Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy czulyscie gdy dziecko zmienialo pozycje w ciazy??

Polecane posty

Gość gość

Czy mozna wyczuc moment gdy dziecko zmienia pozycje np. z ulozenia posladkowego na glowkowe??Odczuwam silny bol brzucha (ciagniecie)nagle czuje ze dziecko jest bardziej po prawej stronie i zastanawiam sie czy nie zmienia pozycji...mialyscie jakies dolegliwosci ??

Gość gość
Tak ja czułam :) mocne kotłowanie w brzuchu w nocy, nie jakieś bolesne. No i tak jak myślałam wtedy się dziecko obróciło. To było koło 30 tc

Gość gość
Ja nic. Raz przemieściło się gdzieś w tyły (?), nie dało o sobie znać przez trzy dni a poczułam je dopiero w poczekalni u ginekologa. :D Tym bardziej nie czułam jakiegoś ustawiania się do porodu.

Gość gość
Mój syn od początku był w pozycji miednicowej, pozycję zmienił między 36-38tc, nic nie czułam.

Gość gość
Moja ruszała się jak zasypiałam i jak się budziłam i w ogóle cały czas :D

Gość gość
Czy mialyscie twardy brzuch i uczucie jakby dziecko wypychalo sie i nie mialo miejsca ??Jestem w 32 tygodniu i nie jestem pewna czy moga byc to "skurcze"czy dziecko nie ma miejsca i probuje zmienic pozycje ??Bardzo dziwne uczucie :(

Gość gość
To zależy w.ktorym tyg to nastepuje. Im później tym jest bardziej wyczuwalne. Ja chodzilam co 4 tyg na usg i lekarz mi powiedzial w 24tc, ze jest główka do dolu, a wtedy dziecko jest dosc male i nic nie czuc.

Gość gość
Ja nic nie czułam, mimo ze dziecko wazylo 4kg i zmieniało pozycję co kilka dni ( lezalam na patologii i miałam usg co 2- 3 dni, za każdym razem inną pozycja- już po 36tc), kuzynka miała dziecko 2.5kg i czuła , obie jesteśmy podobnej postury

Gość gość
Ja czułam. Dziecko było wyjątkowo aktywne. Wręcz nadaktywne w porównaniu do jego codziennej *****iwosci. Pojechałam do szpitala sprawdzić czy wszystko ok. Było ok a syn miał głowę w dole. Tydzień wcześniej na kontroli miał jeszcze główkę na górze.