Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę zajsc w ciążę :((

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie Od paru miesięcy z mężem staramy się o dziecko. W dni płodne kochamy się dzień w dzień. I nic :( Miała któraś z was też tak? Co może być nietak? Gdzie się udać, do jakiego lekarza?

Gość gość
Tysiąc rzeczy może być nie tak. Nie jesteśmy lekarzami. Zrób podstawowe badania hormonów i idź do dobrego ginekologa. Warto też umówić się na monitoring cyklu

Gość gość
Zazdroszczę, dzięki temu nie musisz robic aborcji

Gość gość
Liczyłam na normalne komentarze i wsparcie..

Gość gość
Po pierwsze skąd wiesz że masz dni płodne. Ja np mam pcos i nie doświadczam naturalnej owulacji. Idź do lekarza. On zleci Ci badania i zrobi monitoring cyklu. Meza wyslij na badanie nasienia od razu. Tylko powiedz ze starasz się bezskutecznie rok. Bo tyle może zająć staranie się zdrowym osobom.

Gość gość
Spróbujcie co drugi dzien przez cały cykl. Codziennie w dni płodne plemniki są słabsze, zostaw je niech nabiorą mocy, będzie ich więcej. W dni płodne to wtedy kiedy masz przezroczysty śluz? Czy Kiedy testy wychodzą? Owulacja następuje tuż po najsilniejszym tescie, gdzie „tuż po” oznacza kilka- do kilkadziesiąt godzin, może akurat brakuje ci tego ost razu, kiedy wydaje ci sie że juz nie jest okres płodny?

Gość gość
Po pierwsze skąd wiesz że masz dni płodne. Ja np mam pcos i nie doświadczam naturalnej owulacji. Idź do lekarza. On zleci Ci badania i zrobi monitoring cyklu. Meza wyslij na badanie nasienia od razu. Tylko powiedz ze starasz się bezskutecznie rok. Bo tyle może zająć staranie się zdrowym osobom. Xx A ty skąd wiesz że nie doświadczasz? Ja też mam pcos, mam owulacje. Nie co 28 dni ale mam.

Gość gość
Dni płodne wylicza mi aplikacja, do tego robię testy owulacyjne, żeby wiedzieć kiedy jest dzień owulacji. Ale może to zła metoda?

Gość gość
Ja mam plodny sluz a iwulacji i tak nie ma. Takze to takie w cuemno zgadywanie. Tylko monititing cyklu pokaze czy pecherzyki rosna i pękają.

Gość gość
Jak ty liczysz dni płodne aplikacja to ja się nie dziwię. Do lekarza idź, zrób badania, a nie pytasz na forum. Skąd my mamy siedzieć jak działa twój organizm?

Gość gość
niektorzy sa calkowicie zdrowi, plodni a staraja sie rok, dwa a czasem i dluzej.Po kazdym stosunku trzymaj nogi w gorze z 15 min (sila grawitacji), przed dniami plodnymi wstrzymajcie sie z seksem zeby potem nasienia bylo wiecej i bylo lepszej jakosci.

Gość gość
15:32 a stad moja droga ze staram sue o dziecko 3 lata. Miałam monitoringi cyklu wykazały brak owulacji. Potem stymulacja letrozolem i zastrzyki na pęknięcie. Nadal nic. Potem histerolaparoskopia kilka mpotem monitoring czy coś się dzieje naturalnie. I nic. Teraz zaczynam stymulacja owulacj I z nowym lekiem. Jak nie dostanę zastrzyki to pecherzyk nie pęka i robi się torbieli. Też sprawdzone. Także polecam y dac się do lekarza a nie dumać.

Gość gość
Dni płodne wylicza mi aplikacja, do tego robię testy owulacyjne, żeby wiedzieć kiedy jest dzień owulacji. Ale może to zła metoda? Xx Metoda nie jest zła ale tak jak wspomniałam kiedy robisz testy i kolor wychodzi coraz mocniejszy, potem znow blednie.. wtedy po tym skoku zbliża sie owu ale nie jestes w stanie przewidziec czy sie uwolni za 7 godzin czy za 70 -trzeba bzykać.. moze brakuje ci tej ost poprawki żeby złapać owu. O to mi chodzi. Sprobuj bzykac dłużej niz tylko estricto płodne

Gość gość
.Po kazdym stosunku trzymaj nogi w gorze z 15 min (sila grawitacji), przed dniami plodnymi wstrzymajcie sie z seksem zeby potem nasienia bylo wiecej i bylo lepszej jakosci. Xxxxxxx Hahahhahahhaa jasne niech na suficie zawiśnie za suty hahahhahaa twoja matka tak nogi w gorze trzymała ? Idiotka

Gość gość
Kurna od paru miesięcy. Ja się staram od paru lat to można się martwić a ty już panikujesz

Gość gość
15:32 a stad moja droga ze staram sue o dziecko 3 lata. Miałam monitoringi cyklu wykazały brak owulacji.. Xx no to jakos kiepska ta twoja wiedza skoro ci nie wychodzą te starania

Gość gość
Dziękuję dziewczyny za wszystkie porady :) Pójdę zrobić badania jak najszybciej

Gość gość
15:42 złośliwość to twoje drugie imię? Mam już jedno dziecko. Mam endometrioze. Tylozgiecie, szyjke macicy w ksztalcie S. Problemy z endometrium. Więc to nie tylko kwestia owulacji.

Gość gość
15.45 Nie, nazwisko. Śmieszą mnie tacy janusze medycyny, sam nie ogarnia swojej Doopy ale udziela rad. Bo ja niemam owulacji to ty na pewno też nie. A jak na telefonie liczysz to już w ogole porażka bo trzeba monitoring bo ja taki mialam, nie pękają mi pęcherzyki i tobie na pewno też nie Hahhaa. Cykl kobiety i ciąża to nie matematyka, każda z nas jest inna a wy na sile udzielacie rad pod siebie.

Gość gość
Jak to wstrzymaj się z seksem? a jak facet sobie strzepie? ma facetowi zabronić konia bić żeby tylko mógł jej bachora zasadzic w bebzolu? a on jak ma się z tym czuć? jak byk rozpłodowy! durne prymitywne matki polki, tylko się rozmnażac, nic dziwnefo ze faceci wam robią te bachory i spiertalają od was w podskokach :D tego właśnie chcecie no nie? goovvno warte inkubatory na goovniaki

Gość gość
Nie twierdzę że każda musi mieć tak jak ja. Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli.

Gość gość
Jak to wstrzymaj się z seksem? a jak facet sobie strzepie? ma facetowi zabronić konia bić żeby tylko mógł jej bachora zasadzic w bebzolu? a on jak ma się z tym czuć? jak byk rozpłodowy! durne prymitywne matki polki, tylko się rozmnażac, nic dziwnefo ze faceci wam robią te bachory i spiertalają od was w podskokach smiech.gif tego właśnie chcecie no nie? goovvno warte inkubatory na goovniaki X Do niczego innego nie jesteście potrzebni więc przyzwyczaicie sie bo niedługo nawet do robienia dzieci nie bedziemy was potrzebować

Gość gość
Do niczego innego nie jesteście potrzebni więc przyzwyczaicie sie bo niedługo nawet do robienia dzieci nie bedziemy was potrzebować x Co?? Aż mnie zatkało jak wy kobiety możecue byc takie bezduszne do nas do facetow bez nas nie byscie mialy nic!! zawsze i wszedzi e model patriarchalny bedzie i tyle a te co zle mysla o facetach to dzivvy bez honoru

Gość gość
Trochę szacunku dla mężczyzn kobiety. Nie wy dyktujecie kiedy on ma osiągać orgazm a seks jest dla jego satysfakcji a nie dla waszych osobistych celów. Pamiętaj kobieto że nie jesteś samodzielnym bytem tylko istotą podrzędną, w połowie tak ważną jak mężczyzna, powstałaś przecież z żebra Adama

Gość gość
Mnie śmieszy takie dopuszczanie faceta tylko w dni płodne. Zrobią sobie dziecko i ochota na seks mija :) samo sraramy sue disc długo ale to dlatego że nie kochamy się na siłę bo akurat w danym dniu trzeba. Kiedys Kiedyś na pewno zaskoczy :)

Gość gość
Hm teraz wiem co robić - przed ślubem wazektomia, którą odwrócę dopiero jak kobieta będzie się odpowiednio sprawować :) jak chce mieć moje dziecko to ma się mnie słuchać. A jak się puści i zaciąży z innym to mam dowód że miałem podwiązane jajowowody i to nie mój bachor. 0 alimentów i rozwód z jej winy. Może nawet ja od niej pobiorę alimenty.

Gość gość
Każdy ma swoje metody

Gość gość
16.57 jajowodami to ty dziecka nie zrobisz, Nawet jak nie podwiązesz.

Gość gość
Jestem tym bardziej załamana, bo z jaką koleżanka bym nie rozmawiała, to każda mówi, że jej się udało za pierwszym razem

Gość gość
My się staraliśmy 7miesiecy już też zaczynałam się bać bo koleżanki też zachodziły od razu.. może zacznijcie z mężem brać dobrej jakości cynk on ma działanie wzmacniające płodność