Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mokry kaszel po zapaleniu krtani. Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem 5 tyg po usunięciu tarczycy. Tydzień po operacji było wszystko ok a później mnie niestety przewiało i dostałam kaszlu. Najpierw suchego.... Byłam u lekarza i przepisał mi antybiotyk bo po operacji więc tak na wszelki wypadek...... Po tygodniu nie dość że nic mi ten antybiotyk nie pomógł to dostałam duszności i takiego ciężkiego kaszlu jakbym nie mogła odkrztusić... Poszłam do kolejnego lekarza i ten stwierdził że antybiotyk nie był potrzebny i dostałam sterydy do inhalacji po których naprawdę poczułam się lepiej przez kilka dni, duszności ustąpiły ale pojawiła się plwocina koloru żółto zielonego i katar. Znowu lekarz i znów antybiotyk. Oczywiście osłuchowo wszystko ok, delikatny stan podgorączkowy. Teraz mija 4 tydzień, jutro kończę antybiotyk i owszem jest poprawa i to duża bo kaszel jest mokry, plwocina biała lub przezroczysta, katar jakby bardziej w środku. Odkrztuszam bez problemu ale.... No właśnie ale jest cały czas. Mam takie rzężenia w piersiach, jak odkrztuszę to trochę lepiej ale za chwilkę znów mi się zbiera. Ktoś mi powiedział że to normalne po zapaleniu krtani tymbardziej że jestem osłabiona po operacji i dodatkowo podobno po usunięciu tarczycy i wahaniach hormonalnych kaszel utrzymuje się dłużej. Czy jest w stanie się ktoś wypowiedzieć. Może ktoś miał podobną sytuację. Ja jesienią ub.roku miałam kaszel 2 miesiące ale suchy, typowo krtaniowy. Wykluczono wtedy astmę, miałam rtg i też żadne leki nie pomagały.

Gość gość
A inhalujesz sie solą fizjologiczną?

Gość gość
Tak. Codziennie po 3 razy od 4 tyg i mam rzadka wydzielinę. Nawet dzisiaj koleżanka zasugerowała żeby przestać bo może za dużo tych inhalacji.

Gość gość
Dodam że 2 tyg nie mam smaku ani węchu.

Gość gość
Czasem tak bywa.

Gość gość
Jeżeli macie problemy z nieustępującym kaszlem, mimo tego że choroba już minęła to powinniście zgłosić się do na badanie górnych dróg oddechowych. Jeżeli mieszkacie we Wrocławiu to polecam wam wybrać się do www.skopia.pl Tam wykonują badania tego typu.

Gość teresa22

Polecam inhalacje tym inhalatorem Novama Familino Pro - stosuje od 2 msc zycia u małej i jestem bardzo zadowoloa, nigdy mnie nie zawiodl a katarek czy kaszel znika raz dwa