Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Już_przestraszona

Poród, ile może trwać?

Polecane posty

Gość Już_przestraszona

Ile trwał Wasz poród ?

Gość gość
zależy. u jednej 30 minut u innej 8 godzin.

Gość gość
Moj od godz 19 w niedziele, do 23 w poniedzialek, caly czas bylam na oxy, na koncu mi corke z brzucha wycisneli

Gość gość
Wody odeszły przed 4 rano a urodziłam ponad 12h później.

Gość gość
Moj 12h

Gość gość
14 godz i 12 godz zakończone cesarką. Ale za to siostra pierwsze dziecko 3 godziny a teraz kilka dni temu pojechała do szpitala na ostatnią wizytę przed drugim porodem, a lekarz jej mówi że idziemy na blok bo rozwarcie na 8 palców. Za godzinę mała była na świecie, siostrę niby coś tam pobolewało dołem brzucha ale nie sadzila że to skurcze porodowe.

Gość gość
:-) są takie kobiety :-) moja mama tak mnie urodziła, w domu, w kilka chwil :-) Ja urodziłam po nocy średnich skurczy o 13, z czego od 9 tak na dobrą sprawę akcja się rozkrecila, 3 faza 5 minut :-) Drugie dziecko rodzilam 12 godzin. Moja siostra rodziła ponad dobę, finalnie cc :-(

Gość gość
U mnie z pierwszym dzieckiem 2.5h. Teraz ma być cc ze wskazań medycznych.

Gość gość
Ja miałam wywoływany poród, no ale generalnie od przecięcia worka owodniowego 4 -5 godzin - bóle parte ok. 20 minut.

Gość gość
U mnie trwało to 13 godzin. W tym takie bolesne skurcze 6 z czego prawie godzinę parte

Gość gość
5 lat temu córka zaczęło się o 3 w nocy...urodzilam o 16:45. 1 rok temu syn zacząło się o 12, urodziłam o 14:23

Gość gość
Polecam cesarke-niecala godzinka i po sprawie, bezbolesnie. Bol po mozna kontrolowac lekami. Jak dla mnie bol zeba czy glowy jest gorszy. Polecam cc.

Gość gość
48godzin bez znieczulenia. To była ciąża bliźniacza.

Gość gość
Mój 21 godzin

Gość michaska9
Różnie , w zależności od przygotowania organizmu, ale według położnych ze szkoły rodzenia prenalen "nie ma magicznego środka, który przyspieszy poród bez żadnych działań niepożądanych. Każde podanie leku wiążę się z pewnym ryzykiem. Są naturalne metody, dzięki którym poród przebiega sprawniej - jednak nie każda metoda zadziała u każdej rodzącej, np.: ➡ spacerowanie np. po schodach - grawitacja sprawia, że dziecko mocniej naciska na szyjkę macicy powodując jej szybsze rozwieranie, ➡ ćwiczenia na piłce i kręcenie biodrami - tego typu ćwiczenia również pozwalają prawidłowo wstawić się główce dziecka w kanał rodny, dodatkowo masując szyjkę macicy wspieramy jej rozwieranie się." Dodatkowo na stronie szkoły można znaleźć pozycje polecane w różnych fazach porodu . ➡ https://szkolarodzeniaprenalen.pl

Gość gość
Tak naprawde milion czynnikow wplywa na dlugo porodu od wielkosci i ulozenia dziecka przez szerokosc bioder do kondycji. Nikt co nie powie Ile bedzie trwal twoj porod ani nigdzie tego nie wyczytasz. Ja rodzilam ok 5 godziny po oxytocynie a drugi porod 2 godz I 40 minut po oxy obydwa wywolywane. Powodzenia:)

Gość gość
dwa porody... pierwszy naturalnie sie rozpoczelo w piatek rozwieranie szyjki delikatne skurcze.. w sobote szpital bo podkrwiawialam.. skurcze ale slabe.. zaczelo sie w niedziele o 2 w nocy skurcze do rana.. o6 dzwonilam po meza bo rozwarcie 4 cm.. i sie zatrzymalo.. przebicie pecherza i nic.. oksytocyna i urodzone po 2h w tym 1h parcia.. drugi porod wywolywany... najpierw caly dzien balonik rozwarcie 3 cm.. nastepnego dnia oksytocyna od 8 do 13 skurcze byly ale nie na porod. przebili pecherz i po 1h i 47 min maly byl z nami :) ale bolalo jak k....a m...ac parcie 17 min. nie polecam indukcji..

Gość gość
14 h w tym 2 h partych.

Gość gość
Wody odeszły o 21:15 a o 21:55 mała już była na świecie. Ból był masakryczny, tarzałam się po podłodze, chciałam wyskoczyć przez okno,wszystko było mi jedno, skurcz praktycznie się nie kończył. Przyleciał anestezjolog ale już miałam parte. Po 15 minutach. Po kolejnych 10 urodziło się moje słonko. Bez pęknięcia i bez nacinania.

Gość aran
Mam nadzieję, że będzie krótki i bez bolesny :). Chciałabym aby był sn, bo myslę że szybciej człowiek dochodzi do siebie niż po cc

Gość gość
od odejscia wod i pierwszych skurczy 18 godzin męczarni i zero snu.

Gość gość
Od takich mocniejszych regularnych skurczy pierwszy poród 26 godzin. Z czego ostatnie 9 godz ból nie do wytrzymania. W końcu syn wyciśnięty, jest niedotleniony. Drugi poród analogicznie 4 godziny, druga połowa intensywna, poród piękny i zdrowe dziecko.

Gość gość
Ulozenie potylicowe tylne, porod sn 3,5 godz.

Gość gość
pamietajcie, rodzimy pionowo nie na lezaco to szybciej urodzicie!!! usiasc na pilce, stac ale nie lezec!!!

Gość gość
3 godziny bol do wytrzymania.

Gość gość
gość dziś jak c***ersonel pozwoli z loska wstac

Gość gość
michaska9 2018.07.27 Różnie , w zależności od przygotowania organizmu, ale według położnych ze szkoły rodzenia prenalen "nie ma magicznego środka, który przyspieszy poród bez żadnych działań niepożądanych. Każde podanie leku wiążę się z pewnym ryzykiem. Są naturalne metody, dzięki którym poród przebiega sprawniej - jednak nie każda metoda zadziała u każdej rodzącej, np.: ➡ spacerowanie np. po schodach - grawitacja sprawia, że dziecko mocniej naciska na szyjkę macicy powodując jej szybsze rozwieranie, ➡ ćwiczenia na piłce i kręcenie biodrami - tego typu ćwiczenia również pozwalają prawidłowo wstawić się główce dziecka w kanał rodny, dodatkowo masując szyjkę macicy wspieramy jej rozwieranie się." Dodatkowo na stronie szkoły można znaleźć pozycje polecane w różnych fazach porodu . ➡ https://szkolarodzeniaprenalen.pl Dobrze napisałaś, ale pobyt na porodówce jest czasami trochę inny. Siostrzyczki bardzo często chcą aby kobieta była"przyklejona" do łóżka (nie wiem po co ?), chyba boją się że rodząca im ucieknie :)