Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czułyście się w 8 miesiącu ciąży???

Polecane posty

Gość gość

Hej, moje pytanie o samopoczucie w 8 miesiącu wynika z tego, że czeka mnie pewne wyzwanie w pracy i nie wiem czy zdołam pracować do tego czasu. Dlatego chciałabym wiedzieć jak wy wspominacie ten okres

Gość gość
Szczerze mówiąc kiepsko. Bóle pleców, nóg, okropna zgaga, zmeczenie. Ale też upały robią swoje. Teraz zaczęłam 9miesiac i chwilowo jest lepiej bo pogoda bardziej znośna.

Gość gość
Tak jak w drugim, czy piątym. Jedynie więzadła już mi się "rozłaziły" przed porodem, więc trochę bolało jak chodziłam.

Gość gość
Ja sie czułam całkiem nieźle. Na pewno lepiej niż w pierwszym trymestrze. Tylko, ze wtedy nie bylo upałów.

Gość gość
Upaly robia swoje. Dodatkowo doskwiera bol w dole brzucha - grawitacja czy bol krocza. Kregoslup mniej boli, ale zdarza sie. Na cale szczescie do tego wszystkiego nie puchne, ale non stop pije i chodze siku. Jestem na koncowce 8 miesiaca.

Gość gość
roznie moze byc, lacznie z przedwczesnymi skurczami, nie przewidzisz wszystkiego

Gość gość
Mnie dopadła kolka nerkowa coś okropnego i upały dawały w kość, syn strasznie uciskał na pęcherz było ciężko... No i spanie tez masakra człowiek niemogł sie dobrze ułożyć i ciągle wstawanie do toalety ;-)

Gość gość
No niestety nie doczekalam i urodzilam w 7mym.Cieszcie sie kazdym dniem dzieciaczka w brzuchu :-)

Gość gość
Ja się czułam dobrze. Dużo chodziłam, wszystko robiłam bez problemu. W 9 też.

Gość gość
Biegłam do autobusu rano w drodze do pracy :) Przytylam 20 kg :P Cięzko byo oddychac i zgaga mnie meczyła.. W kazdej ciązy pracowalam prawie do samego porodu, bo czulam sie dobrze, a praca za biurkiem to pikus.. No, nie było upałow, rodziłam zawsze na wiosne :)