Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co pobyt za granica robi z ludzi?

Polecane posty

Gość gość

Ja jestem w szoku brat byl 8 lat za granica.Wiem ze ciezko pracowal zrobil na dom i wrocili z zona.Przed wyjazdem normalny,kulturalny zawsze sie dogadywalismy bez problemu.Po powrocie chciwy,wykorzystujacy ludzi do osiagniecia wlasnego celu,konfliktowy i zazdrosny.Czy to tylko u nas tak?jakie sa wasze obserwacje?

Gość gość
ja akurat nie wracam do POolski, ja mieskzam za granica I powie tak - tutaj stalam sie milsza, bardziej otwarta na innosc, tolerancyjna, nie gardze ludzmi bo to bo tamto, nie jestem juz tak wscibska ani zazdrosnica jak kiedys... mnie "Zachod naprawil, a nie zepsul" ;)

Gość gość
Mnie tez wyluzowalo na wsxystko stac po swiecie jezzdze.dom kupilam co tu sie buczyc

Gość Endriu Domyslny
Cześć

Gość gość
Ja jestem bardziej tolerancyjna,milsza,uczynna za granica...niestety jak przyjezdzam do Polski to dostaje nerwa.Wszyscy sa wscibscy,manipuluja,zazdroszcxa,dopytuja.Obludni zakaplesioni ludzie i jeszcze ta wiara na pokaz.Nie lubie mentalnosci polskiej.

Gość gość
Ogólnie moje obserwacje są takie, że nic "złego" nie robi, ale jednych mam "znajomych" (no taka dalsza rodzina). Po dwóch latach w anglojęzycznym kraju, jak się spotkaliśmy, to prawie zapomnieli polskiego w ustach :)

Gość lppp
wikszośc polskich gesu wraca z kolorowym bambo...

Gość gość
Nic nie robi. Znam blisko kilkanaście osób, rozrzuconych po różnych kątach świata, niektórzy od wielu więcej lat niż 5-6, i niczego "zrobionego" w nich nie ma.

Gość gość
Ja jestem bardziej otwarta i oduczylam sie wscibstwa i plotkowania. Do Polski raczej nie wroce, mimo ze tesknie, bo mimo, ze ludziom zyje sie coraz lepiej to wajenka, ploty i obgadywanie trwa w najlepsze.

Gość gość
Jak tak was czytam to można pomyśleć, że tylko w Polsce tacy źli ludzie, a reszta świata, to do rany przyłóż :p

Gość gość
gość dziś Ludzie są wszędzie różni, ale jednak stereotypy typu "modlitwa Polaka" z powietrza się nie biorą...

Gość gość
Daleko nie szukajac- kafeteria: Nie wolno tu sie niczym pochwalic, podzxielic radoscia, sukcesem, bo zagryzą.