Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić jeśli nie chce karmić piersią?

Polecane posty

Gość gość

Nie chce karmić piersią z dwóch powodów. Po pierwsze mam dopiero 19 lat , moje piersi są twarde i jędrne jak sztuczne a jak wiadomo karmienie piersią powoduje deformacje a ja chciałabym się jeszcze nacieszyć ciałem. Po drugie uważam ze to odarcie z intymności i wolałabym to zostawić dla siebie i dla faceta. Po trzecie mam depresje i mysle ze karmienie to byłaby oliwa do ognia. Tak Wiec w jaki sposób powiedzieć na oddziale ze nie chce karmić? Mogą mnie zmusić? Czy lepiej porozmawiać z ginekologiem przed i zapytac się o swoje prawa itd?

Gość gość
Pomóżcie dziewczyny

Nie zagłębiając się w powody, dla których nie chcesz karmić, masz prawo wyboru. Pamiętaj, że czasami jest tak, że kobiety chcą karmić, ale nie mogą, bo nie ma laktacji albo mają problemy z piersiami, jakieś zapalenia i wówczas muszą dziecko dokarmiać mlekiem modyfikowanym. Na pewno karmienie naturalne jest najzdrowsze dla malucha, dlatego przemyśl swoją decyzję. Masz jednak prawo wyboru.

Gość gość
Nie chcesz, to nie karm. Twoje cycki są jędrne, bo jesteś młoda. Po nawet kilku miesiącach, nie będziesz miała flakow(jeśli to masz na myśli) Twoja sprawa. Powiedz pielęgniarkom, że nie chcesz karmić. Stanowczo. Przyniosą mleko modyfikowane dla malucha i wszystko w temacie.

Gość eeeewelka
U nas pomógł krem z motherlove, który sprawił, że moje sutki nie były obolałe i mogłam karmić z radością i cieszyć się z każdego dnia spędzonego ze sobą

Gość gość
Tylko często pielęgniarki zmuszają do kp