Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy pomóżcie. Proszę o kulturę.

Polecane posty

Gość gość

Zbliża się roczek chrzesnicy męża. Bardzo długo myślę nad prezentem i nie mogę się zdecydować. W końcu wybrałam- domek dla lalek. Ale te w naszym zasięgu finansowym są brzydkie, pstrokate no nie podobają mi się. Po rozmowie z mężem ustaliliśmy, że zrobimy taki sami (mąż złota rączka, narzędzia mamy) pomalujemy ekologicznymi farbami w pastelowych kolorach. Strasznie nam się nasz pomyśl podoba

Gość gość
Ucielo post dalej było: czy wypada dać na roczek coś co zrobiło się samemu?

Gość gość
Wypada. Tylko musi być porządnie zrobione i lepsze jak ze sklepu.

Gość gość
Jak bym miala corke i ona by dostala taki domek to bym sie ciszyla,.ze moje dziecko dostało taki prezent. Ale znam tez osoby z otoczenia, ktore poradziły by takim prezentem. Zależy jacy są rodzice dziewczynki

Gość gość
Ucieło mój pierwszy post dość konkretnie. Pisałam też, że jak domek nie wyjdzie taki jaki byśmy chcieli to zostawimy go naszej córce a kupimy w sklepie coś innego. Tylko czy to właśnie nie głupio i nie będzie wyglądało, że chcieliśmy zaoszczędzić na dziecku. Nasz budżet to ok 300 zł a w tej cenie te domki nie są ładne. Te jakie mi się podobają zaczynają się od tysiąca...

Gość gość
Na roczek domek to prezent na wyrost, dziewczynki bawią się w ten sposób w wieku 5-8 lat. Zrób jak uważasz, ja nie pakowalabym kilku stow w domek dla roczniaka. A zrobić super, ale chyba bardziej swojemu dZiecku.

Gość gość
300zl dla rocznego dziecka to bardzo dużo pieniędzy. Ale to akurat wasza sprawa. Popieram przedmówcę, że na roczek domek dla lalek to trochę prezent na wyrost. Lepiej kupcie jakąś zabawkę edukacyjna typu stoliczek czy coś. A co do kwestii zrobienia samemu to super sprawa, jeśli byłby porządny to sama bym taki chciała dla córki :) ( jakbym ją miała, bo mam syna :p). Moja chrzesnica ma 4,5roku i dla niej byłby to idealny prezent ale roczniak jest za mały moim zdaniem

Gość gość
Uważam że super, lubię prezenty w których widać serce :-) może i na wyrost, ale potem będziecie mieć z głowy inne prezenty ;-) taki domek trzeba umeblować i w ogóle, myślę że mała w przyszłości będzie miała kupę radochy, a może nawet domek potem trafi do jej córki :-)

Gość gość
12.25 popieram.Moja corka dostala domek na drugie urodziny i w ogole sie nim nie bawi.

Gość gość
To nie jest odpowiedni prezent dla tak malego dziecka. Dla kilkulatki owszem. W Biedronce maja super zestawy teraz - zabawkowa kuchnia, zestaw lekarza, majsterkowicza, zestaw na plaze ( lopatki, foremki)- w formie plastikowego stolka na ktorym dziecko moze usiasc, a w srodku ma swoje skarby ( stolek sie otwiera i wsrodku sa zabawki). Kupilam mojemu kilkunastomiesiecznemu synkowi. Prezent tani ( 50 zl) i ladny. Tylko trzeba wybrac zestaw ktory nie ma bardzo malych elementow. My mamy lekarza. Syn bawi sie pod nadzorem.

Gość gość
Kup rowerek biegowy

Gość gość
świetny pomysł, jak się przyłozycie do tego projektu, oczywiście pod warunkiem, ze rodzice dziewczynki są normalni i nie zaczną wybrzydzać, nie okrzykną was sknerami, którzy poskąpili dziecku pieniędzy na prezent ze sklepu. ja osobiście cieszyłabym się, gdyby moja córka dostała taki prezent, ale ludzie są rózni

Gość gość
Pomysl super, ale nie na roczek.

Gość gość
Ale ja nie chce plastikowych zabawek z biedronki. Wolałabym już jej tort upiec :-) może i prezent na wyrost faktycznie? A może domek-regał? Na początku służyłby jako regał na książeczki (byśmy jej kupili do tego jakieś fajne książeczki) ą jak mała podrośnie to zamiast książeczek mebelki? Czy dać sobie spokój? Jakbym miała kupić ze sklepu to bym kupiła taką kostkę drewnianą edukacyjną.

Gość gość
Ja bym sie cieszyła. Prezent dla roczniaka to i tak bardziej prezent dla rodziców.Dobry pomysl,zeby na razie spelnial role polki czy miejsca na zabawki.Wiecz\ie , jak wygladaja ich wnetzra, mysle ,ze dobierzecie styl i kolorystykę.

Gość gość
Kup na razie taka kostkę. Prezent na wyrost. Teraz się napracujecie a dziecko małe i nieświadomie zniszczy i potem nie skorzysta. Z jakiegoś powodu jednak ktoś wymyśla zabawki dla konkretnej grupy wiekowej. Taki domek to zdecydowanie 3+

Gość gość
Domek-regał to fajny pomysł. Będzie na kilka lat i przyda się już teraz i jak mała podrośnie.

Gość gość
Popieram. Pomysł fajny ale nie na roczek. Wiem z własnego doświadczenia. Dziecko musi mieć tak że 4 latka :)

Gość gość
Takie prezenty na wyrost to udreka dla rodzicow. A i dla dziecka zadna radosc.

Gość gość
Moim zdaniem regal to porazka. Moze rodzicom sie nie spodobac, tylko zagraca pokoj niepotrzebnie. Domek to samo, dziecko zniszczy zanim zdazy zrobic uzytek. Kup jej lalke bobasa i maly wozek, bedzie sobie pchac na spacerze. Kostka drewniana- dziecko rzuci w kat. Chodzacy maluch predzej sie zainteresuje wlasnie wozkami, jezdzikami czy nawet fajne male zestawy ogrodnika maja dla maluchow- wozek z akcesoriami.

Gość gość
Moja corcia co prawda miala 15mcy gdy zaczela chodzic, ale wlasnie wozek z lalka byl strzalem w 10-ke. Zamiast lalki wozila swojego ulubionego misia.

Gość gość
Najlepiej zapytaj rodzicow dziecka czy taki prezent jest ok. Albo co dziecko lubi a nie na sile chcesz wcisnac swoj wymysl.

Gość gość
Zgadzam się że domek dla lalek to na pewno nie w tym wieku. Domek- regał według mnie też nie bardzo, pokoik pewnie mają już urządzony, roczne dziecko i tak wszystko zrzuca z półek, zanim się będzie nim bawić może być już podniszczony. Ale jeśli chcecie jakiś prezent od serca to zróbcie np. tablicę manipulacyjną. Dzieci w tym wieku uwielbiają włączniki, guziki, słuchawki, wrzucanie, dopasowywanie róznych rzeczy, włączanie świateł, dźwięków, jeśli się postaracie- może być z tego niesamowita zabawka. A jeśli masz opory czy "wypada" możesz do tego dorzucić np. ubranko, ale ja osobiście bym się bardzo ucieszyła z takiej tablicy.

Gość gość
Bardzo dobry pomysł . Chciałabym własnoręcznie robiony prezent dla mojej córki. Moja ciocia ma 2 lata i szczerze lalkami się nie bawi ale jakbyście pomyśleli o jakiejś kuchni robionej to moim zdaniem lepsze. Stałaby sobie przy tej kuchence i gotowała. Moja młoda ma zwykła z plastiku ale gotuje na niej ostro.

Gość gość
Za m ale dziecko na domek dla l alek. Tyle w temacie.

Gość gość
Ziemianke zbudujcie

Gość gość
Kochane nie wciskam swojego pomysłu. Gdyby tak było to nie pytałabym na forum. Wózek z lalka to fajny pomysł. Nawet bardzo. Chyba faktycznie odpuszczę ten domek. A pomysł miałam taki bo jak byli u mnie to mama chrzesnicy zachwycała się domkiem naszej córki (Tylko, że nasza córka ma 3 latka) I dostała ten domek na 2 urodzinki. Pokoju nie mają urzadzonego, dopiero budują dom i będą się przenosić. Jeszcze teraz przyszło mi do głowy żeby zrobić skrzynię na zabawki (taką dużą i do niej włożyć wózek z lalką) lepszy pomysł?

Gość gość
Mama dziecka nie wymaga drogich prezentów ale lubi jak są oryginalne i niebanalne. I na pewno lubi drewniane zabawki.

Gość gość
Jeny prezenty nie dostosowane do wieku sa mega wkurzajace. Dziecko sie tym nie bawi, dom zagraca a do tego w koncu wkurzy rzucu sie go w kat czy wywali do piwnucy i pewnie sie zapomni o takjm prezencie nawet jak dziecko osuagnie odpowiedni wiek by sie nim bawic.

Gość gość
O widzisz. Skrzynia z wozkiem i laka super pomysl.