Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy macie pamięć do dat, nazwisk, twarzy,itp?

Polecane posty

Gość gość

Tak się pytam. Jeśli chodzi o mnie to mam pamięć do dat urodzin, imienin, rocznic ślubów moich rodziców, cioć, wujkow, kuzynów, większości osób z klasy, ewentualnie zapamiętuje daty urodzin aktorów, paru piosenkarzy Co do numerów telefonów swój znam na pamięć, swoich rodziców, siostry, szwagra, paru cioć, wujkow, kuzynów jeśli chodzi o adresy, numery domów to zapamiętuje, adres liceum gdzie chodzę też nazwiska ludzi, kto jak wygląda to zapamiętuje jaki kolor domu, na jakim podwórku mieszka ( jeśli wymknie mi się z głowy numer domu) Może być jeszcze szokujące to, że nawet pamiętam, którego dnia i roku ostatni raz byłam u babci w odwiedzinach, bądź ktoś u nas był ostatnio, kiedy na zakupach byłam kto jakim samochodem jeździ( kolor, Marka, na numerach rejestracyjnych za bardzo się nie skupiam, ale jednego samochodu co do hurtowni podjeżdża to zapamiętałam) Jeszcze pamiętam kto na jakie dzieci, w jakim wieku Na losach pocztowych się nie skupiam, ale kod swojego miasta, paru miast to kojarzę kod karty bankowej swojej pamiętam, kod pin do telefonu też kto jakie ciuchy nosi też mam pamięć do tego jeśli chodzi o listę zakupów to różnie pamiętam, raz tak, raz nie albo kto jaki numer buta nosi też pamiętam a wy do czego macie pamięć?

Moja mama miała taką dobra pamięć do wszystkiego ale niestety z wiekiem widze ze coś z tym coraz gorzej 😞 da się to jakoś zatrzymać

Gość bbbbadz

Może ją wyślij na jakieś badania, niestety wiek robi swoe ale można na pewno robić różne ćwiczenia pamięciowe, są diety specjalne dla pobudzenia pamięci, moższ mamie tez podsunąć geriamoc, moja babcia to brała, super na pamięć i koncentrację, jedno opaokowanie dało super efekt