Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co będzie jak zniknie 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Czasami jak czytam tematy o 500 + to zastanawiam sie jakby to było gdyby z dnia na dzień zakończyli ten program ?

Gość gość
Nie zniknie. Żaden rząd tego nie zlikwiduje.

Gość gość
Płacz, lament i narobione dzieci, które trzeba będzie dalej utrzymywać :-D

Gość gość
Moze nie zniknie, ale zmieni zasady np. dla rodzin, gdzie conajmniej 1 osoba pracuje, albo w ramach duzego odpisu od podatku, zeby nagradzana byla praca a nie nakrecanie bezrobocia.

Gość gość
Myślę że teraz nie zniknie. Ale za parę lat z roku na rok będzie coraz gorzej to dostać. Jak z becikowym. Zresztą na trzydzieśc***arę mln Polaków, garstka obecnie pracujących osób nie utrzyma: siebie, emerytów, nfz, polityków nierobów i patusów bez roboty żyjących za 500+. Nie oszukujmy się część osób biorących 500 nie pracuje, nie płaci składek i podatków. A kase przepija. Ich dzieci będą z nich brać przykład i będą takimi samymi nierobami na socjalu i tak w kółko. W końcu to jebnie bo cały ten program pochłania setki miliardów rocznie! Pis zrobił błąd: powinien najpierw oddłuzyc kraj, usamodzielnic a później rozdawać kase na prawo i lewo! A tym czasem zadluzyli nas jeszcze bardziej.

Gość gość
Dokladnie, kiedys becikowe bylo dla kazdego, a teraz juz nie.

Gość gość
Obecnie jak ktoś ma 2-3 dzieci to nie opłaca sie pracować za najniższa.

Gość gość
Jak to becikowe nie dla kazdego?

Gość gość
21 36 jest kryterium dochodowe

Gość gość
Jeden tysiac jest zalezny od dochodow ale drugi ttsiac becikowego jest niezalezny od dochodow.

Gość gość
Jaki drugi tysiąc? Becikowe jest zależne od dochodów Tylko niektóre miasta maja dodatkowy tysiąc gratis .

Nie zniknie. Kazdy w rzadzie, kto bedzie chcial z tego zrezygnowac spotka sie z ogromna fala krytyki. Poza tym... kazde panstwo od lat ma ogromne naklady na social i bogate zaplecze zeby wspierac polityke prorodzinna. W Polsce obudzili sie po wielu, wielu latach. Jednym sie to podoba, drugim nie. Niema sprawiedliwosci i nie bedzie! Fakt! Jestem za tym zeby zaostrzyc kryteria przyznawania tego swiadczenia. Niech rodzice pracuja, a nie zyja na koszt dzieci.

Gość gość
21.48 Becikowe jest żależne od dochodu, ten drugi tysiąc to dodatek do rodzinnego za urodzenie dziecka i też jest uzależniony od dochodu.

Gość gość
Program 500+nie zniknie aczkolwiek moim zdaniem powinien być inaczej przyznawany.Rodzice powinni zadeklarować na jaki cel te pieniądze będą przeznaczone np:j.obcy,sport,basen,przybory szkolne i dopiero po okazaniu faktur powinny być zwracane pieniądze. Żadnej gotówki do ręki!

Gość gośćlaluna
Dobra500+,a pomyslcie,tyle niepełnosprawnych dzieciaków,co robić,trzeba wychować,jak?,najlepiej dobrze,by były wartościowe,za co,wiec pis i kaczor niech glowkuja

Gość gość
a ja pobieram 500 plus i corce klade do glowy zeby sie uczyla. i wybrala taki zawod zeby nie musiala sie martwic ani o prace ani o finanse.

Gość gość
n ie zniknie, ale nie bedzie rewaloryzowane, tak ten program jest pomyslany. ma byc takim zastrzykiem demograficznym. Ktos wyliczył, ze juz teraz jest to nie 500, a ok. 470, za iles tam lat to bedzie faktycznie 350, a potem jeszcze mniej warte, czyli coraz mniejsze obciazenie. Jak dla mnie szkoda, ze to daja bogatym, bo na co im?

Gość Mama 2 plus 2
Dla mnie nic by to nie zmieniło. Mam 2 dzieci, młodsze dopiero za rok, od września pójdzie do przedszkola a ja dopiero wtedy pójdę do pracy. Czy będzie 500 plus czy nie to i tak mojego planu nie zmieni, takie było założenie już przy staraniach o dziecko.

Gość gość
Naprawdę znacie kogoś, kto pije za 500 plus? Mam nadzieję że zgłaszanie to gdzie trzeba? Nie wierzę w to że ktoś zrezygnuje z pracy dla 500 zł, tym bardziej że bezrobocie o dziwo gwałtownie spada a wypłaty pomału ale rosną.

Gość gość
A mi się wydaje, że żadna kobieta nie rezygnuje z pracy dla marnego 500+, bo co to jest? Ile dziś "kosztuje" dziecko nikomu chyba mówić nie trzeba, ubranka, pampersy, jedzenie, potem przedszkole, szkoła... każda kobieta chce mieć wypracowaną emeryturę, by w przyszłości nie liczyć na nikogo, mieć na swoje życie, leki itp. Nas była czwórka, rodzice na nas pracowali, nikt im nic nie dał, nie było kasy, jadło się chleb ze smalcem, ale byliśmy szczęśliwi, razem. Teraz rodzice na wypracowanych emeryturach, brat i siostra w Niemczech, drugi brat w Holandii, a ja w Polsce z rodzicami, za granicą też cudów nie ma, może lżejsze życie, nie ma tych kolejek do lekarzy itp. Moim zdaniem, dobrze, że jest to 500+, zawsze jakaś pomoc, tylko szkoda, że kiedyś tego nie było, wtedy moim rodzicom było by lżej

Gość gość
Spokojnie, przy takiej polityce jak naszych gigantów to 500 zł za chwilę będzie miało realną sile nabywcza jak dzisiejsze 50.

Gość gość
23:34 szkoda ci ze bogatym daja? A, Że daja kombinatorom na pierwsze dziecko albo patusom, ktorzy nigdy sie nie skalali praca, co rowniez powiela ich dzieci, to ci nie szkoda?:O bardzo dobrze, ze daja bogatym! Nie w*****alo Cie, gdybys zapieprzala i płaciła wysokie podatki, a nie mogła brać 500, za to kombinatorzy i nieroby tak i jeszcze sie śmieją, ze ty na nich zasuwasz?:O

Gość Amaterasu 226
Jesteście wyjątkowo naiwni myśląc, że nikt nie zrezygnuję z pracy dla 500 lub nie zrobi sobie dzieciaka. Ludzie dla mniejszych pieniędzy robią intrygi, wałki w pracy a nawet mordują , zejdźcie na ziemie. Za głupie promocje w sklepach potrafią się stratować a co dopiero za 500.

Gość gość
Oczywiście, że zniknie. Pis wiecznie rządzić nie będzie. Dojdą inni do władzy i stopniowo będą likwidować. Najpierw zabiorą bogatym, później zmienią kryterium dochodowe, później zmniejszą kwotę, aż zupełnie zabiorą. Polski nie stać na takie rozdawnictwo. A problem to będą miały dopiero nasze dzieci, jak dzisiejsze 500+ skończą 18 lat i sami wyciągną łapę po zasiłki, bo pracować przecież toto nie będzie....

Gość gość
Tez myślę że będą zmieniać przepisy i kryteria przyznawania i na koniec dostanie pieniądze tylko głęboka patologia. Co uważam jest mocno nie w porządku bo oni i tak żyją z mopsu i jeszcze 500+ na każde dziecko a uczciwie pracujący na pierwsze nie dostają bo przekroczą dochód o 5 zl

Gość gość
Looo matkooo jakie wy jesteście tu puste :( Jak myślicie skąd mamy tylu Ukraińców ? U mnie w mieście sa juz tysiące. Pracują na produkcji , handlu , gastronomi . W maku 70 % pracowników to Ukrainki . Jak ktoś ma 2-3 dzieci to nie opłaca sie pracować za najniższa. Zakład który u nas zatrudnia ponad 1000 osób płaci tylko najniższa za 3 zmianową prace na produkcji .Jak kobieta dostanie 1000 zł na 2 dzieci to zwyczajnie nie opłaca sie isc do pracy . W każdej biedronce sa ogłoszenia o prace . W duzej galeri polowa sklepów ma kartki na wejściu "szukamy pracowników ". Wiem ze tutaj na forum każdy zarabia krocie ale wiekszosc ludzi w Polsce pracjuje za ok 2000 zł na reke .

Gość gość
500 + na zawsze powinno pozostać , to jest pomoc rządu dla rodzin , wszędzie na całym świecie praktykowana .Rodzi się obywatel danego kraju i musi mieć warunki do życia .Tyle pieniędzy co zabiera państwo co miesiąc , każdemu z nas niech wróci trochę do ludzi , bo jak nie to dadzą na kościoł choc tam dzieci nie ma , ale kasę dostają .

Gość gość
Tak tylko u nas najniższa pensja to 1600 zł na rękę a zasiłek 500 zł . Zdecydowanie za wysoki ten zasiłek .

Gość gość
rany to tylko w polaczki w polszy tak przeżywają benefit na dzieci W Niemczech on jest był i będzie :-D i każdy mato w pupie , nikt nikomu nie wypomina czy zazdrości A w polszy odkąd jest 500 to raptem wszyscy przestali pracować i każdy się mnoży :-D co za propaganda :-o

Gość gość
ale co się dziwić ja wczoraj przeżyłam tu szok jak polaczki piertol piątek 13 i piątek 13 :-D :-D normalnie obłęd bo wy naprawdę w to wierzycie , że ten dzień jest pechowy komedia Ja się z tym nie spotkałam w żadnym innym kraju .