Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w lekkim szoku jak drogo jest w Polsce, wlaśnie tu jestem

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Musiała ci dopiec do żywego, że masz taki ból dvpy, aż musisz ją obrażać jak ostatnia chamówa. Pewnie między innymi od takich ludzi jak ty wyemigrowała :)

Gość gość
A ty bingolu po co tu przylazłes ? Wracaj do zas.ranego przez ciebie działu !

Gość gość
Co to za chamówa przylazła? W miarę normalny temat był, ale nie, musiała się jakaś doperidolić... :( :O

Gość gość
23:50 tego kolesia trzeba ignorować - tak, to facet - on nienawidzi kobiet, poza tym nie udało mu sie w życiu nic, a za granicą był i tam też mu nic neie wyszło jak chciał, wiec na forum poza Polską starsznie obraża ludzi, ciągle zachwala jak to suuuuuper jest w Polsce i jak beeee w UE. i zachwala Piś, pewnei mu płacą za to jakies psie grosze. jego trzeba ignorowac.

Gość gość
Nic nadwzyczajnego, ja ten szok mam za soba, kiedy pare lat temu wrocilem do PL, rowniez wszytsko wydawalo mi sie drogie. Osttatnie 2-3 lata to juz ostre zwiekszenie wydatkow. Ja za kase ktora kilka lat temu zarabialem na zachodzie nie bylbym obecnie w stanie utrzymac rodziny w PL. Ludzie zarabiaja roznie ale nie oszukujmy sie Ci parcowici z fachem w reku zarabiaja dobrze, co wiecej Wszedzie sa poszukiwani. Nisko platne sa proste prace biurowe, produkcja, handel, uslugi - poprostu tutaj nikt nie moze placic wiecej bo koszty place sa u nas wysokie i ostateczny produkt/usluga nie znalazlaby odbiorcy. Swiat sie szybko zmienia a w PL osttanie lat to skok cywilizcyjny

Gość gość
skok cywilizacyjny nie mogę, no żart roku, naprawdę !! ty tak serio??

Gość gość
Pewnie że skok,w całej Europie stagnacja a w Pl do przodu,przecież to widać na każdym kroku..

Gość gość
myslalam o tym temacie dzisiaj z racji mojego zakupu , kupilam gadzet do kuchni , zaplacilam 2400 koron szwedzkich , szukalam inspiracji i natrafilam na to cacko , ktore w Polsce kosztuje 1300 i naszla mnie taka mysl ze po pierwsze 1300 zl to jest wiecej niz 2400 koron ( jesli jedziemy kursem waluty ) po drugie 2400 to jest tak mniej wiecej 1/ 10 mojego miesiecznego wynagrodzenia a w Polsce to polowa pensji , biore pod uwage przecietne zarobki , bo moje tez nie sa jakies wysokie , tylko taka mocna srednia tak, w Polsce jest drogo

Gość gość
Jak ktos sie uczyl w pl to ma tanio bo dobrą prace.

Gość gość
dziś -kretynka... :(

Gość gość
23:18, przeczytaj lepiej pierwsze strony tego tematu, jak ludzie narzekają ... na tą bajkową Polskę

Gość gość
23:18, przeczytaj lepiej pierwsze strony tego tematu, jak ludzie narzekają ... na tą bajkową Polskę A Czy jest istnieje cos na co Polacy nie narzekaja? Obiektywnie patrzac w PL jest lepiej niz bylo. Na zachodzie natomiast jest bez zmian, tak wiec Polska ten krok(kroczek) do przodu juz zrobila.

Gość gość
gość wczoraj Oczywiście, ale tylko jeśli po skończeniu tej nauki w PL pracuje nie w PL.

Gość gość
Na Zachodzie jest gorzej niz przed 30 laty, w Polsce jest o niebo lepiej.

Gość gość
tylko ze to gorzej , to w dalszym ciagu o wiele lepiej ,niz to lepiej w Polsce

Gość gość
dziś mieszkam "na zachodzie", zarabiam calkiem spoko, a przede wszystkim nawet jakbym zarabiala mniej, to I tak mam spokojnie zycie. Moge kupic co chce kiedy chce, nie musze sie martwic o to czy jak kupie sobie buty to czy bede miala czym nakarmic dziecko pod koniec miesiaca itd I zeby nie bylo- maz ani ja nie mamy zasilkow zadnych bo "zbyt dobrze" zarabiamy

Gość gość
Bywam w Polsce czesto juz od wielu lat - mieszkam i pracuje w Niemczech. Te czasy, kiedy za wymienione na czarnym rynku 100 marek niemieckich mialo sie w reku duzo wiecej niz miesieczna dobra pensje, sa juz dawno przeszloscia. Teraz 100 Euro to w przeliczeniu okolo 400 zlotych -jezeli idziesz z tym do eleganckiej restauracji w znanym kurorcie, to po obiedzie rodzinnym nie zostanie zbyt duzo na zakupy w eleganckim sklepie z ciuchami, bo ceny w tykich obiektach sa juz prawie cenami zachodnimi. Nadal jednak mozna za 20 zlotych (5 Euro) od osoby zjesc obiad w barze - na zachodzie byloby to conajmniej 15 Euro).

Gość gość
Nadal jednak mozna za 20 zlotych (5 Euro) od osoby zjesc obiad w barze - na zachodzie byloby to conajmniej 15 Euro). xx Zaraz zaraz.. w barze mlecznym ? Na zachodzie nie ma takich instytucji ! Jak porównujesz to porównuj do take away- to za 15 euro dostaniesz 3 porcje,a nie 1.