Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytanie do LEKARZA prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Sprawa wyglada tam ze przez kilka miesiecy moj maz podawal mi i sobie witamine D3 zakupiona na ebyu w dawce 30 000. Ja nie interesowalam sie tym czy to duzo czy ok. maz sie smial ze w sklepie zielarskim koles mu powiedzial ze dawki w aptekach sa smiesznie male i ze nie mozna tego przedawkowac. Od 6 dni mam objawy zatrucia. Mdlosci wymioty biegunke. Nic nie pomaga. Do tego rano czuje ogromny bol calego ciala jakbym nie siusiala caly dzien a jak siusiam wychodzi bardzo mala ilosc. D3 odstawilam, prawie nic nie jem ale nadal mdlosci i wymioty i czuje bol calego ciala konczyn a brzuch mam jak balon. Nie mam mozliwsoci isc do lekarza. Prosze pomozcie mi co mam robic o czy jest od przedawkowania?

Gość gość
Dzis gdy dowiedzialam sie o dawce jaka bralam maz mnie wysmial ze to nie od tego. A mi naprawde cos jest niedobrego. Dodam ze boli tez glowa, jestem otepiala i serce bij***ardzo mocno.

Gość gość
Acha i jeszcze czuje takie jakby KOLKI w roznych miejscach glownie na brzuchu i plecach.

Gość gość
A moze tak do lekarza a nie na glupim forum piszesz

Gość gość
Na ta chwile nie mam mozliwosci mieszkam zagranica 2 malych dzieci i nie mam nikogo by ich zostawic na ten czas. Czy mozliwe jest zatrucie d3?

Gość gość
A tak jak mowie maz mnie wysmiewa cytucje "nie ma mozliwosci zebys miala takie objawy od glupiej witaminki d"

Gość gość
Objawy przedawkowania Zbyt duży poziom witaminy D3 w organizmie prowadzi do nadmiernego odkładania się wapnia w organach i naczyniach krwionośnych. Początkowo objawy mogą zostać niezauważone. Należą do nich: brak apetytu, wzmożone pragnienie, wymioty, zaparcia oraz spowolnienie wzrostu. Mogą pojawić się też zaburzenia neurologiczne, takie jak obniżone napięcie mięśniowe, nadpobudliwość czy rozdrażnienie. W niektórych przypadkach może dojść do wielomoczu czy powiększenia wątroby i śledziony. W ciężkich przypadkach może ujawnić się nadciśnienie i niewydolność nerek. Niezwykle groźne jest przedawkowanie tej witaminy przez kobiety w ciąży. Może doprowadzić do deformacji w układzie kostnym nienarodzonego dziecka. > > > Przypadki zatrucia witaminą D zdarzają się bardzo rzadko. By doszło do przedawkowania pacjent musiałby przez dłuższy czas przyjmować dawki przekraczające 100 000 UI. Według lekarzy witaminę D warto przyjmować i podawać swojemu dziecku, szczególnie w okresie od września do maja. Decyzję o rozpoczęciu suplementacji zawsze warto skonsultować ze specjalistą, który pomoże określić odpowiednią dla nas dawkę, a także określi czy nie ma przeciwwskazań w jej przyjmowaniu. http://www.sloncewpigulce.pl/suplementacja/czy-mozna-przedawkowac-witamine-d-jakie-sa-fizyczne-objawy

Już pomijając przedawkowanie, można jeszcze brać pod uwagę zwyczajne zatrucie i skutki uboczne wywołane zanieczyszczonym suplementem. Nigdy nie wiadomo, jakiej jakości są farmaceutyki, kupowane przez sieć...

Gość gość
Nawpieprzałaś się gipsu albo jeszcze innego świństwa. Dziewczyno trąbią na prawo i lewo Żadnych leków ani Suplementów nie kupować w sieci! Niedawno był nawet program na ten temat, przeprowadzane wyrywkowe badania tych pseudo suplementów ujawniły prawie całą tablicę Mendelejewa,pomysły producentów są niewiarygodne, co komu do głowy przyszło tego dowalali, lekarze wypowiadali się w tej kwestii publicznie. Pół biedy było gdy dodawana była laktoza ale tak jak pisałam wyżej srwierdzano gips, klej szpachlowy i inne cuda. Kto przy zdrowych zmysłach kupuje jakiekolwiek farmaceutyki w sieci!? Aptek tam nie macie czy jak? A tak na marginesie, to kto zażywa Wit.d latem?

Gość gość
prosze jeszcze raz przeczytac to co napisalam bo czyta pan bez zrozumienia

Gość prosbaoodpowiedz
Czy czopki eva/qu faktycznie mogą być stosowane przez kobietę w zaawansowanej ciąży? Męczą mnie zaparcia i niestety nawet picie ogromnych ilości wody nie pomaga...

Gość gość
jasne, w ulotce jest wyraźnie napisane, że kobiety w ciąży, karmiące i w podeszłym wieku mogą spokojnie te czopki stosować :)

Gość itsaboy_happymom
Czopki dla kobiet w ciąży? Pierwsze słyszę... skuteczne? Jestem w 22 tc i zaparcia mam dzień w dzień. Wody piję dużo, ale z jedzeniem bywa różnie jednak.