Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lifeisgood

Polowe nocy muszę podawać smoczek mojemu trzymiesięcznemu synkowi

Polecane posty

Gość lifeisgood

Jak w temacie. Synek je ostatni raz ok.23, później śpi do 7.00 rano. Niestety od godz. 3/4.00 muszę podawać mu smoka. Mały śpi, ale marudzi, gdy mu wypadnie... Podam mu, jest zadowolony, ale trwa to tylko do kolejnego wyplucia. Probuje już przystawiać pieluchy, by go przytrzymywaly, jednak synek zawsze obróci się tak, ze mu wypadnie wcześniej czy później. Próbowałam go tez karmić na śpiocha - niestety za każdym razem się rozbudzal i potem był bardzo marudny. Sama już nie wiem, czy go rozbudzać i karmić, czy po prostu dać mu spać i podawać ten smoczek. Jak to było u Was???:)

Gość gość
on na pewno jest głodny. 3 miesięczne dziecko ma za długą przerwę bez jedzenia. od 23 do 7 rano to nawet moja roczna córka nie prześpi bez jedzenia...

Gość gość
Moj trzymiesieczniak je co 2 godziny, rownierz w nocy. Tez mysle, ze Twoj maly moze byc głodny.

Gość gość
moj 3 miesieczniak je ok 21, zasypia i śpi do 4.00, karmię go i do 6-7 pospi. Jest na piersi i smoczka wogole nie chce.

Gość gość
smoczkiem się nie umie najeść:)

Gość gość
Ja mam podobnie, tyle że mój syn ma już prawie 8miesiecy (!)...

Gość gość
No dobrze Ci piszą. Jeść chce po prostu.

Gość gość
Mój 6 miesięcy zasypia koło 22 po 1 pobudka a następna koło 4 i sobie je z 15 minut za każdym razem a jak miał 3 miesiące to dobrze było jak jedną godzinę ciągiem przespał

Gość gość
Moj ma 4 miesiace i karmie go 2-3 razy w nocy. Tak jak inni napisali. Trzeba karmić.

Gość gość
U mnie jest tak, że zasypia o 19-20 i budzi się na jedzenie o 1-2 w nocy czyli przesypia ok. 6 godzin. Zje, odkładam do łóżeczka, chwilę się pokręci (czasami ze smokiem) bądź nie i zasypia . Potem budzi się ok. 5-6 rano, zje i jest już aktywna. Następnie je już co ok. 2,5- 3 godziny przez cały dzień. Ktoś mi kiedyś doradził by nakarmić dziecko o 22-23 to będzie mi spało aż do rana. No cóż, karmiłam bo dziecko tego chciało, potem jakby zanikła u mojego dziecka ta potrzeba więc nie karmiłam na siłę - u mnie tego się nie da zrobić, nie zje na śpiocha jak nie potrzebuje i tyle. Więc z godzin karmienia wypadła mi najpierw godzina 22-23. Teraz dziecko ma 2,5 miesiąca i widzę, że czasami opuszcza tą porę karmienia 1-2 w nocy - zdarzyło się to ok. 5 razy jak do tej pory. W duszy trzymam kciuki by właśnie ta potrzrba jej e najbliższym czasie zanikła. Tak jest u mnie. U Ciebie też widzę, że przesypia ciągiem ok. 5 godzin więc jest ok. Na Twoim miejscu spróbowałabym nakarmić dziecko o tej 3/4 godzinie w jakiejś wygodnej dla siebie pozycji - mnie pozycja leżąca uratowała od rzucenia karmienia piersią w cholerę. Widzę, że chcesz dla dziecka dobrze i że też chcesz się wyspać więc warto się zastanowić nad jakimś rozwiązaniem zadawalającym Was oboje :). Może właśnie ta wygodna pozycja?

Gość gość
*śpi ok 5 godzin w nocy - poprawka :)

Gość gość
Spróbuj nakarmić o 4 i zobacz czy pomoże. Moja ma 3 miesiące i od dwóch tygodni śpi od 21 do 6 rano bez smoczka, więc niektóre dzieci potrafią tyle spać bez jedzenia. Jak zaśnie wieczorem wcześniej niż o 21 to karmię śpiącą ok. 22 albo i później. W dzień prawie nie śpi.

Gość gość
Moja w ogole smoczka nie chciala:-(

Gość gość
Nakarm go około 4 w nocy to spokojnie dośpi do rana.

Gość gość
Musisz P zezyc bedzie wiekszy to sam znajdzie smoczka :)

Gość gość
Moje dziecko od 5 tygodnia śpi od 21 do 6

Gość gość
Autorko ty to jesteś uzależniona od kafe. Wisisz tu jeszcze od czasów ciąży. Wtedy ci wspolczulam, bonwiem, że mialas ciężko i myślałam, ze to z nudów, a teraz widzę co chwilę zakkadasz jakiś denny temat o d***e maryny albo często się wypowiadasz. Naprawdę masz tyle czasu przy takim małym dziecku? Nie szukaj rad na kafe, bo mądrzejsza stąd nie wyjdziesz.

Już nieraz go budziłam i karmiłam, byl raczej zmierzly. Ale dalej będę tak robic, bo nie mam wyjścia. Tez mi się wydaje, ze może być głodny , choć jeszcze tak bardzo chce mu się spać. A opinie słyszy się różne - jednych dzieci śpią cała noc, innych się budzą. Mój się nie wybudza, choć marudzi przez sen o smoka :) brde go wybudzac, zobaczymy :) a co do mojego czasu - gościu naprawdę tak się martwisz? Ty masz na tyle, żeby czytać i odpisywać, a ja nie mogę mieć, żeby zapytać o radę??? Bez przesady :)

Gość Leśna Dama
ty sama powinnaś wiedzieć najlepiej czego domaga się twój synek i o co mu chodzi,mój ma 5 miesięcy, przebudza się w nocy raz, daję mu mleko ale wypije tylko z 30 ml i marudzi,wypluwa, podam smoczek to się od razu uspokaja i zasypia.

Gość gość
Moja córka ma rok. Chodzi spać ok 19,-wstaje o 6 rano. Codziennie ok 3 w nocy budzi się i wierci przez sen. W końcu wpadłam na pomysł by dawać jej wtedy do wypicia kaszki. Bo ani przystawienie do piersi, ani butla z piciem nie pomagały. I rzeczywiście, wypije, nieraz wszystko, nieraz trochę i zasypia już do 6 rano. Smoka akurat nie używa, ale myślę, że powinnaś nakarmić małego. Tym bardziej, że to dopiero trzymiesieczniak. Moja córka w tym wieku co ok trzy godziny budziła się do piersi.

Mamuśki, dodam, ze mały w dzień tez śpi dużo. Mamy swoje godzinki na zabawy, czasem leżakuje po prostu w lozeczku obserwując karuzele, ale ogólnie dużo śpi. Śpioch.