Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy porod ze znieczuleniem boli?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Chodzi mi o takie do kregoslupa miejscowe

Gość gość
Boli...

Gość gość
Oczywiście, że tak

Gość gość
Boli tylko trochę mniej

Gość gość
Po pierwsze, znieczulenia nie dostaje się od razu, tylko od rozwarcia między 5 a 8 cm, a np. ja przez najgorszy czas porodu mialam 2 cm i os razu poleciało 8,9 i nie było kiedy podać

Gość gość
Jasne ze nie. Czulam sie tak jakbym robila duuza kupe :) Kolejne dziecko w drodze i tylko z zoo

Gość gość
Pierwsze dziecko rodziłam bez znieczulenia. Bolało mega strasznie. Drugie ze znieczuleniem było o niebo lepiej . Różnica kolosalna.

Gość gość
Nic nie boli :) Czujesz , ze cos sie dzieje , ale to nie jest ból. Mozesz sie skupic na oddechu by dotlenic dziecko, na wspolpracy z połozna, ktora mówi ci kiedy przec.. super sprawa :) Ja sobie rodziłam i odpowiadalm na smsy kolezanek :D

Gość gość
Mnie bolalo okropnie. W zasadzie nic mi nie pomoglo to znieczulenie. Czytalam poten w necie ze moze zle zalozyla cewnik,bo naprawde skurcze byly tak samo bolesne z ich znieczuleniem jak i bez znieczul. Teraz znow jestem w ciazy i okropnie boje sie. Nawet przez to mysle o aborcji bo to wpadka. W tamtej ciazy mialam od poczatku do konca porod wywolywany,najpierw cewnik,potem,oksy,czopki na rozwarcie i przebicie wod plodowych.

Gość gość
Chyba o różnych znieczuleniach tu piszecie bo ja przy zoo mialam cesarke i nic nie czulam wiec nie ma opcji zeby bolalo skoro przeprowadzane sa przy nim operacje. Jakies zastrzyki, gaz dzialaja rzeczywiscie chwilowo.