Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co będzie jak zniknie 500 plus

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Przecież ty jesteś takim samym polaczkiem który pochodzi z polszy wiec już się tak nie unoś. Jesteś, byłaś i będziesz jedna z nas i tyle w temacie .

Gość gość
tak jestem i jestem z tego dumna , ale ja widzę w Polsce ludzi co pracują , co dzięki tej 500 maja na kredyt mieszkaniowy i mogą sobie pozwolić na drugie dziecko Ja widzę miłość , A wy tylko jad , patologię i zgryzotę czytam to forum i nie wierze 'co to za ptak co w swoje gniazdo sra ' taka mi się nasuwa myśl

Gość gość
Jesteście chore z nienawiści. A ile jest takich patologicznych rodzin, jakiś śmieszny odsetek na cały kraj. A nawet dzieci z takich rodzin mają prawo godnie żyć.

Gość gość
dokładnie , ale to tylko w Polsce nie można być biednym i mieć dzieci Tu każda powinna mieć milion na koncie na czarną godzinę Do tego dwa auta , dom minimum 500 metrów i wtedy ewentualnie jedno dziecko i to po 40 roku życia :-D

Gość gość
Uczciwie by było, jak ktoś wyżej napisał, że 1 rodzić minimum musi pracować legalnie na umowę, żeby dostać 500zł i powinno być wtedy na każde dziecko. Nierobom, leserom i pijakom by się ukróciło wtedy.

Gość gość
do gość dziś - i oczywiście, winno być tak, że głupia biedota nie powinna sie rozmnażać, nie stać to się nie robi dzieci, a nie, że inni zapieprzają na te cholerne bachory

Gość gość
"Biedne" dzieci,że mają niewydolnych życiowo rodziców i jeszcze za to dostają kasę. Przeciez to aspołeczne,niesprawiedliwe.

Gość gość
"gość dziś Uczciwie by było, jak ktoś wyżej napisał, że 1 rodzić minimum musi pracować legalnie na umowę, żeby dostać 500zł i powinno być wtedy na każde dziecko." Moja kuzynka pracuje w pecie przy obsłudze programu 500 + i tez tak mówi . W tej chwili maja coraz więcej rodzin gdzie on i ona nie pracują , maja np 5 dzieci i śmieją się z takich jak moja kuzynka .

Gość gość
16.38 to rzeczywiście wystawne życie muszą prowadzić żyjąc za 2500 zł w 7 osób. A tak poza tym to nie ma przymusu pracy i nikt nikogo nie zmusi, tak samo jak nie ma zakazu posiadania dzieci. Jak wcześniej ktoś słusznie napisał tacy ludzie, tzw patologia to odsetek, a Wy tak stękacie jakbyście nie znały mnóstwa innych normalnych rodzin z dziećmi. Napiszę jeszcze że tak czy siak normalni ludzie zawsze będą do przodu niż patologia, nawet mając zbliżone dochody. Podczas gdy patole przewagą kasę na bzdury, ci normalni zapewnią sobie i dzieciom godziwe warunki, wykształcenie, może nawet karierę i sukces. Naprawdę nie ma co zazdrościć biedocie umysłowej tych kilku stówek, wiem że szlag wasz trafia że wy na to pracujecie ale pomyślcie że oni choćby dostawali po 10 tys to i tak tego racjonalnie nie wykorzystają.

Gość gość
I za 10, 20, 30 lat nadal będą w tym samym miejscu.

Gość gość
gość dziś Jakie 2500 zł ? Przecież nie tylko 500 + biorą . NA te wszystkie zasiłki pracują inni . Teraz Morawiecki chce wprowadzić dodatkowy podatek dla ludzi którzy więcej zarabiają . Tak nie powinno byc . Pomoc dla rodzin tak ale nie tak jak teraz.

Gość gość
Oczywiście, że milionerzy powinni płacić największe podatki, tak działa państwo, że biedni płacą mało, bogaci dużo. Pisząc bogaci mam na myśli milionerów, nie ludzi, którym się po prosu dobrze powodzi. Mam nadzieję że przywróćą 3 próg podatkowy zlikwidowany przez złodziei z lewą.

Gość gość
Leniwe mamuski powinny sie zabrac za robote. A nie siedziec w domu i kase dostawac.

Gość gość
dziś - uwazam, ze zasiłek to zasiłek, i jesli w kraju jest nędza, to powinien byc tak rozprowadzany, zeby było to jak najb, sensowne. Wiekszosc ludzi skrajnie mierzi, ze bogacze dostaja 500 plus, i trudno sie dziwic. Mieszka samotna matka, co tyra, i nie dostaje, a obok rodzina z willa , kilkoma samochodami, o dostaja jeszcze np. tysiac złotych. Na co?? chyba na waciki, bo pewnie tyle na nie wydają. Wiadomo, ze jak ktos bogaty to szybko we łbie sie przewala i człowiek traci poczucie, ze mogło ułozyc sie mu inaczej. Ja bogata nie jestem, jakbym była, to bym sie cieszyła, a nie zrzedziła. A jak ktos zazdrosci tym patolom co sie nie skalali praca, to niech sam zyje za 500 plus, nikt mu nie broni. Pis podobno zrezygnował z cenzusu majatkowego na drugie dziecko bo koszty liczenia i zatrudnienia ludzi byłyby wyzsze niz sama pomoc. Ale powinni to zrobic, a przynajmniej wieksza grupa luzi miałaby prace,

Gość gość
Uczciwie by było, jak ktoś wyżej napisał, że 1 rodzić minimum musi pracować legalnie na umowę, żeby dostać 500zł i powinno być wtedy na każde dziecko." x to juz lepiej jakby program zupełnei zlikwidowac... akurat podstawowym plusem 500 plus jest to, ze własnie np. będac samotna matką w obliczu utraty pracy, mozna korzystac z programu 500 plus, i przezyc za te 500 plus rodzinne i alimenty. Tak samo matka moze byc na rencie, albo miec dziecko niepełn. i pobierac swiadczenie pielęgnacyjne. Takich przypadków jest znacznie wiecej niz jakichs wynaturzonych rodzin gdzie maja 5 dzieciaków i nikt nie pracuje. No i skad wiecie, ze ojciec nie pracuje? Moze robi na czarno?

Gość gość
Oczywiście, że zniknie - tu nie ma pytania czy zniknie, tu tylko jest pytanie kiedy... Za chwilę wór będzie pusty, bo wszyscy chcą z niego brać i bardzo szybko pokaże się dno. Zniknie szybciej niż się spodziewacie. I ten lament po tym będzie słychać pewnie nawet w kosmosie.

Gość gość
Tylko że jak mają kilkoro dzieci to niemożliwością jest żeby matka pracowała.Bo niby z kim zostawi dzieci?Moi teściowie i rodzice odmówili pilnowania dzieci.A jak wezmę opiekunkę to połowa pensji pójdzie.A tak to jestem w domu,dzieci zadowolone i mąż też. Mój brat ma jedno dziecko i również moi rodzice i bratowej rodzice odmówili pilnowania dziecka, więc bratowa musi siedzieć w domu co najmniej do siódmego roku życia,gdy dziecko będzie mogło być w domu samo.

Gość gość
program 500 plus nie zniknie nigdy, będą podwyższać ceny na towarach ,podatki ale program się utrzyma tak jak się utrzymuje w innych krajach Zachodnich. Gdyby któryś z rządu odważył się zlikwidować ten program to nikt by już nie wybrał ich na następną kadencję. kasę wytrzasnąć choćby z podziemi tylko po to żeby zostać wybranym ,zobaczycie co się będzie działo jak będzie się kończyła kadencja PiS, będą obiecywać nawet 600 plus na dziecko, kto da więcej ten wygra.

Gość gość
20.28 chciałabyś.

Gość gość
20'29 a przedszkole ? az tyle lat trzeba w domu? Tesciowie czy rodzice nie musza pilnować dzieci.Jak się w zyciu napracowali to pora na odpoczynek a nie kolejne zapierniczanie gdzie trzeba mieć sile fizyczną /psychiczną/mentalną.

Gość gość
Mi nie ma kto pilnować dzieci.W przedszkolu choruja,brałam ciągle L4,wkońcu odeszłam z pracy. Skończył mi się zasiłek i mam 500+ na dwoje dzieci.

Gość gość
Kiedyś program 500+wydawał mi się dobrym pomysłem ale wraz z upływem czasu zerkajac na ceny na półkach sklepowych zastanawiam się komu on zrobił dobrze? Cały naród za to płaci.

Gość gość
Jak można sobie zrobić dziecko dla 500+? Tak twierdzą chyba ci co dzieci nie maja, bo pozostali wiedzą ile dziecko kosztuje i że te 500 zł to kropla w morzu.

Gość gość
gość 2018.07.14 rany to tylko w polaczki w polszy tak przeżywają benefit na dzieci W Niemczech on jest był i będzie smiech.gif i każdy mato w pupie , nikt nikomu nie wypomina czy zazdrości A w polszy odkąd jest 500 to raptem wszyscy przestali pracować i każdy się mnoży smiech.gif co za propaganda x Nie porównuj suko Polski do Niemiec, które nas okradły doszczętnie, wybiły prawie całą inteligencję i pół innej ludności, zrujnowały połowę naszych budowli. Głównie z naszej krzywdy, oni se mogą prowadzić teraz swoją prorodzinną politykę. To samo Szwecja. Zarobiła miliardy na handlu rudą żelaza z Niemcami, żeby Hitler miał czym mordować twoich dziadków, przy jednej ofierze śmiertelnej. My się po tym w życiu nie podniesiemy.

Gość gość
gość 2018.07.14 16.38 to rzeczywiście wystawne życie muszą prowadzić żyjąc za 2500 zł w 7 osób. x No to ja ci przedstawię rzeczywiste dochody takich mopsiarzy. Ok 800zł zasiłek rodzinny. Dolicz obiady w szkole i wyżywienie w przedszkolu. Masz dodatkowe jakieś 500zł. Zasiłki celowe. Dodatki do mieszkania. Możesz ściągnąć w ten sposób nawet 600zł. Do tego jedzenie z opieki warte w tym przypadku ok 350zł. Mamy już 2250. Dodaj 2500 i masz lekką ręką 4750zł. Dołóż do tego, to co byś musiała wydać na dojazd do pracy i masz 5 tys. A osoby pracujące zarabiające po 2 tys. każde z rodziców i trójka dzieci i oni są według rządu bogaci. Na żadne zasiłki się nie łapią i nikt im rachunków nie zapłaci.

Gość gość
Dlaczego ja, jako matka niepełnosprawnego jedynaka mam 153 złote, a matka zdrowej dwójki ma 500 albo nawet 1000, bo na umowie najniższa, reszta pod stołem i łapiemy się na próg?

Gość gość

Ci co tak narzekają na 500 + to ci co nie nie potrafią stworzyć kochającej się rodziny ja wzięłam ślub w wieku 18 lat mamy 3 dzieci, i on w wieku 26 lat jeszcze nie zarabia dużo, bo po prostu większa płaca przychodzi z doświadczeniem, a dzięki 500+ żyjemy bez zmartwień finansowych i może nie żyjemy w luksusie, ale bez zmartwień finansowych, szanujemy się, pielęgnujemy naszą miłość i z dnia na dzień kochamy się coraz bardziej.

Gość Gosc

Pielęgnujcie swoją miłość za swoje pieniądze. Jak nie stać cie na trójkę dzieci (co mnie w tym wieku zupełnie nie dziwi) to ich nie rób. Uczucie uczuciem ale gdzie w tym zdrowy rozsądek? Co byś teraz zrobiła z tymi dziećmi jakby 500+ zabrali? Jezu ludzie myślcie zamiast na pomoc liczyć

Gość Ona
Dnia 13 lipca 2018 o 23:04, Gość gość napisał:

Płacz, lament i narobione dzieci, które trzeba będzie dalej utrzymywać :-D

Właśnie masz rację,bo dla niektórych patologicznych rodzin to 500+stało się sposobem na życie i  pojawiła się chęć rozmnażania.Ale co z tymi dzieciakami będzie po osiągnięciu pełnoletności kto zapłaci za ich dalszą edukację?

Gość Bugi
Przed chwilą, Gość Ona napisał:

Właśnie masz rację,bo dla niektórych patologicznych rodzin to 500+stało się sposobem na życie i  pojawiła się chęć rozmnażania.Ale co z tymi dzieciakami będzie po osiągnięciu pełnoletności kto zapłaci za ich dalszą edukację?

Nikt patologia wzrośnie i tyle :(Przykre ale prawdziwe.