Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś pomoże mi określić rozmiar stanika?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem. Po ciąży bardzo mi zmalał biust:( i nie mam zielonego pojęcia jaki mam rozmiar. Miałam 85 C a teraz pod biustem 89cm w 93cm no w pozycji pochylonej 95 :( szukałam kalulatorow ale one nawet nie obejmują mojego wymiaru:( albo A90 albo wogóle że nie istnieje. Czy ktos pomoże mi to wyliczyć

Gość gość
Idz do dobrego sklepu z bieluzna. Tam panie Ci pomoga wybrac odpowiedni rozmiar. Tylko jesli nic nie kupisz, to moze byc lipa, bo firmy tez roznia sie rozmiarowkami.

Gość gość
Nienie, tylko nie 90 A. Ja proponuję 80 D.Ma być ciasny obwód i duże miski bo do miski wygarniamy ciało spod pachy. Jest dużo tutoriali na yt jak prawidlow założyć stanik.

Gość gość
Czy pod biustem zmierzyłaś się prawidłowo, czyli na wydechu i bardzo ściśle? Jeśli tak, to wychodzi... 80A, może 80B jeśli w zwisie jest 95. Jeśli nie zmierzyłaś się prawidłowo to pod biustem masz mniej i wychodziłoby 75D.

Gość gość
Dokladnie co napisalas tutaj. Po obliczeniach z kalkulatorow wyszlo mi 90 A i niedawno zakupiłam stanik w tym rozmiarze niby ok ale własnie pod pachami mam takie buły i mam wrażenie że za ciasno jest. Dlatego już się pogubiłam z tym

Gość gość
A zakładasz stanik prawidłowo, wygaraniając piersi do miseczek? Tutaj masz to np. pokazane: www.youtube.com/watch?v=lh7xKY1fHSo A tu opisane: www.smallcup.blox.pl/2012/03/Zakladamy-biustonosz-cz-II-Przewodnik-obrazkowy.html www.stanikomania.pl/jak-zalozyc-stanik/ Źle założony stanik będzie dawał uczucie ścisłości, bo piersi będą pod obwodem i fiszbinami, a nie na ich miejscu ;) No i nie ma możliwości, żeby obwód 80, a nawet 85 były na ciebie dobre (chyba, że to jakiś stanik od Ewy Michalak ;) ).

Gość gość
Mam na imie Tomasz i chętnie sprawdzę pojemność twojej miseczki. Mogę złapać cię za pierś?

Gość gość
21:53 co ty piertolisz? 80D ma jakies 102 w biuście. Autorko z tych wymiarów wychodzi ci jakieś 85A.