Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja siostra truje dziecko i nie widzi problemu

Polecane posty

Gość gość
Ja tez tak byłam karmiona.Ciągle tylko słodycze,kanapki z nutella,jakiś słodki serek,słodkie płatki,słodkie napoje.Na wadze się to nigdy nie odbiło,wyniki tez mialam dobre tylko myślę ze prawdopodobnie od tego żywienia dopadł mnie juz w wieku 10 lat masakryczny trądzik.Ogólnie mam juz 30 lat a nawyki żywieniowe jest ciężko zmienić jak z Dzieciństwa się nie zna innych smaków.Powoli staram się wprowadzic cos nowego w życie,ale żadne warzywa czy mięso mi nie smakuja :( ja żałuje ze byłam tak karmiona,wiem ze to zacznie się pewnie na mnie dopiero porządnie odbijać.Swoje dziecko zamierzam odżywiać rozsadniej i od małego dawać regularnie warzywa i owoce.

Gość gość
Ostatnio jadłam takie super brownie z fasoli z malinami...noooo pyszny zakalec! Tragedia tragedia tragedia

Gość gość
A ja ostatnio jadłam szarlotkę ze spodem jaglanym. Była świetna. Wszystko zalezy od tego jak to jest zrobione. Poza tym jaka jest różnica pomiędzy ciastkami słodzonymi cukrem a słodzonymi ksylitolem? Żadna.

Gość gość
Oj to ja też truje swe dziecko . Moje nie lubi wędliny ale zjada nutellę, płatki słodkie z mlekiem , frytki .... najlepiej sie nie wtrącaj .Moje dziecko to straszny niejadek może Twojej siostry też jest takim niejadkiem i może ona cieszy się,że jej dziecko zjada CHOCIAŻ TO

Gość gość
gość dziś A nie pomyślałaś, że dziecko jest niejadkiem, bo chce dostać to czego jeść nie powinno? Straszny niejadek , ale lubi nutellę, słodkie płatki, fryty... Przegłodziłabyś 3 dni i się skończy niejedzenie. Prawda jest taka, że dziecko się nie zagłodzi. Prawdziwy niejadek, to się batonika też nie złapie.

Gość gość
gość dziś A jak ktoś bije dziecko, albo znęca się nad nim psychicznie to też lepiej się nie wtrącać?

Gość gość
Kiedyś nie znajdowano związku pomiędzy paleniem papierosem a różnymi chorobami. Wszak nie od razu widać zły wpływ palenia na zdrowie. Można palić i mieć świetne wyniki. Potem już mówiono, że palenie jest niezdrowe ale i tak większość osób paliła. W mieszkaniach, w pracy, przy małych i większych dzieciach. Wszędzie! Czy pozwoliłbyście palić przy swoich dzieciach? Czy gdyby ludzie zaczęli palić w tym samympomieszczeniu, w którym przebywałby wasze małe dzieci, to też byście skwitowały, że spoko, przecież kiedyś normalnie dzieci były biernymi palaczami i żyją? No właśnie...

Gość gość
gość dziś * paleniem papierosów

Gość gość
Ochyda! Mam odruch wymiotny na mysl o mięsie na parze.. kasza jaglana.. mozna sie pozygac ta kasza jedzona non stop, na sniadanie, obiad i kolacje.. codziennie w jakiejs konfiguracji.. Jedynie warzywa- mniam ! xxx Niektórzy na śniadanie obiad i kolację jedzą kanapki z wędliną. Są też osoby, które codziennie na obiad jedzą kotlety. Też smożna się porzygać.

Gość gość
19:28 Masz racje-żadna. Teraz to światowy trend bio, eko, organic, vege, gluten free i inne. Nic jak marketing. Cukier zły podobnie jak kiedyś masło było fe na rzecz nowoczesnej margaryny. Trendy się zmieniają i zmieniać będą a od nas zależy co z tym zrobimy. Nic nie jest trucizna i wszystko jest trucizną. Zależy jedynie od dawki-znaczy ze ZDROWY ROZSĄDEK przede wszystkim.

Gość gość
Nic nie jest trucizna i wszystko jest trucizną. Zależy jedynie od dawki-znaczy ze ZDROWY ROZSĄDEK przede wszystkim. xxx To dawaj też dzieciom zajarać fajkę od czasu do czasu i wypić sobie piwko do kolacji.

Gość gość
sorry ale jest duza różnica miedzy cukrem a ksylitolem, ksylitol zmienia smak np herbaty i jest paskudna

Gość gość
Słuchajcie, kiedyś poiło się dziec***iwem, żeby lepiej spały i dawało makówke do ssania. Pewnie ci co mówili, że to nie jest dobre dla dzieci, też słyszeli podobne teksty, które wy tu mówicie, że przecież oni też byli pojeni piwem i żyją. Dlaczego jesteście takie uparte? Przecież lekarze też nie zalecają dawania dzieciom słodyczy i mówią, ze lepiej jeść razowe pieczywo i pić wodę. A dzieci i tak są karmione przez rodziców drożdżówkami i pojone słodkimi napojami. Same uczycie dziec***ewnych smaków. Po co uczyć je pić słodzone napoje, skoro od początku można dawać do picia wodę? Nie rozumiem tego.

Gość gość
Ja kiedyś mieszkałam na obrzeżach Wrocławia, w dzielnicy ze starymi poniemieckimi domami. W zimę był tam taki smog, że ja ledwo to wytrzymywałam. Ludzie palili w piecach czym popadnie. Kiedyś na grupie facebookowej mieszkańców tej dzielnicy wywiązała się dyskusja na temat jakości powietrza. I co? Była spora grupa osób, która twierdziła, ze jest zima to musi śmierdzieć. Zawsze tak było że zimą był czarny śnieg, zawsze ludzie palili w piecach i wszyscy mają się dobrze :-/ Dla mnie to jest już szczyt ignorancji i głupoty, ale niestety nie wszycy są inteligentni.Tak samo jest ze złym odżywianiem. Niby wiadomo, ze niektóre rzeczy szkodzą i nie powinno się ich jesć, ale i tak znajdą się ludzie, którzy nie będą sobie z tego nic robić.

Gość gość
Tak czytam i widzę, że z odżywiania dzieci zeszło na ogólnie różne style odżywiania się dorosłych kobiet ... Ja uważam, że - i to nei żadne odkrycie - że każdy z nas jest inny i jednemu na zdrowie wyjdzie taka dieta, a drugiemu inna. \ Znam dobrze kilka wega/nek. Jedna jest zdrowa, bardzo sprawna, biega itd, mmo że nie spożywa też glutenu (ale cukier tak, jednak z umiarem. i pije sporo alkoholu nie zawierajacego glutenu ;) ). druga też wega/nka ale ma nadwagę , je często gotowe obiady w pracy, rzadko sama coś sobie przyniesie gotowego zrobionego w domu, podcxas gdy tamta pierwsza prawie zawsze wszystko domowe i świeże.

Gość gość
ciąg dalszy bo musialam wyciąc bo uznało, że spam ...\ Inna rzecz - umiar, umiar, i tylko i aż tyle. Ja kiedys mialam zapędy by z produktów zwierzęcych jeść tylko jajka, nic więcej. Mięso każde z wyjątkiem indyka odstawialam powoli, bo przestawalo mi smakować. najpierw wieprzowina, zbrzydla mi jk mialam jakeis 25 lat czy coś. kilka lat później kurczak ,wołowina, jagnięcina itd... obecnie mam 34 lata, 5-letnie dziecko (męża też :P ) i jem jajka, sery kozie, jogurty kozie naturalne, jem też pstrąga i łososia i makrelę kilak razy w tygodniu i tak 1-2 razy na miesiąc indyka. Mąż je podobnie ale on więcej indyka tzn częściej i on też lubi kiełbasę taką suszoną czasem. dziecko je też wołowinę ale rzadko. Jem dużo warzyw owocow, np dziś jadlam na obiad curry bezmięsne z komosą ryżową, duż okurkumy i mleka kokosowego, ciecierzyca, orzchy nerkowca i kalafoir, cudo!!! ale czasem idziemy na pizzę ... biorę ser kozi lub bez sera. piję piwo, jem paluszki czy chipsy jak chcę, czy ciastka ze sklepu... a innego dnia znowi wolę mieć w domu czy do pracy sałatkę z makaronu gryczanego z rukolą oliwkami, pomidorkami, pestkami i ziołami itd. dziś mialam lody - sorbet ananasowy i sorbet mango, sporo cukru tam na pewno było. i wlasnie mam winko białe. UMIAR. umiar i już ;)

Gość gość
Ok.. wszystko zdrowe i cud miód i orzeszki.. A mozecie zrozumiec, ze komus nie smakuje ciecierzyca, kasza jaglana czy tofu ? Ze ktos nie lubi maki gryczanej czy komosy ? Och tak , pewnie nie umie zrobic lub nigdy dobrze zrobionej nie zjadl.. Nie, po prostu ludzie maja rozne smaki.. Ja np. jestem wychowana na mleku od krowy, drozdzówkach babcinych , w których byla maka, mleko, cukier i masło, swojskiej kiełbasie , owocach z sadu prosto z drzewa i warzywkach z babcinego ogródka..i kompocie z cukrem, a jakze :) Dzis mam mozliwośc posmakowac kuchni z cago swiata.. i sorry , ale nie przełkne tej waszej ukochanej kaszy jaglanej, razowych makaronów czy pseudociasta na mące gryczanej, bez mleka, jajek i z ksylolitem.. Nie lubi kokosów, nie smakuja mi pakistanskie cuda, tajskie smakołyki czy kuchnia chinska.. Curry mi smierdzi.. I co mam zrobic ? W łeb sobie strzelic , ze nie jestm cool ? Najlepiej lubie ziemniaczki z koperkiem, mizerie ze smietana i kwasne mleko :P I sadzone jajko :)

Gość gość
gość dziś Gdybyś była wychowana na ciecierzycy i curry to nie mogłabyś dziś patrzec na zsiadłe mleko i mizerię. Gdybyś była wychowywana na chipsach na sniadanie i batonikach na obiad to nie chciałabyś jeść nic innego. I czym innym jest jedzenie zsiadłego mleka i jajek sadzonych a czym innym batoników i tostów z nutellą.

Gość gość
gość wczoraj No i? Przecieżnie o tym jest temat. Temat jest o żywieniu dzieci. Żeby ich nie truć. Nie ładować w nie cukru i innych świnstw.