Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wibracja

Wózek dla dziecka

Polecane posty

Cześć! Mam dość duży kłopot... muszę kupić wózek dla dziecka, niestety nie wiem, na co się zdecydować? Kupić wózek nowy, czy używany? Możecie polecić mi jakiś konkretny i sprawdzony model? Nie wiem też, czy budżet ma jakieś znaczenie? W internecie można spotkać wózki naprawdę w różnych cenach...

Gość gość
Ja kupilam uzywany wozek 3 w 1 , w zasadzie w idealnym stanie, gdy syn zacznie siadac , kupie lekka spacerowke. Przy wozki 2 w 1 ,albo 3 w 1 fajnie jest gdy spacerowke da sie zamontowac tylem do kierunku jazdy, tak ze widzisz dziecko. Spacerowka powinna tez miec siatke w budzie za oparciem, tak ze gdy polroczniak spi na plasko, mial przewiew powietrza , (w gondolce zalezy od pory roku). Pokrowiec na palak w spacerowce musi byc ciemny, koniecznie na rzepy by dalo sie sciagnac i wrzucic do pralki, albo pokrytu latwoczyszczacym materialem( np folia) fajna opcja w gondoli jest mozliwosc podniesienia glowki, a w spacerowce pasy pieciopunktowe ale odpinane w 5 punktach. No i w spacerowce przedzialka miedzy nozkami mocowana do palaka, cora uwielbiala uciekac, ale podczas jazdy siedziala grzecznie i nie musialam uzywac szelek.

Gość gość
Ja kupiłam używany w idealnym stanie Bebetto Luca S-Line 3in1. Jestem bardzo zadowolona. Jak dziecko wyrośnie z fotelika sprzedam cały zestaw, kupię fotelik 9-18 i lekką spacerówkę parasolkę.

Gość gość
Przede wszystkim sama musisz zadać sobie pytanie ile chcesz przeznaczyć na wózek pieniędzy. Jeśli cię stać kup nowy i drogi a jeśli nie to szukaj alternatywy w używanym. Kolejną sprawą jest czy chcesz wózek lekki bo np mieszkasz na którymś tam piętrze czy mieszkasz w domku i nie będziesz go wnosić po schodach. Jeszcze inna sprawa to amortyzacją kół i ich rodzaj. Jeśli mieszkasz na obrzeżach miasta bądź na wsi to bierz porządne koła jeśli zamierzasz z wózkiem chodzić po parku z rowniutkimi alejkami to koła piankowe i mniejszą amortyzacją. Każda z nas ma inny pomysł na wózek dla swojego dziecka bo każda z nas ma inne potrzeby. Jedna powie bierz cybexa inna że espiro będzie super, sama musisz popatrzeć i wybrać.

Gość felickaa
wibracja a szukasz wózka wielofunkcyjnego czy spacerowego ? Wiadomo, że ceny są bardzo różne. Jeśli chodzi o spacerówki to można je kupić od 500 zł w górę ( parasolki nawet taniej ). Wózki wielofunkcyjne to już kwota około 1300-1500 zł. Ja stawiam zdecydowanie na rzeczy nowe.

Gość vigga
Ja kupiłam np świetnej jakości spacerówkę z Easy Go za niecałe 720 zł :) Zdecydowałam się na typowy miejski model - Minima. Bardzo oryginalny wygląd - przyciąga wzrok i wzbudza zainteresowanie :) Przy tym jest wygodny, lekki i bardzo funkcjonalny.

Gość wernicka90
ooooo fajna ta minima :) design pierwsza klasa :) pytanie tylko czy jest równie funkcjonalna ? Nie powiem bo za takie pieniądze sprawiłabym taki pojazd synkowi - własnie przymierzamy sie do zakupu nowego wózka :)

Gość wibracja_
Dzieki za wszystkie odpowiedzi :) Temat wózków Easy Go na pewno sprawdzę i patrząc na ceny i szeroki wybór kilku fajnych modeli, myślę, że uda się coś wybrać :) jak już się na coś konkretnego zdecyduję dam znać co i jak :)

Gość muszka271
Nie wiem czy szukasz wozka wielofunkcyjnego czy lekkie spacerowki, ale jesli chodzi o ten pierwszy to mam riko naturo i polecam. Dobrze sobie radzi na kazdym terenie, bo ma mocne kola i swietna amortyzacje :) Jest mega stabilny, wiec nie klekocze ani nie podskakuje na nierownosciach :)

Gość kwietniowkaa
my mamy optimo w samej wersji spacerowej. Jak dla mnie najlepsza spacerówka ever. Nie dość, że w 100% spełnia wszystkie nasze oczekiwania to jeszcze ta cena. amortyzacja też bez zarzutu a mieszkamy pod miastem wiec czesto trafiamy na wyboje na drodze :)

Gość Elissska
Ja mogę polecić anex discovery. Sama mam taki wózek i świetnie mi się sprawdza! Wygodny, łatwy w obsłudze, poręczny, lekki i zwrotny. Fajnie się też prezentuje!

Gość gość
Ja mam Bebetto luca stara wersje u jestem bardzo zadowolona. W sklepie podobal mi się też Espiro Next Manhattan ale byl 8 stow drozszy i to zadecydowalo w sumie choc do konca sie zastanawialam.

Gość gość
wybieralam między xlanderem xpulse a anex cross, wygrał drugi ze względu na wagę, bo jakoscią czy funkcjonalnoscia sie nie roznily

Gość maarca
Te wózki easy go mają faktycznie bardzo rozsądne ceny. Rozglądam się obecnie za jakąś porządną spacerówką dla syna bo tą obecną dostaliśmy w spadku i niedawno odpadły nam aż 2 koła jednocześnie ;/ nadszedł czas na zakup czegoś nowego bo wygląda na to, ze moje dziecko jest z tych bardzo wózkowych i pojezdzi jeszcze dluuugo. Zastanawiam się nad tym modelem Optimo.

Gość gość
A ja kupiłam Hartan Vip używany i jestem zadowolona.

Gość Nelkaa99
maarca myslę, że optimo bedziemy dobrym wyborem. Chyba, że wolisz wózki bardzo lekkie to polecam model Minima. Jest ultralekki i bardzo kompaktowy.

Gość gość
Ja kupiłam coletto 3 w 1 piękne maja wózki :)

Gość Annnkanna
My zdecydowaliśmy się na Anex Discovery, teraz nie żałuję, sprawdza się super, jest lekki, zwinny, idealny.

Gość gość
bardzo przyjemnie się jeździ wózkiem anex, to prawda, spoko go zaprojektowali

Gość Annnkanna
Mnie w anexie urzekł wygląd. Ale poza tym lubię ten wózek bo wygodnie się prowadzi, jest dużo miejsca do przechowywania i mi samej łatwo się go składa.

Gość maarca
wow ta minima z easy go robi wrażenie :) nie dość, że lekka to jeszcze prezentuje się jak wózek za conajmniej trzy razy większa sumkę :) muszę jeszcze o nim poczytać ale alternatywa dla Optimo konkretna, dzięki :)

Gość gość
Mi się w sumie bardzo podobały wszystkie wózki które tu wymieniacie i do każdego praktycznie się przymierzyłam, kupiłam xlandera i powiem że wybór nie był łatwy, wygrały diody led w podnóżku bo tego nie ma żaden inny wózek i ogromny kosz zakupowy, takiego też żaden wózek nie ma

Gość goscinka
wow jak widać easy go ma w swojej ofercie sporo ciekawych wózków, wybor wcale nie jest taki prosty. Ja też przymierzam się do zakupu nowego modelu bo ten obecny odziedziczyliśmy po starszym kuzynie i czas na zmianę, muszę przejechać się do jakiegoś sklepu i obejrzeć te wózki na żywo.

Gość gość
Ja miałam 3 w 1 MAXED LOVIN. Super amortyzatory, koła z tyłu pompowane, przednie można zablokować do jazdy prosto. Duża budka, cicho rozkładana. Można ją rozłożyć tak by zakryć całe dziecko gdy śpi (spacerówka) Siateczka u góry zapinana na zamek błyskawiczny, by byłdostęp świeżego powietrza. Rozkładany na płasko, gdy dziecko śpi w spacerówce podczas spaceru. Wygodnie się prowadzi. Duża gondola. Kupiłam nowy za 1470 zł. Mam duże dziecko. Używałam do 19 miesiąca. Jedyny mankament to fotelik do 10 kg. W szóstym miesiącu dziecko ważyło 9800g więc musiałam kupić nowy. Byłam zadowolona.

Gość gość
Jeśli masz trochę czasu na zakup to sledź licytacje- czasami w bardzo fajnej cenie można kupić drogi, porządny i markowy wózek. Sprawa wygląda tak- jak kupisz droższy wózek to w lepszej kasie później go odsprzedasz, jak kupisz markowy to będzie wiekszy popyt i nie będziesz mieć problemu. Możesz kupić zwykły zwyczajny za małą kasę i też będzie jeździć. Nie inwestuj w głęboki, bo z niego szybko się wyrasta. My kupiliśmy tani używany 2w1 z przeznaczeniem na głęboki i nową lepszą spacerówkę. Poszukaj w necie jest dużo stron z recenzjami wózków. Teraz najwięcej widzę boogaboo, valco, jolie, adamex. Zależy jakie funkcje są dla Ciebie priorytetem- waga, amortyzacja, buda itp.

Gość wwarka
a ja kupiłam minimę z easy go i uważam, z to był strzał w 10. Nie dość, że wygląda super nowocześnie to jest jeszcze mega lekki co jest ogromną zaletą, gdy mieszka się na 4 piętrze w bloku bez windy :)

Gość MamaPo303030
Ja miałam dla dziecka w bardzo dobrym stanie używany(zaznaczam, że stać mnie było na nowy ale to mój wybór) tako city 3w1. Rewelacyjny. Natomiast jak dziecko miało pół roku sprzedałam tako (strata 150zl więc polecam używane ;) ). A kupiłam nowy joie litetrax. Dziś gdybym miała drugie dziecko - kupiłabym tylko joie ramble sama gondolę do tego wózka. No i rozważam dokupienie pompowanych kół ale ja mieszkam na wsi. Polecam i tako i joie