Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, potrzebuje porady bo sama odchodze już od zmysłów. 30.06 kochałam się bez zabezpieczenia, partner twierdzi że zdążył wyjąć na czas. Ostatnią miesiączka była 12.06, dni płodne powinny byc 20-26.06. Mam pewne wątpliwości we wtorek 03.07 zauwazylam, ze dzieje sie cos nie tak, piersi jakby urosły ale nie bolaly, brodawki tez są jakby ciemniejsze. W środę 04.07 mialam pogrzeb od rana czułam sie źle, prawie zemdlalam w kościele. W piatek 06.07 miałam okropne nudnosci i dwa razy wymiotowalam. Oprócz tego wydaje mi sie, ze jestem bardziej czuła na zapachy. Na 09.07 przypadał mi okres, zrobilam test ciążowy wyszedł negatywnie. Wykonalam jeszcze test 10 i 11 także negatywnie. Miesiączki dalej nie ma. Bylam też dziś na badaniu krwi i czekam na wyniki. Czy to możliwe żebym była w ciąży i tak szybko odczuwala wszystkie objawy ciąży? Czy zattzymanie miesiaczki może byc spowodowane stresem? Z gory dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Gość gość
Może to stres a może zaburzenia hormonalne. Będziesz mieć wynik bety to się wyjaśni. Kiedy będzie wynik?

Gość gość
Wynik powinien być dzis wieczorem. Czy bedzie on juz wiarygodny?

Gość gość
Raczej powinien być, ale nie napisałaś nic o swoich cyklach. Jak długie są -od ilu do ilu dni i czy są regularne.

Gość gość
W maju cykl 27 dni, w kwietniu 29, w marcu 27, W lutym 26, w styczniu 28...nieregularnie

Gość gość
Mylisz się, twoje cykle są regularne. Różnica do 5 dni to wciąż regularny cykl. A skoro tak to beta będzie wiarygodna i wątpliwe jest abyś wtedy zaszła. Ale gwarancji że to nie ciąża nikt ci nie da. Poczekaj na wynik. Daj znać co i jak. :)

Gość gość
A testy z moczu czy mogą mi dawać tą nadzieję że to jednak nie ciąża?

Gość gość
Gdyby coś się przesunęło w cyklu i owulacja była jednak później to test z moczu nie wykazałby jeszcze. Dlatego lepsza jest beta.

Gość gość
Ok, dziękuję. Umieram ze strachu, żeby już mieć wyniki i żeby to jeszcze nie był ten czas.

Gość gość
Dostałam wynik, beta HCG <0,1. To oznacza ze napewno nie jestem w ciąży tak?

Gość gość
To oznacza brak ciąży.

Gość gość
A czy test w moim przypadku nie został wykonany za wcześnie?

Gość gość
To po co robiłaś betę skoro uważasz że zbyt wcześnie może być?