Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy da się wyleczyć zaawansowaną parodontozę?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, ostatnio dowiedziałam się, że moja ciotka ma poważny problem z zębami – a mianowicie parodontozę dość zaawansowaną jak wspominała. Pytanie czy ktoś ma doświadczenie w leczeniu zaawansowanej parodontozy i czy leczenie w ogóle zakończyło się sukcesem?

Gość gość
trzeba znaleźć dobrego lekarza. ale da się...

Gość gość
Bardzo ciężki temat i wszystko zależy od stomatologa a także od samego organizmu. Długi i czasochłonny proces.

Gość gość
Miałam przypadek w rodzinie no i leczenie to faktycznie była męczarnia. Częste wizyty, antybiotyki, dieta, i wiele wiele innych rzeczy. Finalnie leczenie przyniosło efekty ale ile wyrzeczeń i cierpienia było potrzebne.

Gość gość
No tak nie do końca się z Tobą zgodzę bo w przypadku mojego wuja wynikało to bardziej z mechanizmu ochronnego organizmu. Mój wuja pedantycznie dbał o zęby a i tak go parodontoza dotknęła.

Gość gość
W takich przypadkach mysle ze tylko laser pomoze,czytalam duzo opini ale nie wiem czy jest juz dostepny w Polsce.Ludzie ktorzy korzystali z lasera jezdzili na zabiegi do Niemiec

Gość gość
Dziąsła mogą uszkadzać właśnie neutrofile - to komórki krwi które wytwarzają substancję antybakteryjną. Niby pożyteczne ale okazuje się, że tylko z jednej strony. Z drugiej jednak uszkadzają tkanki. I to był powód parodontozy.

Gość gość
A jakie są powody parodontozy Waszym zdaniem?

Gość gość
Najczęściej to chyba brak higieny. Ale są też i takie jak powyżej gdzie tak naprawdę nie mamy na to większego wpływu.

Gość gość
Palenie tytoniu, cukrzyca, osteoporoza – można by wymieniać a wymieniać.

Gość gość
Paradontoza określana jest coraz częściej jako choroba cywilizacyjna. Nieleczona może prowadzić nawet do całkowitej utraty zębów. Na ratunek pacjentom przychodzi periodontolog. Leczenie paradontozy polega na usunięciu złogów nazębnych, higienizacji i oczyszczeniu przestrzeni międzyzębowych, a następnie na usunięciu kamienia nazębnego i poddziąsłowego. W naszej klinice leczymy również zaawansowane przypadki, w których konieczny jest zabieg płatowy. Polega on na usunięciu całej tkanki zapalnej i dokładnym oczyszczeniu korzenia zębowego. Aby zapobiec nawrotom choroby, zalecane są regularne kontrole stomatologiczne. Pozdrawiam, http://www.steczkodentysta.pl