Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Firany makarony. Pytanie do posiadaczek

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem takich właśnie firanek ale nie wiem jak wygląda codziennie użytkowanie. Mianowicie chodzi mi o to jak sprawdzają się w oknie balkonowym. Wychodzę na balkon conajmniej 2 razy dziennie a latem to non stop właściwie i nie wiem czy przesuwanie i poprawianie tych sznurków nie jest uciążliwe i denerwujące. Normalne firany, szczególnie marszczone to wielkiego zachodu nie wymagają przy przesuwaniu i trochę się obawiam, że za każdym przesunięciem będzie 5 min poprawiania. Będą przypięte żabkami do karnisza.

Gość gość
Ja nawet nie wiem co to jest :o

Gość gość
Nie ma problemu.

Gość gość
Wkurza mnie jak balkon otwieram, bo mi lataja ale ogolnie bez problemu. Pranie latwde do woreczka i mokre wieszam 30 minut i suche

Gość gość
Miałam kiedyś właśnie w oknie balkonowym i z przesuwaniem jakoś specjalnie problemu nie było ale jak prałam to wypadły z tego worka do prania,poplątały się,wkurzało mnie to rozplątywanie i więcej ich nie powiesiłam

Gość Muriells
Właśnie firany makarony są o wiele wygodniejsze od tradycyjnych firanek bo niczego nie musisz odsuwać. Wbrew pozorom nie plączą się ( trochę się tego obawiałam). Poza tym nie ma ryzyka, ze je przytniesz drzwiami. NIe musisz ich przecinać na pól jak to bywa w przypadku tradycyjnych firan. Jedyne na co musisz uwazac to aby nie wciągnąć firanki w roletę co zdarzyło mi się chyba raz :D No i plus, ze takie firanki nie kosztują wiele: https://firaneo.pl/firany-makarony Tak wiec w razie czego możesz bez żalu zmienić na inne.

Gość gość
Również posiadam tego typu firany i podobnie jak poprzedniczki nie widzę problemu . Natomiast gdy chodzi o ich pranie to poprostu w dwóch miejscach zakładam zwykłą gumkę do włosów aby się nie splątaly i nawet daje to efekt.

Gość gość
Dla mnie makarony są niebezpieczne przy dzieciach i mając zwierzęta w domu. Ja zdecydowałam się na firany z Dla mnie makarony są niebezpieczne przy dzieciach i mając zwierzęta w domu. Ja zdecydowałam się na firany z www.firany-marzen.pl . Jakiś czas temu kupiłam u nich mięsiste firany do salonu i lekkie zasłonki do pokoju córki - wszystko w dobrych cenach. . Jakiś czas temu kupiłam u nich mięsiste firany do salonu i lekkie zasłonki do pokoju córki - wszystko w dobrych cenach.