Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyższość kobiecej logiki nad męska

Polecane posty

Gość gość

Rzecz która mnie niesamowicie w*****a to stereotyp o głupich kobietach. Ze nasza logika jest idiotyczna, nie umiemy myśleć itp. A ja obserwuje coś zupełnie odwrotnego. Kobiece myślenie często wybiega w przód, jest bardziej skomplikowane od męskiego i często w rozmowie to faceci nie ogarniaja. Nie ograniaja więc próbuja zdyksredytowac kobietę zarzucając jej głupote. A to właśnie facet wykazuje się głupota i brakiem umiejętności myślenia. Ich myślenie jest strasznie proste, tak proste że aż żal. Często spotykam się z tym że facet nie potrsafi mnie w rozmowie zrozumieć, czasami muszę się kłócić i tłumaczyć na siłę i dopiero wtedy rozumie oczywiście najpierw próbując zarzucić mi brak logiki ( jak trafiam na prostka) albo nie rozumie i na spokojnie, tłumacze jak dziecku o co chodzi. Prawie zawsze wychodzi ze moje, nie jestem głupia. Nie uważam się za taką. Skończyłam 2 kierunki na politechnice, pracuje jako programista. Mimo to często widzę głupotę mężczyzn.trzeba im tłumaczyć jak dziecku, po kolei, o co chodzi, bo inaczej nie zajarzy. Kobeity, jak to jest u was? Czy tez macie takie obserwacje?

Gość gość
ile zarabiasz jako programistka?

Gość gość
sam fakt, że musisz wykrzyczeć i wymusić przyznanie racji (pewno dla świętego spokoju) świadczy od twojej głupocie

Gość gość
Czyli ma pozwolić żeby kolega z zespolu zrobił coś źle, żeby poszło to na prod, bo nie chce słyszeć że źle cos jest zrobione i powinien zrobić inaczej, bo jego nie zadziała? No mądra to ty jesteś wyjątkowo

Gość gość
Nic nie jest proste, jak ktoś jest głupi to sobie tylko wszystko upraszcza

Gość gość
Wybiega w przod powiadasz.... Ale nie odnośnie wyboru facetów Zegnam.!

Gość gość
Ooo, tak. Skąd ja to znam. Ile razy musiałam coś facetowi tłumaczyć jak dziecku to ja nie zaliczę

Gość gość
Ale faceci są nielogiczni, więc nie da się ich wybierać na zasadach logiki

Gość gość
Ogolnie wiekszosc inteligentnych ludzi, to faceci. Wiekszosc glupkow, to tez faceci, a kobiety w wirkszosci sa gdzies po srodku.

Gość gość
Skąd takie wnioski. Badanie nie dowiodły różnic w IQ pomiędzy plciami

Nie ograniaja więc próbuja zdyksredytowac kobietę zarzucając jej głupote. A to właśnie facet wykazuje się głupota i brakiem umiejętności myślenia. x Egocentryzm, urażone ego i postawa ''beton wie najlepiej'' w rozmowie jest typowa dla obu płci, zauważyłam... a sama logika nie ma płci, albo ktoś się nią kieruje (w danej sytuacji), albo mu umyka i tyle ;p emocje przeszkadzają

Gość gość
11:54 ta nie dowiodly... :D

Gość gość
Pewnie dowiodły twoje które zrobiłeś na kolanie w kiblu

Gość gość
Feminazistka z 11:59 juz zaprzecza rzeczywistosci. :D

Gość gość
Favet to beton bez mózgu. A że głupiego nigdy nie przegadasz stąd facei uważają że potrafią myśleć.

Gość gość
Rzeczywistości która sobie stworzyłes w lebku i w której ty żyjesz?

Gość gość
Kobieca logika: "Nie odzywa się dlatego ja też się nie będę odzywała" Męska logika: "Nie odzywa się dlatego napiszę do innej"

Gość gość
Kobiece myslenie jest bardziej empatyczne, u facetow jest to "Tu I teraz", u kobiet wybiega w przyszlosc. Kobiety czesciej mysla o konsekwencjach I o innych. Faceci sa bardzo bialo- czarni.

Gość gość
12:12 nawet na twoim kochanym lewackim onecie feminaziolko, jest artykul, ze wiekszosc geniuszy to faceci! :D Spokojnie glosuje na Korwina. :)

Gość gość
Generalnie mezczyzni maja wyzszy poziom logicznego myslenia od kobiet.Takie sa fakty.Nie mowie tu o pojedynczych przypadkach tylko ogolnie.

Gość gość
Co ma do tego logika? Jakbyś ja miał Idioto to bys zrozumial jak działa psychika ludzka o nie podawał tak idiotycznych przykładów

Gość gość
IQ kobiet rsolo i rośnie dużo szybciej w ostatnim stuleciu niż mężczyzn i tak się składa w obecnych latach średnie IQ kobeit jest już wyzsze niż facetwo, więc skoro tak bardzo popierasz się badaniami to sobie chociaż sprawdź najnowsze a nie sprzed 200 lat gdzie kobiety nie miały dostępu do edukacji. Obecnie, na równych warunkach kobiety wykazują wyzszy iloraz inteligencji

Gość gość
Mężczyźni są dużo głupsi, widać to nawet w tym wątku

Gość gość
Tu wiekszosc kobiet pisze wiec beda pisac na swoja strone ale prawda jest taka ze wyniki testow logicznego myslenia maja zazwyczaj wyzsze mezczyzni.

Gość gość
Tu żadne badania nie są potrzebne. Historia dowiodla że ten świat jest dla mężczyzn przez mężczyzn. Z resztą pytanie za 1000 punktów. Skoro to kobiety chcą być jak mężczyzn i, zająć ich miejsce, ich zawody ich sposób zachowania itp itd to znaczy że jednak my jesteśmy mądrzejsi.

Gość gość
12:15 Twój potencjalny debilizm nie obliguje mnie do dalszej konwersacji!

Gość gość
Z tymi zawodami to nie przesadzaj - jakoś żadna nie pragnie kopać rowów ani nosić blachy na budowie...

Gość gość
Kobieca logika to oksymoron.

Gość gość
Ps - a to właśnie wyżej wymienione zawody to te typowo męskie

Gość gość
Historia podczas której kobiety miały zabronione czytanie książek, uczenie się w szkołach, matematyka to była dla nich abstrakcja, nie wolno było im się uczuć niczego poza prowadzeniem domu, nie mogły głosować, nie uczyły się pisać ani czytać, nie mogły pracować zawodowo, ani posiadać własnych majątków. W ich imieniu majatkami zarządzal ojciec, brat albo mąż, nie mogły nic dziedziczyc, były 100 % na łasce faceta. Samo to że ktoś p******i za przeproszeniem o historii i podaje to jako argument że faceci zawsze więcej osiagli to właśnie potwierdza tezę z faceci SA głupsi. Bo nie widzi już warunków jakie wtedy panowały