Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile daje się na chrzest

Polecane posty

Gość gość

Będę matka chętna coreczki mojej przyjaciółki i nie mam pojeci ile teraz daje się jako chrzestny?

Gość gość
sporo www.youtube.com/watch?v=DMOjUJIN5yU

Gość gość
Tyle na ile cię stać. Moja córka dostała od chrzestnych po 300 zł. Ja uważam że starczy.

Gość gość
Dajesz wedle uznania. Jedni dają 200 inni 800. Daj ile czujesz intuicyjnie. Spytaj mamy dziecka czy masz kupić szatkę.

Gość gość
Dokładnie daj ile uwazasz.Znam takich co dali 1000 co jest przesadą dla mnie.Ja bym dala 300-400

Gość gość
Coo? Ile?? Chyba jaja sobie robicie! Ja bylam w zeszlym roku na chrzcie i z mężem dalismy 30zł oraz kartke.co to za jakieś maniery nowoczesne by walic kasą na prawo i lewo!

Gość gość
Dać dziecku 30 zł to wstyd

Gość gość
Tak myslalam, zeby dac 400 gora 500. Mialam w tym roku komunie dwoch chrzeniakow to dostaly po 1000. Ale ba chrzest to raczej mniej sie daje

No pewnie, ze mniej... moim zdaniem więcej niż 500 zł na chrzest to już przeginka ;p kiedyś chrzestni na wesele 1000 zł dawali a teraz na komunie... masakra. Daj 400 zł to i tak dużo. Ja się cieszyłam, ze chrzestny dał nam 400 i dzięki temu mój mąż da tyle samo ich dziecku, które niedługo przyjdzie na świat (mąż chrzestnym będzie).

A powiem Wam, ze przez to przeganianie się w prezentach i sumy pieniędzy dawanych przez chrzestnych, nikt nie chce być chrzestnym ;p ludzie się modlą, żeby ktoś ich nie poprosił ;p właśnie przez kase i nakręcanie się ludzi...

Gość gość
9:50 “wstyd to kraść i z doopy spaść”a nie dać kwotę wedle uznania.

Gość gość
Ja sie bardzo ucieszylam, ze mnie poprosila na chrzestna. Ale jak poczytalam w necie ile ludzie daja na chrzest to mo wlosy na glowie stanęły...Tutaj przynajmniej poszecie normalne kwoty

Gość gość
Pęć złotych albo czydzieści czy złote.

Gość gość
no i na wuj to być chrzestnym, że tego w kościele nie zniosą, pieprzę pracować na cudze dzieci

Gość gość
10:37?trafiles w sedno sprawy,BINGO. Jestem tego samego zdania. Po prostu niz w trzech przypadkach odmowilem z żoną tej jakże dostojnej funcji bycia chrzestnym..

Gość gość
07:27 kim będziesz??? Matką chętna córeczki? Wtf?? Jutro na prokurature zglaszam przestepstwo skierowane w nieletnią! Bedziesz sie tlumaczyc przed samym Panem Ziobro bo wlasnie zaraz email pisze do niego z zrzutem ze screena! Masz problem