Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzecie dziecko

Polecane posty

Gość gość

Mam 33 lata i 2 dzieci - córka w tym roku kończy 6 lat, syn ma 2 lata. Zastanawiam się nad trzecim dzieckiem. Proszę o wypowiedzi mamy trójki - jak Wam się żyje, czy drugi raz zdecydowałybyście się na tyle dzieci?

Gość gość
To jest kwestia indywidualna. Nie znam Ciebie, Twojej osobowości, Twojej rodziny, męża, sytuacji finansowej. Ja nie żałuję. Cieszę się, że się zdecydowałam, choć miałam 37 lat.

Gość gość
Tutaj autorka - a jak godzisz pracę z 3 dzieci? To nie wydaje mi się łatwe.

Gość gość
jest niełatwe - nie wroce na etat, bede prowadzic nasza mala dzialalnosc z domu, bede mama i bizneswoman hihi zobaczymy jak mi pojdzie, ale mam starsze dzieci niz Ty wiec widze to pomyslnie

Gość gość
Ja mam czworo i nie żałuję, co prawda do pracy mogę iść dopiero za rok, ale nie ciąży na mnie presja. Dzieci mają 10, 7, 3 i 3msc. Jedyne z czym czasem jest problem to ogarnięcie wszystkich zajęć dodatkowych i spędzanie czasu z każdym z osobna, ale staramy się :)

Ja mam trójkę, bliźniaczki 9 letnie i synka 10 mscy. Chcieliśmy mieć mniejszą różnicę wieku między dziećmi, niestety po drodze przytrafiły nam się 2 poronienia. Ogólnie nie żałuję, że się zdecydowaliśmy na 3 dziecko. Mały jest naszą iskierką, bardzo ożywił nasz dom i naszą rodzinkę. Więcej jest obowiązków, ale radości też przybyło. Chcę zostać na wychowawczym do ukończenia synka 2 rż, a później wracam do pracy.

Gość gość
Ja też myślę, że ciężko byłoby mi pracować na etacie z 3 dzieci. A jak u Was z finansami? Czy jest dużo ciężej niż przy 2?