Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo nasilona infekcja inymna POMOCY

Polecane posty

Gość gość
Autorko , globulki stosuje się dwa razy na dzień , jeśli przesadzisz to też będziesz czuć dyskomfort . Do łykania kup probiotyk typu Lacibios femina czy Multiflora by wspomóc dobrą florę bakteryjną pochwy. Doustnie na grzybicę działa antybiotyk przeciwgrzybiczy Fluconazol (Diflucan) ale on jest na receptę więc nie kupisz bez lekarza.

Gość gość
Kurcze,metronidazol jest chyba na bakterie. Ja kiedys to wzielam bez konsultacji z lekarzem i wtedy strasznej grzybicy dostalam..

Gość gość
Tak metranidazol jest na bakterie i powoduje grzybicę przy dłuższym stosowaniu , autorka wzięła tylko jeden raz więc może jej nie zaszkodzi .

Gość gość
Podczas badań cipki powinna być osoba bliska i pilnować sterylność! Gabinety lekarskie i szpitale to siedliska zarazków i wirusów dlatego tam można się zarazić.

Gość gość
fuj

Gość gość
Czasami nie wiemy czy to nie jest po prostu problem suchej pochwy. ja te myślałam,że to nasilona grzybica, a niestety tymczasem, objawy były typowe na suchość, ciągły świąd, zaczerwienione wargi sromowe. Stosowałam kapsułki nawilżające codziennie na noc przez 7 dni. Efekty juz po 2 dniach odczułam.

Gość gość
Napewno nie jedna kobieta będzie jeszcze szukała takiego leku więc polecę coś co było jeszcze niedawno na receptę- kapsułki dopochwowe gynoxin optima. W opakowaniu są 3 kapsułki, koszt ok 35 zł. Do tego wszystkim chyba znana maść clotrimazol.

Gość gość
dobrze wiedziec... ktos zna ten lek??

Gość gość
Tantum rosa irygacja dwa razy dziennie i powinno przejść, a juz na pewno nie będzie tak swędziało, bo benzydamina znieczula. W aptece bez recepty.

Gość gość
też uważam, że idź do innego lekarza, nie ma na co czekać. U mnie jak odczuwałam pieczenie i swędzenie w miejscu intymnym to miałam zalecone kupienie żelu provag, ale musiałam też się wspomagać kapsułki od tego samego producenta. Po kilku dniach już poczułam znaczną poprawę i zmniejszenie uczucia pieczenia i dyskomfortu.

Gość gość
od tego gownianego pragu dostalam okropnej reakcji alergicznej, myslalam ze sie zadrapie na smierc :( Nie polecam wam, serio!