Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babka50plus

Wstydzę się, że jestem stara

Polecane posty

Gość babka50plus

Ale jednocześnie wiem, że trzeba to zaakceptować. Jednak robię wszystko by ukrywać wszelkie oznaki starości. Tylko nie wiem po co? To silniejsze ode mnie. Jedynym plusem jest to, że praktycznie nikt nie daje mi tyle ile mam.

Gość gość
Ja ci daje 62

Gość babka50polus
Nie, tyle nie mam nawet w metryce:D

Gość gość
15:30 A ja ci daje 10 cm :D Autorko, każdy z nas to przejdzie, nawet dzisiejsi 20 latkowie. Pytanie, czy jesteś zadowolona ze swojego życia.

Gość gość
Ja mam 45 a czuję się na 39:):)

Gość gość2222
No ja mam 25 i zastanawiam się właśnie, jak to jest się starzeć, przecież po 30 z każdym dniem zaczynamy się powoli starzeć, jak to jest patrzeć w lustrze i widzieć siebie coraz starszym. Mnie jednak bardziej od fizycznej starości przeraża to, że nie zdołałam zrealizować swoich pragnień, marzeń, kiedy jeszcze na to czas.

Gość gość
Na starość się głupieje, niby młodnieje.

Gość babka50plus
Właśnie, też się czuję na przed 40 :D a przecież jest jak jest i to mnie frustruje:( powinnam zaakceptować i przestać udawać młodszą.

Gość gość
Jestem twój wnuczek potrzebuję kasy pomorzesz?

Gość gość
50ko jestem w Twoim wieku i tez nie wydaje mi się ze mam tyle lat ale to akceptuję i nie mam zamiaru tego ukrywać, może dlatego że jestem facetem

Gość gość
50tki są dobre w wyrku

Gość gość2222
To kiedyś 50 latkowie byli uważani za starych, w dzisiejszych czasach to są ludzie w sile wieku i możliwości, mają jeszcze przed sobą 30 lat życia, a może nawet drugie 50 lat. Wczoraj przeczytałam o aktorce i aktorze, małżeństwo, spodziewają się dziecka. On 50 lat, ona 48. Wiem, przykład ekstremalny i ze środowiska celebrytów, ale oni jakoś chyba nie czują się, jakby mieli kłaść się do trumny, nie?

Gość gość
Ważne jak wy się czujecie że sobą, a nie jak was widzą inni, Co was obchodzi zdanie innych, zwłaszcza, że niektórzy nie grzesza inteligencja.

Gość gość
Kłaść nie już sobie kupili.

Gość gość
Ja mam 73 i cieszę się że jeszcze żyję.

Gość gość
I szukasz kochanka :o

Gość gość
Całkowicie zgodzę się z Tobą choć macierzyństwo w tym wieku to uwazam chyba zbyt póżno ale wiek 50 lat jest super, zdrowy, dzieci na swoim, mam czas dla siebie

Gość babka50plus
Facetom zdecydowanie łatwiej się zaakceptować. gość2222, to prawda. Nawet będąc u lekarza i narzekając na coś tam ze zdrowiem zwalając na wiek, uświadomił mnie że mój wiek jest obecnie w miarę optymalnym okresem życia tzw pełnia sił.

Gość gość
Czy ja wiem, czy facetom łatwiej zaakceptować upływa jacy czas?nie bardzo. Nie na darmo mamy kryzys wieku średniego, nowe, młode partnerki,msportowe samochody itd. Chcą sobie udowodnić, że są jeszcze młodzi, podczas gdy to już wiek średni.

Gość babka50plus
Kochanka nie szukam:D chcę tylko pogadać by sprawdzić czy tylko ja mam takie lęki przed staroscią:(

Gość gość
Czyli już nie możesz uff

Gość gość
Nie patrz kto bzdury pisze że kochanka szukasz a gdyby nawet to. ...hehe

Gość gość
Kazdy ma lęk przed staroscią zwłaszcza gdy się widzi niedołęznych ludzi ,ale jest tez wiele osob młodych niepełnosprawnych i przed nimi całe takie zycie . 50+ to jeszcze młodosc ,tylko szkoda ze czas tak szybko ucieka.

Gość gość
I kochankòw mniej :(

Gość babka50plus
16:07 właśnie, to moja sprawa. Gdy będę szukała to napiszę:D teraz rozmawiam o starości ...hehe. Właśnie zapisałam się na doczepianie rzęs 1:1 by na urlopie nie bawić się w makijaże tuszem.

Gość gość2222
Ja jestem młodą kobietą, mam 25 lat. Nie podoba mi się duża różnica wieku między partnerami w związku, ale przyznam, że mniej mnie razi, gdy 50 latek żyje w związku z 30 latką niż 50 latka z 30 latkiem. Wiem, że każdy ma prawo do szczęścia, ale też mnie odrzuca, jak kobieta jest dużo starsza i ma chłopaka. Wiem, że też kiedyś będę miała 50, 60 lat i pewnie wtedy nie będzie mi do śmiechu, też będę chciała wtedy mieć prawo do miłości i seksu, a nie będzie mi wolno i będę przeklinała siebie za to, że sama w młodości śmiałam się z kobiet, które miały dużo młodszych kochanków. Czasami żałuję, że nie urodziłam się mężczyzną, ale na to nie ma się wpływu. Muszę się przyzwyczaić, chociaż czasami przeklinam swoją płeć.

Gość zielona kawa 40
Lepiej być samą niż z mężem alkoholikiem i niedobrą synową :) Ciesz się życiem, zdrowiem, dbaj o siebie 🌼

Gość babka50plus
Masz racje Kawa40:)

Gość gość
Atrakcyjność kochanekowie docenią, czym mniej atrakcyjna, mniej kochankòw i starość.

Gość zielona kawa 40
Właśnie :) Znam trochę życie :D