Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tarczyca :9

Polecane posty

Gość gość

Dzień Dobry moje TSH wynosi 5,3 czyli ponad normę z tym że reszta hormonów jest w porządku czy ktoś się z czymś takim spotkał? mimo to dostałam leki na tarczyce i skierowanie do endokrynologa podzielcie się informacjami co to oznacza

Gość gość
samo TSH nie wiele mówi, trzeba jeszcze zrobić badanie FT3 i FT4 żeby coś stwierdzić

Gość gość
robiłam je i wyszła norma co to oznacza?

Gość gość
wiek 20 lat

Gość gość
no tak tylko że norma jest dosyć rozpięta, masz pewnie te niższe poziomy normy ogólnie w Polsce norma TSH to 4,0 ale już norma europejska to 2,5 przy 5,3 tarczyca ewidentnie się męczy a raczej przysadka w mózgu która ją wyciska jak ostatnią krople z cytryny, żeby dać odpocząć i przysadce i tarczycy trzeba by pewnie brać euthyrox ja np miałem TSH 4,2, FT3 i FT4 też miałem w normie (ale właśnie w tych niższych poziomach) i biorę euthyrox pół tabletki dawki 25 i teraz mam TSH na poziomie 2,5 bo akurat w zeszłym tygodniu robiłem sobie wynik kontrolny, czuje się też lepiej bo to wpływa na poprawe nastroju, przy wyższym THS może pojawiać się nerwowość, niepokój, napięciowe bóle głowy itp jak ktoś ma podejrzenie nerwicy lękowej to najpierw sprawdza mu się tarczyce czy aby nie od tego

Gość gość
rozumiem bardzo ci dziękuję za odpowiedz

Gość gość
nie ma za co ;) daj foto cipusi i będziemy kwita ;)