądacie TV w ogóle? Bo jeżeli oglądacie, to trudno żeby się dzieciak nie wiedział do czego to służy, choćby z reklam

Gość gość
Mija 5 latka wie do czego służy i podpaska i tampon. Nie jest to jakiś mega temat tabu żebym nie mogła dziecku tego wytłumaczyć w sposób dostosowany do wieku.

Gość gość
W jaki sposób to tłumaczycie?