Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to alkoholizm, gdy mój chłopak musi się upić jak już zaczyna pić

Polecane posty

Gość gość

Nie może wypić dwóch piw jak ja i dać sobie spokój, czy dwóch lampek wina, tylko gdy już zacznie to musi się upić i to mocno, bo inaczej nie zaśnie. Męczy się całą noc z boku na bok ale tylko wtedy jak wypije trochę, gdy nic nie wypije to śpi normalnie. to alkoholizm?

Gość gość
Początki, ale kretynizm zaawansowany.

Gość gość
Niby dlaczego kretynizm?

Gość gość
Po prostu świnia nie ma umiaru, na pewno nic z tego dobrego nie będzie.

Gość gość
Alkoholizm ma stadia, przecież nikt nie leży od razu pod płotem. I to, co opisujesz, jest jednym z wcześniejszych stadiów alkoholizmu.

Gość gość
ojciec pije jego

Gość gość
to jest tzw.picie ryzykowne, czyli przekraczające normy i w związku z tym prowadzące prostą droga do uzaleznienia.

Gość gość
daj sobie z nim spokój z alkoholikiem

Gość gość
geny i nic z tym nie zrobisz

Gość gość81
Alkoholizm to straszna choroba żyję z alkoholikiem i dziś żyje w strachu gdyż tylko świadomość ,że chcę od niego odejść kończy się wyzwiskami oraz grożeniem ,że mnie zabije, i z nikim nie będę bo zabije każdego kto się do mnie zbliży to typowy zespół otella który może sie źle skonczyć

Gość gość
alkoholika nie wyleczysz,sam musi tego chcieć,a poki co chleje do upadłego będzie ci wstyd przynosił i izolował od koleżanek kopnij w 4 litery

Gość gość
gość81 dziś nagraj jego groźby i zgłoś zagrożenie nie daruj tego i nie marnuj sobie zycia z nim

Gość gość81
jeżeli twój partner musi się napić daj sobie z nim spokój bo wykończy cię z czasem psyhicznie tym bardziej ,że oni nie widzą w tym nic złego dziś dwa piwa jutro trzy a za miesiąc butelka , ja już jestem podejrzewana o zdrady jest mi ciężko się uwolnić tym bardziej ,że ciągle mnie straszy wie gdzie pracuje i mam mnóstwo obaw

Gość gość81
nie mam jak nagrać jest nie przewidywalny już miałam nóż przy gardle i dzień na dzień jest u mnie w pracy by mnie pilnować a pracuje w sklepie

Gość gość
Kolezanka ma męża alkoholika.Spotkałysmy sie po latach i jestem przerazona.Jest strasznie znerwicowana,nadpobudliwa,głośna.Życie z alkoholikiem doprowadziło do tego.Poradziłam jej,zeby poszła do psychologa.

Gość gość
załóż kamerę w domu skoro jest nieobliczalny dla twojego dobra

Gość gość81
wiem jak to wygląda i staram się żeby mu się noga powinęła i wiem że doczekam tego i uwolnie się od niego .dziekuje za odpowiedź

idz do najblizszej poradni leczenia uzaleznien. wszystkiego sie dowiesz.

Gość gość
córka związała się z alkoholikiem psycholem i jest strzępem nerwów dręczy psychicznie i opluwa ją za plecami

Gość gość81
właśnie jestem znerwicowana wystraszona nie moge sie na niczym skoncentrować i każda kobietę proszę tutaj nie ignorujcie pierwszych sygnałów alkoholoizmu swoich partnerów jak najszybciej coś z tym robić ,pójde do poradni mm nadzieję,że mi pomoga dziekuję

Gość gość
w poradni pomoże ci psycholog, ale jemu nie pomoże nikt bo on sam nie pójdzie do poradni dlatego, że nie widzi problemu w swoim piciu swoją drogą, gratuluję wyboru alkoholika spośród miliona nie pijących

Gość gość
gość81 dziś ktoś musi mu "pogrozić palcem", ty jesteś ofiarą przemocy domowej,idź po pomoc

Gość gość81
przypuszczam ,że to straszenie mnie wynika z lęku ,że go zostawię ale nie ma litości prośby nie pomogły z dnia na dzień jest gorzej planuje urlop i zwiać na jakiś czas ale wiecie jak to jest jak sie słyszy groźby jest obawa palę po trzy paczki dziennie papierosów knując jak się uwolnić

Gość gość
9;5"2swoją drogą, gratuluję wyboru alkoholika spośród miliona nie pijących" zaczynasz tu mącić? daruj sobie wredoto

Gość gość81
widzicie to prawda należa sie gratulacje za wybór takiego człowieka gratulacje za głupotę ale gdybym wiedziała że sie przewrócę to usiadła bym sobie dlatego ostrzegam dziewczyny przed takim wyborem

Gość gość
nękanie nie wypływa z lęku,to jest natura alkoholika jak nie będziesz posłuszna,to zacznie ciebie bić,straszyć alkoholik ma zrypany mózg,myśli tylko o sobie

Gość gość
nie zgodzę się - to nie natura alkoholika a strach, że go zostawisz, że nie będzie miał kontroli nad twoimi działaniami. czuje się silny tylko wtedy jak atakuje. alkoholik ma zryty mózg. nie wierzę, że nie możesz go zostawić, tak ci po prostu wygodnie. piszesz, że go kochasz, ale ty się go boisz i jesteś bezradna.

Gość gość
10;04 on nie wie,ze autorka chce go zostawić alkoholik musi mieć ofiarę pod ręką by ją oskarżać o swoje picie,walnąć jak ma ochotę,opluć dosłownie i w przenośni, _taki na zewnątrz może uchodzić za dobrego faceta,ale wraca do domu ,zamyka drzwi i zmienia się w potwora-znęca się nad partnerką i dziećmi

Gość gość81
to nie wygoda i nie napisałam ,że go kocham jest mnóstwo kobiet a nawet mężczyzn którzy żyją w toksycznych związkach i nie wiedzą jak z niego wyjść bez szwanku ja napisałam o sobie żeby ostrzec i żeby ci którzy wpadli w sidła właśnie takiego związku działali wcześniej nim będzie z dnia na dzień gorzej

Gość gość81
gość10;04 to absolutna prawda