Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz uzalezniony

Od 3miesiecy pije od 4do 6piw dziennie, da sie wyjsc z takiego alkoholizmu?

Polecane posty

Gość juz uzalezniony

czasem zdarzy sie do tego jeszcze jakas"malpka":O

co to ta małpka? tu pomoże chyba tylko terapeuta (z nim będziesz mógł swobodniej o tym pogadać, niż z rodziną) jak najbardziej Ci kibicuję i plus dla Ciebie, że dostrzegasz, co się święci i łatwiej Ci będzie zawrócić z tej ślepej uliczki, w którą zabrnąłeś. no a tak samemu w domu to możesz spróbować przeanalizować tak jak się analizuje uzależnienie od żarcia - zastanów się i pisz wnioski, jaką potrzebę Ci to spełnia, jakie emocje zagłusza, jakie myśli, kiedy pijesz, jaki stan pod wpływem alko Cię zadowala. codziennie zapisuj, ile wypiłeś.

Gość gość
da się. na początek zrób sobie takie ograniczenie /nagrodę - picie tylko w piątki, soboty i niedziele wieczorkiem z okazji weekendu. w nagrodę. potem stopniowo zmniejszaj dawki. ja robiłam tak samo jak Ty, zawęziłam alkohol do weekendów, a teraz nie piję w sumie od grudnia. powodzenia!

najzdrowiej jest pić w jakimś oznaczonym do tego specjalnym dniu, np. raz w miesiącu, tak sobie postanowiłam, wtedy się na to czeka jak na cheat day i można sobie wtedy kupić jakieś lepsze alko. nie należy ulegać pokusom i pić pod wpływem emocji. albo bo to takie orzeźwiające. albo bo jestem zmęczona. albo bo wszystko jest do d**y. albo bo jest lato. albo bo jest zima i trzeba się rozgrzać. takie preteksty z d**y są najgorsze.

Gość gość
ok

Gość gość
Da się wyjść z praktycznie każdego alkoholizmu jeśli ma się wystarczająco silną wewnętrzą motywację.

Gość gość
Pan Jeezzus uzdrawia dzisiaj :) I uwalnia ze wszystkich nałogów !!! Wystarczy Go poprosić o pomoc i dzieją się cuuda !!! Zobacz sam na youtub na kanale pt.Dotyk Boga

Gość gość
dobrze