Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy opłaca się ukończenie studiów?? Czuję się glupio

Polecane posty

Gość gość

Hej, przerwałam studia na 6 semestrze z powodu zagrożonej ciąży... na każdej rozmowie kwalifikacyjnej o to pytają i kręcą głową. Nie mam znajomości więc powinnam mieć wykształcenie to logiczne. Czuję się głupio jak czekam na rozmowę a tam wszyscy w CV studia :( W takim razie doradźcie czy kończyć ten ostatni semestr czy jednak studia są przereklamowane?? Mam możliwość powrotu a uczelnię ale nie wiem co robić...

Gość gość
Ja mam studia i siedzę w sklepie... więc odpowiedź sobie sama

Gość gość
Skoro widzisz że na rozmowach to jest problem to chyba sama powinnaś sobie odpowiedzieć na to pytanie. Ale myślę że problemem może być dziecko. Sama nie zatrudniłbym kobiety z małym dzieckiem.

Gość gość
Teraz tylko debil nie kończy studiów. Sama jesteś sobie winna!!

Gość gość
Ja tez przerwalam studia juz wiele lat temu i pracuje mimo to na dobrym stanowisku i nawet dobrze zarabiam, wiec to wcale nie jest jakis wyznacznik, a moze mam szczescie,ze patrza głownie na moje doswiadczenie

Gość gość
Jeden semestr to pikuś. Ja bym skończyła.

Gość gość
Ja zaczelas to ju z skoncz. Szkoda tych 6 semestrow.

Gość gość
Ja myślę że ci co mówią że studia są niepotrzebne nie mają racji. Często to daje przewagę a potem można awansować w danej firmie. Teraz studia to podstawa albo znajomości. Są też szczęściarze którym się udaje.

Gość gość
A jaki to kierunek? Jeśli filozofia no to ekhm...

Gość gość
Skończyłabym na Twoim miejscu, szkoda marnować te 3 lata. Ze studiami zawsze jest trochę łatwiej.

Gość gość
Finanse i Rachunkowość

Gość gość
Autorko dokończ ten jeden semestr i po sprawie, rozumiem gdybyś przerwała po roku to jeszcze sporo by ci zostało. Ale Ty masz naprawdę niewiele do skończenia, a ten papier zawsze będzie:) A i może studia nic nie dają, ale lepiej je mieć, zwłaszcza jak nie zaczynasz od zera

Gość gość
Finanse to dobry kierunek ale ciężko się wkręcić w tą branżę, stare księgowe nie chcą uczyć młodych. Czasem jednak w ogłoszeniach (dot. rożnych stanowisk) piszą że wymagają po prostu studiów wyższych więc to Ci pomoże.

Gość gość
Skoro na każdej rozmowie kwalifikacyjnej o to pytają to chyba sa dla pracodawcy wazne. Poza tym nieskonczone studia daja obraz osoby ktorej brak wytrwalosci...

Gość gość
Zostało Ci niewiele aby je ukończyć więc zbierz się w sobie i ukończ, nie będziesz musiała chociaż w tym aspekcie się tłumaczyć na rozmowie, że ciąża, że zagrożona itd. bo ludzie z natury są mało empatyczni i nie będzie ich to obchodzić. Dasz radę głowa do góry :)

Gość gość
Ania_T dziś Tylko nadal ten papierek może mieć wpływ w niektórych branżach, chociażby na awans, a w innych bez tego papierka nie ma dostępu do szkoleń, więc różnie bywa.

Gość gość
Mam tylko licencjat, pracy mgr juz nie napisalam, ale nie zaluje. Tylko licencjat, ale bez tego nie wkrecilabym sie do dobrych firm. Teraz juz mam doswiadczenie, ale najgorzej zaczac. Finanse i rachunkowosc to przydatny kierunek w wielu korpo. Mozna krytykowac korpo, ale placa? Sa elaastyczne godziny, czesto firmowe zlobki/przedszkola lub doplaty do nich.

Gość gość
Nawet się nie zastanawiaj tylko kończ studia...

Gość gość
oczywiście, ze skończ studia

Gość gość
Jak masz studia ukończone to lepszym okiem patrzą na ciebie na rozmowach kwalifikacyjnych, ale oczywiście nie jest to tez gwarancja zatrudnienia niestety