Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość212121

Praca na umowę zlecenie

Polecane posty

Gość gość212121

Witam Pod koniec maja rozpoczęłam swoją pierwszą pracę (w jednej z większych 'sieciówek' odzieżowych w centrum handlowym). Już w CV zawarłam, że interesuję mnie TYLKO wymiar pracy 1/2 etatu. Cały czerwcowy grafik był ustalany przy mnie przez moją kierowniczkę (wspólnie ustalałyśmy kiedy chcę pracować, jak długo itd.) Bardzo spodobało mi się, że idą tak 'na rękę'. Zbliża się koniec miesiąca mój wymiar przepracowanych godzin wynosi ok. 85. Parę dni temu, kierowniczka główna, wypisała mi grafik na lipiec i jestem załamana.. Już mam wypisane 112h (gdzie to już się kwalifikuje jako 3/4 etatu w zasadzie, a jeszcze nie mam wpisanego całego miesiąca). Grafik jest tak niedogodny dla mnie, mam wpisane nawet po 11h pracy po 3 dniach ośmiogodzinnej pracy, jak gdyby na dobitkę.. Czy mogę w tej sytuacji ubiegać się o odjęcie godzin pracy, skoro na rozmowie kwalifikacyjnej jasno zawarliśmy iż interesuje mnie tylko pół etatu. Wiem, że dla niektórych może wydawać się to dziwne, bo odmawiam sobie pracy, dzięki której mogę zarobić, ale jestem dopiero po maturze. Chciałam dorobić, a nie się zarobić. Dziękuję z góry za pomoc

Gość gość
I to jest własnie wyzysk bo powinnas miec umowe o prace na zleceniu nie ma okreslonych godz wykonywania pracy.Niestety procesy sa długie a kara znikoma.Idz do kierowniczki i powiedz ze nie chcesz tyle godz pracować

Gość gość212121
Właśnie wiem, że w UZ nie ma etatów, ale ona powiedziała, że robią tak zawsze i będę mogła przepracować tyle ile chcę. Tu jak widać ani ze mną nie ustaliła dni, ani czy się zgadzam na te 11h.