Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aaaangela

Muszę urodzić dziecko by ratować chłopaka!

Polecane posty

Gość Aaaangela

Witajcie dziewczyny, temat może wydawać się Dosc kontrowersyjny. Jesteśmy z moim ukochanym od roku mieszkamy u niego z jego rodzicami z którymi świetnie się dogaduje. Oni bardzo chcieli by wnuka więc wsparcie z ich strony jest stuprocentowe. A mienowicie ja mam 20 lat a mój ukochany 21 zawsze lubił się zabawić a uderzając w sedno wypić. Na początku było to dwa piwa czy drink, później zaczynało się to pogłębiać gdy jeszcze nie mieszkaliśmy razem upija się każdego dnia gdy tylko mnie nie było (2 dni) a gdy byliśmy razem były to dwa trzy piwa na co się zgadzam. Niestety doszło to do tego stopnia że nie ma dnia bez conajmniei 3 piw, potrafi kupić i wypić sam ukrywając się. Boję się że jeżeli w miarę nie zareaguje będzie zapozna. On o alkoholizmie nie chce słyszeć na mysl 9 terapii wybucha śmiechem że jestem przewrazliwoona. Wydaje mi się również że wpływ mają na niego koledzy którzy są jeszcze lepszymi numerami. Jego mama z ojcem miała ten sam problem aż nie narodziło się dziecko. Wtedy on całkowicie stracił głowę dla malucha i odsunął się od kolegów. Dziś doszlysmy z jego mama do wniosku że może dziecko byłoby w stanie go uratować od popadania w alkoholizm. Jest cudownym facetem niczego mi nie brakuje, kochający, szczery, no nie zamieniłabym na żadnego innego. Planujemy razem przyszłość, ślub i dzieci. Tylko myślę czy nie przyspieszyć tego maluszka? Co o tym myślicie proszę o rade... Za złośliwe komentarze dziękuję.

Gość gość
Upadlas na glowe.

Gość gość
Idz raz do AA to ci powiedza, czy to dobry pomysl miec dziecko z nalogowcem.

Serdecznie Ci odradzam popełnianie takiej głupoty.

Gość gość
Nie popelniaj tego błędu, bo może być zupełnie odwrotnie! Pewnie to nie są czeste przypadki ze alkoholik przestał pic bo urodziło mu się dziecko, może tak się zdarza ale zwykle facet dopiero po urodzeniu się dziecka pokazuje jaki na prawdę jest, wycbodzi wtedy szydlo z worka (poczytaj sobie inne tematy) może byc gorzej, on może nie interesować się dzieckiem, uważać ze jest jeszcze za młody i malo odpowiedzialny na ojcostwo, ze go to przerasta (tym bardziej ze ma dopiero 21 lat- to młody szczyl) pewnie będzie tym bardziej chciał się wyszumiec na mieście, odreagowac gdy w domu jest płaczące i absorbujące dziecko. Dziecko to o obowiazki, wyrzeczenia i często nie spanie po nocach, wiec obys później tego nie żałowała! Bo bardzo prawdopodobne ze on tym bardziej będzie pil, miał w d...e dziecko a Ty możesz zostać samotna matka. Albo będzie po pijaku urządzał awantury, może Cie zacząć bic, w takiej atmosferze chcesz dziecko wychować? Tym bardziej ze on nie uważa picia ze problem, wręcz wyśmiewa Twój pomysł pójścia na terapię, wiec nie licz na to ze on się ogarnie. Będzie tylko gorzej. To nie materiał na stałego faceta, a tym bardziej na ojca.

Gość gość
na jakiej podstawie uwazasz, ze urodzenie na szybko, wrecz na sile dziecka w jakis cudowny, magiczny wrecz sposob nagle wyleczy twojego chlopaka z alkoholizmu? jak jestes tak pewna,ze cud sie wydarzy, to moze sama pierdnij w niego tecza, powinien sie od razu o 180 stopni zmienic. nie jestem zlosliwy, stwierdzam fakt - myslac ze wlasciwie wrobienie go w ojcostwo nagle go wyleczy z upodobania do alkoholu, to jestes glupia. typowa, dziecieca glupota. wez dziolcha dorosnij, a on niech zacznie sie leczyc, inaczej sprowadzac niewinne dziecko na ten swiat, ktorego matka biologiczna mialaby byc kretynka, ktorej rozwoj psychologiczno-emocjonalny zatrzymal sie na poziomie zerowki a ojcem podrzedny pijaczynka to ZWYKLA ZBRODNIA wzgledem tego ewentualnego dziecka.

Gość gość
To nie jest dobry pomysł.

Gość gość
masz teraz jedną szanse na normalne życie - odejście od tego s********a - pijusyna - pijaka, debila, - a jak k***a mu się nie podoba to mu zayebie siekierą przy matce w czache. opuść tego debila. A na poważnie to zażądaj teraz już i na wieki, że zero alkoholu ma być w jego ustach i d***e. Inaczej masz przeyebane.. nie będziesz mieć normalnego życia. NIgdy. K mam nadzieję, że pomogłem, nawet jestem tego pewien. Bóg podziękuje mi twoim uśmiechem życzliwym. Kk

Gość gość
Nigdy w życiu, to nie pomaga a tylko pojawia się więcej problem mów w takiej sytuacji, wiem co mówię.