Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w pracy doceniani są ci co mają na nią wyj****e?

Polecane posty

Gość gość

Jw. Pracowalam w wielu firnach i zawsze ten sam schemat ci co maja wyj****a awansują dostają podwyżki. Tylko nie mówcie, że miej wyj****e, a będzie ci dane, bo dla mnie to nie jest logiczne.

Gość gość
No ,ale skoro.....

Gość gość
to prawda!!!! Zawsze Ci którzy maja wyj****e są ulubieńcami,awansują i dostają podwyżki...ja zawsze jestem przed czasem,staram się,jestem kulturalna a Ci co przychodzą sobie spóźnieni 30 min albo i lepiej,wychodza oczywiscie tez duzo wczesniej,cały dzień spędzają na piciu kawy w kuchni i na plotkach,nawet się ubrać jak do pracy nie potrafią tylko jak na dzialke są doceniani.Gdzie tu logika?

Gość gość
Logika jest w tym, że tacy ludzie mają umiejętności społeczne na wyższym poziomie plus są zdolniejsi niż pilne mrówki, więc jak już coś robią, to zrobią to lepiej albo sprawiają wrażenie, że lepiej. Ktoś średnio inteligentny nie może sobie pozwolić na olewanie obowiązków..

Gość gość
To jak stać się taką osobą?

Gość gość
Znalazłam taki opis. Umiejętności społeczne – przykłady Umiejętności społeczne wiążą się z charakterem i temperamentem, np. wrażliwością na potrzeby drugiego człowieka, otwartością.  Jak wrażliwość ma się do wyj****ia na innych. Przeciez taka osoba nie ma za grosz wrażliwości?

Gość gość
Jestem otwartą osobą, wrażliwą więc teoretycznie mam te umiejęstności o których wspomniałeś, ale nie mam wyj****e na innych i nic z tego.

Gość gość
Moze to pociotki I maja znajomosci,nie musza nic robic a I tak zostana awansowani.

Gość gość
Mowa była o olewaniu pracy, a nie innych ludzi. Poza tym umiejętności społeczne nie polegają na byciu nadwrażliwą pipką, tylko na umiejętnym obchodzeniu się z nimi.

Gość gośćgjjbfs c bjkvvbnn
Bo sa mniej zestresowani, nie maja duposcisku wiec paradoksalnie lepiej ogarniaja swoje obowiazki szczegolnie w krytycznych momentach nie nawalaja? Co to znaczy miec wyj****e? Nie drzec ze strachu przed szefem, znac swoja wartosc, umiec sie postawic i nie dac sobie wcisnac kitu? Bo jak tak to mam wyj****e. Wlasnie awansowalam i to w momencie w ktorym rozwazalam zlozenie wypowiedzenia. Jak nie ta firma to 10 innych. Lubie swoja prace ale to TYLKO praca... no ludzie...

Gość gość
Znajomosci ludzie znajomosci :-)

Gość gośćfgjdfbh j h xfun
A Autorka widze z tych garsoniarek. Biala koszula, spodnica do kolan a w srodku pampers zeby nie narobic ze stresu. Jak by ktos narzucal dress code albo przychodzenie 30 min przed czasem (wtf????) To bym grzecznie podziekowala za wspolprace. Ja z tych odziezowych dzialkowiczow. A czas pracy mam zadaniowy wiec nic nikomu do tego ile siedze w kuchni.

Gość gość
Przeciez logiczne jest ze jak ktos nic nie robic w pracy a awansuje to musi miec plecy,nikt w normalnej firmie nie awansuje najgorszego na odpowiedzialne stanowisko.

Gość gośćgffhjkk Fgjkjgg Hjvvj
Znajomosci... ta... to chyba u ciebie w pierdziszewie dolnym.

Gość gość
Najbardziej doceniane sa osoby otwarte, które sa lubiane.Moga i pol dnia nic nie robic tylko z kazdym poplotkowac,a i tak beda najlepszym pracownikiem :) poprostu psychologia ;)

Gość gość
Do 10:31 Bo tak jest,uklady I znajomosci sie licza albo trzeba je sobie zrobic jakos w pracy.

Gość gośćfhjuhh fhdh dh j
Do 10:33 Pelna zgoda tylko do tego musisz dodac ze jak juz cos zrobia to porzadnie. I potrafia byc innowacyjni. Przeciwienstwo "mrowek". Nikt nie lubi ludzi z kijem w tylku. I nie o znajomosci tu chodzi. Ps. Jak autorka pracowala w "wielu" firmach to raczej z nia cos nie tak.

Gość gośćfgjdfbh j h xfun
W obecnych czasach tylko zera pieprza o mitycznych znajomosciach. Powodzenia w zyciu;)

Gość gość
Ale autorka ma szambo w ustach , po co używać przekleństw ? Chyba ktoś tu się wywodzi z patologii

autorko - po prostu, budzą respekt, prawo dżungli. przed osobą, która ma wyj****e wszyscy srają po kostki, bo NIE WIESZ na czym im tak naprawdę zależy i nie masz na nich haka. polecam przetestować wpierw na swojej rodzinie, uwolnić się od postawy zależnej na terapii.

Gość gość
Ja mam wyj****e na robote. Nie ta to następna. Ale ja mam gadane na rozmowach kwalifikacyjnych. Robię to co mam do zrobienia a nie raz przekazuję to na kolejną zmianę. Nie jestem wlazid**em ale mam spokój i to się liczy. Wam też polecam mieć wyj****e. Nie ma co się przejmować.

Gość gość
To ja się chyba nie nadaje do pracy z ludźmi. :( gdzie w takim razie i za co żyć?

Gość gość
Dokładnie jak ma się wywalone to się lepiej żyje,nie ma się co stresowac robota :)

Gość gość
U mnie tez tak bylo, jak sie staralam, robilam wszystko, nawet za innych, to i tak nic z tego nie mialam. A teraz mam juz wyj****e, tam sobie ide pogadac, tam udaje ze czegos nie widze, jak chef patrzy to udaje troche zapracowana, ale ogolnie mam ich wszystkich w d***e. Byleby kasa na koncie sie zgadzala.

Gość gość
ma wyj****e" nigdy nic w zyciu nie osiagnal i nie osiagnie,x x dokladnie, wyjatkiem sa jakies korpo gdzie pracuja ludzie ktorzy nicnie potrafia i

Gość gość
pare butelek mi wystarczy za 40 groszy mam chleb nie musze tak jak wy pracować

Gość gość
No tak stulejp**do bo każdy jest miernota jak ty hahahah. Synu 2 auta i to nie w kredens jak inne p**deczki, odlozona gotówka, w sierpniu jadę na wakacje. Nara biedaku. Płacz dalej i p*****l tu śmieci, że każdy to lewak, wszyscy kradną i nie mówię prawdy. Nara twoja stara

Gość gość
21.08 nie potrafie tak jak się tego nauczyc? Czy to nie kwestia dystansu do siebie przypadkiem? Pytanie do tych co mają dystans do siebie? Przejmujecie się tym gdy ktoś was ochrzani lub powie wam coś nie miłego?

Gość gość
Czy tak w ogole serio jest, ze trzeba miec wy ebane zeby dobrze wykonyuwac swoja prace? Troche dziwne to dla mnie. Moze po prostu trzeba lubic to, co sie robi i tyle.

Gość gość
8:29 nie maja umiejętnosci społecznych tylko 1. mają dobre plecy czyli znajomosci, układy 2. są głośni, dra ryja, gnoją tych pilnych i cichych