Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaufać jej?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny staramy się z mężem o dziecko i jestem 5dpo. Niestety dostałam lekkiego zapalenia pęcherza i krwiomocz. Lekarka dała mi antybiotyk na 2 dni który jak się później okazało nie jest bezpieczny w pierwszym trymestrze, a informowałam o ewentualnej ciąży. Poszłam do apteki i poprosiłam o bezpieczny lek na zapalenie w pierwszym trymestrze a Pani farmaceutka szukała szukała, aż wrócila z pregnofer uro i powiedziała CHYBA ten można brać. I teraz pytanie można na pewno czy chyba? Bo ona twierdzi, że RACZEJ tak.. Może któraś z was ma doświadczenie z tym lekiem w tak wczesnej ciąży i może mi doradzić czy jest bezpieczny?

Gość gość
A ulotka ?

Gość gość
Nie ma ulotki w środku.

Gość gość
Ktoś coś?

Gość gość
Jak to nie ma ulotki?????

Gość gość
Ulotka musi być a jak nie ma, to znajdziesz w internecie, w

Gość gość
Mam nadzieję że nie jesteś w ciąży niemoto

Cytat.:''Pregnofer® URO to preparat dla kobiet w ciąży zawierający...'' itd... Ale chwileczkę... lekarka przepisała Ci antybiotyk, a farmaceutka dała w zamian suplement diety, więc... myślę, że powinnaś wrócić do lekarki i omówić kwestię raz jeszcze.

Gość gość
Ja dostałam monural od ginekologa, ale chyba jest na receptę. poproś lekarza

Gość gość
Wg mnie powinnaś ufać raczej lekarzowi. Idź do ginekologa i niech ci da dobry antybiotyk dla ciężarnych. Zapalenie pęcherza jest częstym problemem w ciąży, więc są leki specjalne, które nie szkodzą, ale muszą być przyjmowane, bo zapalenie pęcherza nie jest bezpieczne dla dziecka! Czasem trzeba wybrać mniejsze zło, suplementem infekcji nie wyleczysz. Do tego czasu kup sobie sok żurawinowy i dużo pij.

Gość gość
To jeszcze ja od morunalu. Bierze się to jednorazowo, więc nie jest to standardowa kuracja antybiotykiem. Mnie przeleczyło. Furagina nie jest wskazana w pierwszym i trzecim trymestrze, natomiast urosept można brać całą ciążę. Mi osobiście nie pomógł, ale dopóki nie dostaniesz czegoś silniejszego możesz pobrać go pobrać.

Gość gość
Kaman, krwiomocz to nie jest lekkie zapalenie pecherza. Wylecz sie najpierw. Ten suplement nie pomoże bo to juz za daleko zabrnelo. Ja bym wziela antybiotyk.

Gość gość
Przeciez Ty nawet jeszcze nie wiesz czy w ogóle cokolwieknw tym ceklu wyjdzie, a już o ciazy mowisz lekarzowi?

Gość gość
Wg mnie to spamer.

Gość gość
No oczywiście, że nie wiem czy wyjdzie, ale wole poinformować, że jest taka możliwość i wziać coś bezpiecznego niż później się zamartwiać czy nie zaszkodziło coś dziecku jeśli jednak ta ciąża będzie. A krwiomocz dostałam zanim poczułam, że mam jakiejolwiek zapalenie. A lekarka powiedziała, że jest lekkie i dletego dała mi antybioty na 3 dni zamiast na tydzień.