Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vesperr

Czy da się wyleczyć grzybicę samym kremem CLOTRIMAZOLUM ?

Polecane posty

Gość Vesperr

Po antybiotykach na anginę, niestety nabawiłam się grzybicy pochwy. Nie mam jakiegoś mocnego stanu, czasami mnie trochę piecze czy sędzi. Czy da się to wyleczyć stosując sam krem CLOTRIMAZOLUM? Czy niezbędne jest też stosowanie innych leków, by się całkowicie pozbyć grzybicy?

Gość gość
do dermatologa

Gość gość
Do ginekologa

Gość marawstala
Gdzieś czytalam ze przebywanie octem pomaga, ale nie wiem w jakim stężeniu

Gość gość
Z pochwy na pewno nie, ne stosuje sie go dopochwowo. Mozesz wyleczyc bez lekarza, musisz na 2-3 muesiace zrezygnowac z cukry, nabialu, pszenicy (jesz same warYwa plus cytryny jablka grapefruity)

Zależy, jaki to rodzaj grzybicy. Sam krem, o którym Pani napisała, można stosować tylko na zewnątrz na wargi sromowe. Jeśli to grzybica pochwy, konieczne jest leczenie dopochwowe. Powinna Pani pójść do ginekologa. Pozdrawiam!

Gość Vesperr
Dziękuję za odpowiedź. Jest to klasyczna grzybica drożdżyca. Wywołana osłabieniem flory bakteryjnej po przyjmowaniu antybiotyku.

Gość gość
Jak to jest coś standardowego (co można zdiagnozować bez badania, po samych objawach) to spokojnie można iść do ogólnego w swojej przychodni. On spokojnie może przepisać standardowe leki "pierwszego rzutu" na receptę. Dopiero jak one nie pomogą to trzeba iść już do ginekologa. Przesadzacie już z tymi ginekologami latając do nich z byle czym. Tak na marginesie lekarz który ma prawdziwą specjalizację "lekarz rodzinny" ma także i ginekologię (lekarz rodzinny jest specjalizacją "wielospecjalistyczną"), więc może nawet zbadać ginekologicznie i leczyć. W Wielkiej Brytani lekarze rodzinni standrdowo zajmują się profilaktyką ginekologiczną i takimi prozaicznymi chorobami jak infekcja intymna i dopiero jak sobie nie radzą to wysyłają do specjalisty, czyli tutaj ginekologa.

Gość gość
Tu nie jest Wielka Brytania. Łyknij paracetamol i daj sobie na wstrzymanie.

Gość gość
Jeśli Twoje problemy nie mijają to może jednak warto wybrać się do ginekologa żeby przepisał nam coś innego na nasze problemy? Ja całe szczęście odpowiednio chronię swoje miejsca intymne i już nie pamiętam kiedy miałam jakieś problemy. Mam w domu tak naprawdę całą serię od provag, tzn żel, emulsję i kapsułki. Do codziennej pielęgnacji idealnie się sprawdza emulsja, która delikatnie myje i pielęgnuje okolice intymne.