Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co będzie jak zniknie 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Zaczna porządnie płacić  to panie wrócą do pracy . Poki matce 3 dzieci nie opłaca sie pracować za najniższa to nie wrócą. Jeśli Ukraińcy wyjada do Niemiec a wyjada bo takie warunki które im proponują  sa  bardziej atrakcyjne niz praca a Polsce za 1600 zł  to pensje pójdą w gore. 

Gość Gość
9 minut temu, Gość gość napisał:

Zaczna porządnie płacić  to panie wrócą do pracy . Poki matce 3 dzieci nie opłaca sie pracować za najniższa to nie wrócą. Jeśli Ukraińcy wyjada do Niemiec a wyjada bo takie warunki które im proponują  sa  bardziej atrakcyjne niz praca a Polsce za 1600 zł  to pensje pójdą w gore. 

Niech matki założą firmy i niech same sobie dobrze płacą, a nie żerują na innych pracujących, którym chce się coś w życiu robić (oprócz dzieci).

Gość zizio
41 minut temu, Gość Gość napisał:

Jeśli mąż umrze będzie miała jego emeryturę. 

Mam dla ciebie zła wiadomość. Nie ma już dziedziczenia emerytury po zmarłym mężu czy żonie. Mówię o młodym i średnim pokoleniu.

Gość gość

Trzeba mieć skończone 50 lat zeby dostać emerytur po zmarłym mężu . 

Gość Abc
23 godziny temu, Gość Gość napisał:

Czyli wolisz być pasożytem. 

Wolę:) Życie jest zbyt krótkie, żebym miała się martwić o Ciebie:) A podatki nie są od czasu PiS i 500 plus, ile masz lat, dzidzia? 

Gość Gość
21 minut temu, Gość Abc napisał:

Wolę:) Życie jest zbyt krótkie, żebym miała się martwić o Ciebie:) A podatki nie są od czasu PiS i 500 plus, ile masz lat, dzidzia? 

No brawo za spostrzegawczość pasozycie społeczny. Pasożyty społeczn istniały również przed PiS i 500+, tyle, że teraz jest ich znacznie więcej. Ich szeregi wzbogaciły się m.in. o ciebie matrono.

Gość gosc

Kasa z programow rzadowych wraca do panstwa poprzez vat  🙂 Ile to vatu zaplacily mamy jedynakow ? 😛 Ile  bezdzietni ?

I tak, nie obchodzi mnie spoleczenstwo..Ani wysokosc jego podatkow..

Nie interesuje mnie rowniez emerytura z slawetnegoZUSu.. tylko skrajny ...a liczy na cokolwiek godnego z tej instytucji..

Argument   wielbiacyh prace o emeryturze z ZUSu.. ludzie ! Wy nie udawajcie glupszych niz jestescie 😄

Chcecie pracowac dla idei ? To pracujcie..

Nie mam zamiaru was nasladowac.

Gość Gość
29 minut temu, Gość gosc napisał:

Kasa z programow rzadowych wraca do panstwa poprzez vat  🙂 Ile to vatu zaplacily mamy jedynakow ? 😛 Ile  bezdzietni ?

Nie interesuje mnie rowniez emerytura z slawetnegoZUSu.. tylko skrajny ...a liczy na cokolwiek godnego z tej instytucji..

Argument   wielbiacyh prace o emeryturze z ZUSu.. ludzie ! Wy nie udawajcie glupszych niz jestescie 😄

Kasa z programów rządowych jest przejadana a w małej części wraca przez VAT.

Rodziny wielodzietne wcale nie płacą większego VATu niż przykładowo bezdzietny. Rodziny wielodzietne największą część swojego budżetu przeznaczają na produkty żywnościowe obłożone najmniejszym VAT'em. Bezdzietny dysponujący budżetem porównywalnym do budżetu rodziny wielodzietnej więcej wyda niż ta rodzina na produkty obłozone najwyższym VATem. Do tego bezdzietni płacą więcej PIT nie mając żadnych ulg na dzieci.

Wiem, że cię nie interesuje społeczeństwo. Niech inni tyrają na ZUS, z którego kasa idzie na emerytury Twoich dziadków czy rodziców. Niech inni tyrają na szkoły i służbę zdrowia dla dzieciaków, które wyprodukowałaś. Bo co Cię to obchodzi jak funkcjonować bedzie państwo. Takich pasożytów jak ty nic nie obchodzi. Liczysz sięty i twoja .... Wolisz siedzieć i pierdząc w stołek przeżerać kasę wypracowaną przez innych absolutnie nic dając od siebie.

Nie mam zamiaru cię naśladować, bo zwyczajnie gardzę takimi jak ty.

Gość Gość
38 minut temu, Gość gosc napisał:

Nawet na żarcie dla swoich dzieciaków nie potrafisz zarobić. Bo ci się nie chce. Żal.

Gość Gość

nie chce sie wdawac w glupie dyskusje ale jak juz porownoujecie kto ile vatu placi...

Rodzina z trojka dzieci. Niepracujaca matka, pracujacy ojciec i 500+ na dwojke dzieci. Mamy do dyspozycji 1 normalna pensje i 1 tys zl.

Malzenstwo z jednym dzieckiem. Obije pracuja, czyli mamy dwie normalne pensje.

Zalozmy, ze kazda z tych rodzin wydaje cala swoja pensje miesiecznie. Kto zaplaci wiecej vatu?

A kto wiecej skonsumuje dobr wspolnych (wydatki na szkoly, przedszkola, opieke zdrowotna, administracje i urzednikow zatrudnianych do wyplat 500+)?

Gość Gość

Najgorsze jest to,że taka kwoka narobi dzieci i je też nauczy, żeby nie były frajerami i nic nie robiły, tylko żeby ciągnęły ile się da "od państwa". I ten sposób ilość pasożytów tylko rośnie... wykladniczo.

Gość Mery
6 godzin temu, Gość Gość napisał:

Najgorsze jest to,że taka kwoka narobi dzieci i je też nauczy, żeby nie były frajerami i nic nie robiły, tylko żeby ciągnęły ile się da "od państwa". I ten sposób ilość pasożytów tylko rośnie... wykladniczo.

I bardzo dobrze. Panstwo nas okrada to my bedziemy okradac państwo

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Mery napisał:

I bardzo dobrze. Panstwo nas okrada to my bedziemy okradac państwo

A co to jest Państwo? Państwo to są są ludzie. Ty nie okradasz Państwa tylko okradasz innych ludzi, żyjąc za ich pieniązdze. Gdyby nie tacy złodzieje jak ty to nie byłoby tego mitycznego okradania przez "Państwo".

Jesteś zwyczajną złodziejką i jeszcze się tym chwalisz.

Gość Gość

Oto Polska właśnie. Ludzie popierają złodziejstwo. Nic dziwnego, że mamy takich polityków jakich mamy, w końcu oni są reprezentantami społeczeństwo i zachowują się tak jak społeczeństwo. A społeczeństwo przyklaskuje i pochwala złodziejstwo i kombinatorstwo. I tym sposobem zawsze będzie tak jak jest.

Pewnie nie zniknie ale jeśli już to wielka klapa. Rodziny które narobily sobie dzieciaków nagle będą żałować bo jakoś to utrzymać trzeba

Gość Gość

Program patologia+ tak szybka nie zniknie. Nikt nie odważy się go zlikwidować. Co najwyżej wszystko zeżre inflacja, co jest oczekiwanym scenariuszem. Wtedy wzrośnie przestępczość bo duża część tej patologii nie weźmie się do uczciwej roboty.

Gość gość

Tak tak bo każdy kto pobiera 500 + to oczywiście patologia 🙂 hehe ten jad i nienawiść do innych was kiedyś zaleje . 

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Tak tak bo każdy kto pobiera 500 + to oczywiście patologia 🙂 hehe ten jad i nienawiść do innych was kiedyś zaleje . 

Nie każdy kro pobiera 500+ jest patologią. Jednak 500+ to program patologię wspierający, promujący i mnożący. To nie jest nienawiść tylko stwierdzenie faktu.

Gość gość

Z programu 500 + korzysta 3,6 mln dzieci i oczywiście każde z tych dzieci  pochodzi z patologicznej rodziny 🙂

Gość Gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

Powiedz mi, że ktoś kto twierdzi, że nie ma nic złego w okradaniu państwa nie jest patologią i że to normalne zachowanie.

Gość gość

"Powiedz mi, że ktoś kto twierdzi, że nie ma nic złego w okradaniu państwa nie jest patologią i że to normalne zachowa"

Tak tak żyj sobie nadal w przekonaniu ze 3,6 mln dzieci okrada państwo hehe 🙂

Gość Gość
10 minut temu, Gość gość napisał:

Z programu 500 + korzysta 3,6 mln dzieci i oczywiście każde z tych dzieci  pochodzi z patologicznej rodziny 🙂

Gdyby to jeszcze tylko dzieci z tego programu korzystały to byłoby fajnie. Bo czy można powiedzieć, ze z programu korzystają dzieci, kiedy pieniądze z programu są wykorzystane przez leniwą mamuśkę tych dzieci do niepracowania? W ten sposób, dzieci mają mniej pieniędzy, które mogłyby być spożytkowane na poprawienie ich bytu.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

"Powiedz mi, że ktoś kto twierdzi, że nie ma nic złego w okradaniu państwa nie jest patologią i że to normalne zachowa"

Tak tak żyj sobie nadal w przekonaniu ze 3,6 mln dzieci okrada państwo hehe 🙂

A czy ja gdzieś napisałam, ze uważam, ze wszyscy okradają? Umiesz ty w ogóle czytać ze zrozumieniem czy za trudno?

Gość gość

Biedactwo ty jedna pracująca która cale dnie siedzisz na forum okradana przez 3,6 mln dzieci . Mam pomysl jak będziesz widziała jakieś dziecko  na ulicy  to diź zabierz mu buciki  . Sprzedaż na olx i odzyskasz cześć tych skradzionych przez dziecko pieniędzy

Gość Gość
6 minut temu, Gość gość napisał:

Biedactwo ty jedna pracująca która cale dnie siedzisz na forum okradana przez 3,6 mln dzieci . Mam pomysl jak będziesz widziała jakieś dziecko  na ulicy  to diź zabierz mu buciki  . Sprzedaż na olx i odzyskasz cześć tych skradzionych przez dziecko pieniędzy

No tak. Widać, że czytanie ze zrozumieniem znacząco przerasta twoje możliwości intelektualne.

Gość Gość
13 godzin temu, Gość Gość napisał:

Kasa z programów rządowych jest przejadana a w małej części wraca przez VAT.

O mistrzyni ekonomii 🤣

Zróbmy deal. Ty mi pożyczysz 100 zł a ja oddam ci 5. No dobra 23. Stoi?

🤣🤣🤣

Gość Mery
8 godzin temu, Gość Gość napisał:

A co to jest Państwo? Państwo to są są ludzie. Ty nie okradasz Państwa tylko okradasz innych ludzi, żyjąc za ich pieniązdze. Gdyby nie tacy złodzieje jak ty to nie byłoby tego mitycznego okradania przez "Państwo".

Jesteś zwyczajną złodziejką i jeszcze się tym chwalisz.

Troche sie zagolopowalas. Pracuje,ale bez zazenowania pobieram 500+ i to co mi sie nalezy i nie obchodzi mnie to co ktos mysli.

500+ nie zlikwiduja. I bylby to wstyd. Na zachodzie od lat dają socjal. 

Gość Gość
33 minuty temu, Gość Mery napisał:

Troche sie zagolopowalas. Pracuje,ale bez zazenowania pobieram 500+ i to co mi sie nalezy i nie obchodzi mnie to co ktos mysli.

500+ nie zlikwiduja. I bylby to wstyd. Na zachodzie od lat dają socjal. 

Ty uważasz tak, ktoś inny uważa inaczej. Ciebie nie obchodzi to co ktoś inny myśli, nikogo też nie obchodzi twoja opinia. 

Na zachodzie nie dają do łapy nikomu połowy pensji minimalne na 1 dziecko. Poza tym do zachodniego dobrobytu nam wiele brakuje, żebyśmy tak sobie mogli na prawo i lewo państwową kasę rozdawać i hodować patologię.

Gość gość

Dlaczego dzieci z patologicznych rodzin nie moga miec nowej kurtki ? butów na zime ? czy ładnej zabawki ? 

Gość Gość
15 minut temu, Gość gość napisał:

Dlaczego dzieci z patologicznych rodzin nie moga miec nowej kurtki ? butów na zime ? czy ładnej zabawki ? 

Powinny mieć. Tyle, że nie będą miały jeśli da się ich patologicznym rodzicom te pieniądze do ręki. Dlatego ten program w tej postaci to "zło".