Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zarabiacie w 2018r?

Polecane posty

Gość gość
43 lata, prawnik po aplikacji , 9600 netto , Szczecin. Mąż tak samo. Da się przeżyć , aaa dwoje małych dzieci do tego...

Gość gość
9600 jedno + 9600 drugie ...da się przeżyć? Ludziom to się w doopach przewraca od tej kasy.co mają powiedzieć ci co zarabiają 1500..że da się przeżyć?

Gość gość
A wiesz ile za te 9600 trzeba się napracować? Ja pisałam wcześniej, prawnik po gzaminie adwokackim i sędziowskim, wykonuję jeden z tych zawodów, zarabiam około 8800-8900 zł. Praca po 14 godzin na dobę, w weekendy również, święta. Brak czasu dla rodziny, dzieci. Odpowiedzialność olbrzymia. To nie są pieniądze adekwatne do wykonywanej pracy i związanej z nią odpowiedzialnosci.

Gość gość
22:19- misiu a wiesz ile ktoś musial sie uczyc i ciezko pracowac zeby tyle zarobic ? Kto ci bronil byc prawnikiem ? No wlasnie, glowa nie ta ( moja tez nie, zeby nie bylo).

Gość gość
gość dziś Przecież we wpisie, który komentujesz, nie chodzi o to, że ktoś się dziwi, że ktoś inny tyle zarabia, tylko, że 19 tys miesięcznie to kwota mała.

Gość gość
10:06- tak, moze byc mala. Wszystko zalezy od punktu odniesienia. Moja kolezanka 5 tys wydaje na same dzieci ( niania i przedszkole) czyli nawet zarobki miesieczne 2 osob. A gdzie kredyt na mieszkanie, czynsz i inne ? Ona ma z 10k kosztow stałych samych. Wiec wszystko zalezy .Poza tym jak ktos pracuje po 14h dziennie rowniez w weekdny i ma mega odpowiedzialna prace to ile ma zarabiac?

Gość gość
za mało

Gość gość
gość dziś Niech zarabia jak najlepiej! Tu nie o to chodzi,m że ktoś komuś broni zarabiać. A co do wydatków to te można mieć nieograniczone. Można i 10 tys miesięcznie wydawać na dzieci. Można mieć willę z basenem i kredyt na nią i mega wydatki stałe. Wtedy nawet zarabiając 40 tys można powiedzieć, że szału nie ma, starcza od pierwszego do pierwszego, da się żyć.

Gość gość gość

ile becnie zarabiacie