Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zly wynik cytologi virus hpv pomocy czy ktoś byl w podobnej sytuacji

Polecane posty

Gość gość

Hej wam . mam 26 lat. Co roku zawsze robilam cytologie. Ale później 4lata nie robilam..poszlam po 4 latach na badanie wyszła zla cytologia zrobilam następne badanie ginekolog kazal i tam wyszlo ze 2 wirusy hpv ze pozytywne to co mam raka?

Gość gość
Tylko placze caly dzien. Prosze jest jakas normalna dziewczyna tutaj co moze mi powiedzieć czy tak miala

Gość gość
Nie, zły wynik cytologii nie oznacza, że masz raka, obecność wirusa też nie - oznacza, że jesteś w grupie osób zagrożonych i powinnać się dokładnie przebadać w tym kierunku, a także potem pamiętać o tych badaniach. A co dokładnie oznacza zły wynik? Która grupa?

Gość gość
Obecnosc wirusa czyli miej sie na bacznosci, bo ten wirus moze powodowac raka szyjki macicy.

Gość gość
jeżeli wyszedł tobie wirus hpv to lekarz powinien określić który to typ , bo są typy które są złośliwe a są typy ktore nie są złośliwe za kilka miesiecy powinnas miec powtorzone badanie i ew. pobrany odcinek

Gość gość
Mialam jakieś badanie za 250 zl po tej cytologi. i wlasnie tutaj wyszlo ze mam jakies 2 wirusy hpv... Boje sie bo przez 4 lata nie robilam cytologi

Gość gość
Boje się ze mam raka. 4 lata do dlugo ehh ciągle placze mam takie scenariusze w glowie ze szok

Gość gość
ja słyszałam, ze wirusa hpv ma prawie kazda osoba, co współzyła, dlatego tez na niego szczepiaja osoby tylko do którego roku zycia

Gość gość
Nie płacz,przechodziła to samo.W dodatku miałam dwa najbardziej onkogenne typy.Lekarz skierował mnie do specjalistycznej przychodni chorób szyjki macicy.Tam zrobiono mi kolposkopie czyli pobranie wycinka żeby potwierdzić diagnozę i zobaczyć jaki obszar jest "chory".Po potwierdzeniu skierowano mnie na zabieg usunięcia kawałka szyjki gdzie wirus był.Jest to zabieg w takim znieczuleniu dożylnym trwający 30 min.Po kilku godzinach wracasz do domu.U mnie skończyło się tym ze wycięli co trzeba,mam się dobrze.Zapobiegawczo mam wziacvteraz szczepionkę przeciw HPV bo zawsze może sie Odrodzić.Oczywiście potem miałam cytologie i badanie na obecność wirusa-nie ma go juz :)Mam tez za 3 m-ce powtórzyć kolposkopie no i cytologia co 6 miesięcy. U mojej siostry było już troszkę gorzej bo zdecydowano wyciąć cala szyjkę.Ale ona od lat się nie badała i jest juz po 40.

Gość gość
Moze sie będziecie śmiały ze mnie ale sie boje plakalam chyba z 3h..teraz mi przeszło i pisze do was..boje sie. Mam takie mysli ze chemioterapia i wgl.nie chce tego.. A jak wykaże ze to rak?:(

Gość gość
Gosc 21;16 dziekuje! Jesteś kochana..ale lzy same leca. Tak sie boje.:( ja nie robilam cyrologi 4 lata przez ten czas mogl sie zrobić rak czy coś ehh.. Właśnie mi ginekolog tez mowil o tej przychodni i ile zaplacilas za te badania?? Mam nadzieje ze dzieci bede mogła mieć:(

Gość gość
Nie panikuj.Ja też juz myslalam ze mam raka,czytanie glupot na forach w necie nie pomagało.Czy jest to nowotwór okaze się dopieronpo pobraniu wycinków do badania histopatologicznego. Ok wynik cytologia masz,na HPV masz.Lekarz Cie dalej skierował?

Gość gość
'cytologii' przez dwa "i" autorko. Reszta do wyleczenia,nie panikuj.Skąś to HPV masz... nast.razem bądź bardziej uważna...

Gość gość
Tak wlasnie o tej przychodni mowil. Ja z nim rozmawialam przez tel bo nie ma mnie w Polsce..ale już nic z tej roznowy nie wiem..taka czulam sie jakbym nic nie słyszała:( Ale rzucę wszystko i zjade bo Tak sie boje ze nie będę umiała funkcjonować.. Jak ja głupia przez 4 lata moglam badania nie zrobic:(

Gość gość
ja lecze się w Warszawie na placu Starynkiewicza.Tam jest klinika chorób kobiecych.Wszystko na NFZ :) Jak się okazało ze to HPV to czekalam dwa miesiące na zabieg (juz po kolposkopii).Super pani doktor tam jest :) Jak usuna Ci tylko kawalek szyjki to spokojnie można mieć dzieci.Najwazniejsze musisz iść na badanie na obecność wirusa na wszystkie typy żeby Ci określono jakie masz.Ale to juz lekarz Cie po kieruje.Zrób to na NFZ bo prywatnie jest bardzo drogie.No chyba ze masz jakiś rozszerzony pakiet medyczny z pracy

Gość gość
Co sie dziwicie kazda dziewczyna panikowalaby. Glowa do góry bedzie dobrze.

Gość gość
a do osób docinajacych...z HPV można się juz nawet Urodzić i ma go praktycznie każdy uprawiający seks.Tyle ze jest uśpiony.Wystarczy jakieś osłabienie organizmu i bum wirus zaczyna robić spustoszenie.

Gość gość
A ja ani razu nie robilam cytologii o masakra..hm:/

Gość gość
Hmm no nie Mam.. Bardzo drogie czyli ile? Bede musiała cos ze soba zrobic bo Zwariuje ..

Gość gość
Jeśli lekarz Cie skierował na Starynkiewicza w Warszawie to dobrze :) powinnas trafić do dr Suchonskiej,anioł nie kobieta :) podnosi na duchu,tłumaczy,rozluznia.Dzięki niej jestem juz zdrowa :)

Gość gość
Ja jestem facetem i też to mogę mieć? Jak wsadze jej w pipe?

Gość gość
A ja ani razu nie robilam cytologii o masakra..hm:/ x No to lepiej jak najszybciej niż za 10 lat :)

Gość gość
Jak byłam w medicover to chcieli chyba 750 za to badanie na HPV.Dlatego lepiej na NFZ chyba ze masz kasę prywatnie.Ale najlepiej juz tam gdzie zaczniesz leczenie.

Gość gość
faceci tez są nosiecielami hpv tylko wy raka szyjki nie dostaniecie Od wirusa HPV można tez dostać np raka jamy ustnej...jeśli partner ma Groźny onkogeny typ wirusa i uprawianie tez seks oralny.Dlatego jak się leczyć to najlepiej we dwójkę jeśli to stały partner.Jak masz juz potwierdzone i się leczysz facet tez powinien przyjąć szczepionkę. Koszt szczepień dla jednej osoby 1500 zl

Gość gość
Ja jestem prawiczkiem to ocb?

Gość gość
dziś to i tak zasranawiajace że macie dziurę między nogami i wam nie gnije nie rozumiem tego z tym 1500 mam fiuta i po co?

Gość gość
21.30 radze robić regularnie.Ja robilam raz do roku i wyszło mi to co opisalam wyżej.Choroba rozwinela sie wiec bardzo szybko.Teraz robię co 5-6 miesięcy z racji moich przeżyć :)

Gość gość
hmm wirus nie powoduje gnicia...powoduje raka.Jeśli nie widzisz roznicy to trudno.

Gość gość
Ale jak mam fiuta i jestem prawiczkiem to mam coś robić?

Gość gość
Cala noc nie spalam.. A jak to hiv? Takie cos wykazuje ze to moze byc hiv jeju mm takie czarne mysli nie spie nie jem:(