Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek16283

11 moececzne dziecko nie chce jeść

Polecane posty

Gość marek16283

Dziewczyny pomocy moja 11 miesięczna córka nie chce pokarmów stałych..... Mleko przyjmuje tylko na spiocha Pola ma wybiorczosc pokarmowa (wzmożone napiecie buźki i obniżone zychwy) ćwiczymy się 2x dziennie i niby jest poprawa bo 2 tygodnie temu pięknie jadła przez 4 dni później znowu nic nie chce.... Neurologopeda Kazała mi odstawić za dnia mleko bo mogło ja zapychac..... Ale dzisiaj o 12. Dałam chlebek z parówka (to zjadła No prawie wszystko ) ale nie z chęcią jadła i o 13 jak daje mleko to teraz nie dałam.... O 15 chciałam fax obiad i dupa nie chce ani rosolku ani ziemniaków z mieskiem (zaznaczam że bardzo lubi rosołek i to jest taka zupa alternatywna) ale ile można jeść rosół

Gość marek16283
teraz powinnam dac o 17 mleko ale neurologopeda nie kazała.... Ja już nie mam sił chyba muszę iść do neurologopedy...... to wszystko mnie przerasta Czy mam czekać tak jak mówiła parę dni?? To jest jadłospis 1 dnia Otóż 24.00-120ml (infatrini) 8.00- 110ml (-||-) 12.30. Śniadanie (nie za dużo) 13. 120-150ml infatrini 16.30- obiadek (zazwyczaj rosół 150ml) 17. 120ml infatrini 20.30 kolacja bądź jogurt i też mało I 21 parę minut po 150ml infatrini Wiem że może za dużo mleka ale dzisiaj za dnia nie dałam i dalej nie chciała jeść

Gość gość
Sporo tego mleka. Jak chcesz zeby dziecko zjadlo posilki stale to trzeba je ograniczyc. A moze zęby ida ? Moj syn mial tak ze z 3 tyg pil tylko mleko. Zab sie pojawil i znow zaczal jesc I to w duzych ilosciach. Dziecko sie nie zaglodzi przy takim jadlospisie. Poczekaj spokojnie.

Gość marek16283
Wiem że dużo mleka ale dzisiaj właśnie odstawiłam 1 mleko i nie chciała po 3-4h nic zjeść.... Jestem zalamana i psychicznie wykończona bo to wszystko się ciągnie odkąd się urodziła

Gość marek16283
Dlaczego nie chce jeść? Ona przecież przy takich ilościach mleka parę dni pięknie jadła.... ząbki ma narazie 2 a nie widzę nic żeby następne szly

Gość gość
11 miesiecy i dajesz chlebek z parowka i miesko z ziemniaczkami? PROWO!

Gość marek16283
Ale dlaczego nie? Parówka jest z tych lepszych a mięsko gotowane.... Co w tym złego???

Gość gość
17:30- a powiedz mi w takim razie co jest zlego w miesie z ziemniakami ? Co wg ciebie powinno jesc dziecko w tym wieku? Autorka nie napisala jakie mieso i jak przyrządzone a ty oczywiście wiesz swoje. A co do parowki to uwazam ze o ile sie nie je ich czesto to sa ok. Autorko moim zdaniem musisz poczekać. Obstawiam ze to zęby. Moje dziecko z zarloka zmienilo sie w niejadka ( z dnia na dzien) i pilp tylko mleko. Pojawil sie ząb i wszystko wrocilo do normy. A twoje dziecko nie ma kataru ? Moze sie jakies przeziebienie wykluje.

Gość gość
A dlaczego Infatrini w tym wieku?

Gość gość
Dziecko tak jak i my dorośli czasem ma spadek apetytu. Mój syn nie miał żadnych problemów z żuciem, ale raz na jakiś czas omawiał jedzenia czegokolwiek oprócz mleka i napojów. Na ogół stan taki utrzymywał się ok. 3 dni i sam przechodził. Nigdy nie wymuszałam. Jest już duży i zdrowy. Jakie zalecenia dał neurologopeda, na czym dokładnie polega problem, bo z tego co wypisalas moim zdaniem dziecko zjada sporo.

Gość gość
A moim zdaniem zapychana jest mlekiem i dlatego nie chce jeść stałych pokarmów. Co się będzie męczyć z gryzieniem i żuciem, jak wie, że i tak dostanie mleko?

Gość marek16283
Dziewczyny ehhhhh pije infatrini bo jak pisałam ona pije tylko na spiocha i to czasem ciężko i miała słabe przyrosty masy ciała i w Klinice mi kazali dawać infatrini do do bicia 9kg (obecna waga 8300) neurologopeda mówi żeby wytrzymać kilka dni bo to tak odrazu nie zadziała a ja już nie wiem, opadał z sił..... Pola ma problem bo nie umie polykac jedzenia, nie umie ruszać buźka jak my i inne zdrowe dzieci.... Tak poza tym to rozwija się bardzo dobrze- żadnych uchylen.... Ćwiczymy codziennie buźke masazami i są efekty bo np. Potrafi mi zjeść rękoma ziemniaki bądź chlebek i nie wypluwa ale to jest minimalna ilość

Gość gość
Wiesz co, moja ma 10 miesięcy i właśnie waży 8300. Na zabiedzoną nie wygląda. Jaki ma wzrost? Jak rozwija się motorycznie i poznawczo? Robisz czasem badanie moczu córce? Widzisz, Infatrini jest mieszanką specjalistyczną. W 100ml ma średnio 2 x więcej białka i znacznie więcej kcal, co w 100ml zwykłego mm. W związku z tym może bardziej obciążać choćby nerki. Należałoby sprawdzać od czasu do czasu mocz. Może ona nie potrzebuje już takich ilości tej mieszanki, tym bardziej, że ma już 11 miesięcy i podstawą jej żywienia może już być znacznie więcej pokarmów, choćby w formie papki. Za miesiąc skończy rok i powinna spożywać normalnie 5 x dziennie urozmaicone posiłki. Mleko będzie dodatkiem.

Gość gość
nie martw się Autorko, moje dziecko do ukończenia roku nie bardzo chciało jeść coś innego poza mlekiem z piersi, a teraz ma 20 miesięcy i pięknie zajada wszystko.