Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jedni dziecko z mamą drugie w przedszkolu.

Polecane posty

Gość gość

Znajoma urodziła drugie dziecko w styczniu. Póki jej mąż był w domu, ich syn miał wolne od przedszkola. Jej mąż wrócił po 3 tygodniach do pracy i od razu młody wrócił do przedszkola. Mimo że mama siedzi w domu. Teraz w lato też jest w przedszkolu. Byli 2 tygodnie na wakacjach to miał wolne. Dzieczyny czy to nie jest śmieszne ? Ona określiła to jako ,,Rano i wieczorem mam czas dla męża, przed południem i po południu mam czas dla córeczki, a później mam czas dla synka". Rozumiem, że młodsze dziecko jest ma etapie ząbkowania ale kurcze...

Gość gość
Mama " SIEDZI" w domu. I wszystko w temacie. Poza tym to nie Twoj interes. Bardzo dobrze robi kobietka.

Gość gość
Moje starsze dziecko tez chodzi do przedszkola gdy ja jestem w domu z maluchem, nie mam zamiaru się zarzynać z 2.

Gość gośćto ja666699987
O kur... Kto teraz w domu siedzi z dzieckiem? Chyba tylko nieroby i lenie!!!! Dobrze zrobiła zaraz powinna oddać i to młodsze. Moja córeczka jak miała 9 miesięcy to poszła do żłobka bo ja mam swoje pasje i chce je rozwijać a nie gnic w domu całymi dniami. Kocham ją i dbam, bawię ale o siebie też umiem dbać i takie kobiety kochają prawdziwi mężczyźni a nie głupie piz...

Gość gość
To po co jej było to drugie dziecko skoro nie chce zajmować się dwójką?

Gość gość
Ona ma nianię na dwie godziny. W południe zostania dziecko i idzie na siłownię czy do kosmetyczki.

Gość gość
Zarzynać z dwójka dzieci? To po co Ci te dzieci???? Trzba było sobie psa kupić a nie rodzic i opiekę oraz wychowanie zrzucać na placówki :/ Żałosne są takie matki które rodzą jedno dziecko i po roku do zlobka a ona siup duga ciąża i urodziła teraz starsze do przedszkola, młodsze do zlobka i trzecia ciąża! Patologia

Gość gość
A ja bym tak nie mogła. Nie wiem czy to czasami nie provo. Nie wyobrażam sobie opiekować się,w domu jedynym dzieckiem, a drugie odsyłać z tego domu. A w wakacje w ogóle dla mnie to kosmos. Dlatego ciężko mi uwierzyć, że ktoś kisi dzuecko w przedszkolu latem jeśli nie musi.

Gość gość
A ja nie rozumiem czemu miałabym raptem zabierać dziecko z przedszkola tylko dlatego że pojawiło się rodzeństwo... Synek miał 3 lata jak poszedł do przedszkola, a ja normalnie pracowałam. W trzecim roku przedszkola byłam w ciąży- zagrożonej na dodatek. Kiedy był ze mną w domu, martwił się że leżę, a cała jego rozrywka ograniczała się do gier/książeczek ze mną na łóżku, dopiero późnym popołudniem czy wieczorem wychodził gdzieś po powrocie męża. Kiedy urodziłam drugie, on miał już skończone 6 i szykowały się letnie wakacje. Ja ciężko zniosłam poród, a mąż miał tylko tydzień wolny, a i to cudem. Przedszkole prywatne, więc pierwszy miesiąc chodził normalnie, bo nie był to ogólny dyżur gdzie jest zbieranina przypadkowych dzieci. Miał zajęcia plastyczne, dużo spacerów, pikników- przy ładnej pogodzie nawet śniadanie bywało w ogródku, były mini wycieczki po mieście. Co miałby robić w domu ze mną w połogu i noworodkiem? Oglądać jak chodzę jak kaczka, połowę czasu spędzam z maluchem przy piersi albo przewijając/przebierając, a drugą próbuję cokolwiek odespać czy zjeść coś? A i tak drugie dziecko było w miarę spokojne, tyle że z moim zdrowiem było marnie. Czasu, uwagi i siły do energicznego sześciolatka bym nie miała, a połowę wakacji spędziłby kisząc się w domu i czekając na tatę, rzeczywiście ekstra rozrywka... czwarty rok to już była zerówka więc nie było kwestii czy posyłać, czy nie. Serio według autorki dziecko aż do wieku w którym idzie do zerówki powinno siedzieć w domu bo ma młodsze rodzeństwo? Pewnie że były też wspólne wyjścia i spacery, ale synek sam uznał że lepiej bawi się z kolegami, niż ze mną i dzidziusiem. Bo mimo że brata pokochał i nie był zazdrosny, to widział że trzeba usiąść na ławce bo mały głodny, że z lodami chwilę czekamy bo trzeba przewinąć, że trzeba wracać bo za gorąco albo pada, że na basen we trójkę nie pójdziemy. Co innego jak byliśmy we czwórkę, z mężem.

Gość gość
Nie każdy ma ochotę na bycie mezczennica, można mieć dzieci, kochać je i dawać co najlepsze, a również mieć czas dla siebie.

Gość gość
15.41 Ale macierzynstwo to sa poswiecenia i ograniczenia. Kobiety probuja zaklinac rzeczywistosc i wmowiono im kult pracy i dbania o meza a opieka nad dziecmi stala sie passe...Dzieci sa male tylko raz nie szkoda wam tych lat? Pracowac bedziemy 50 lat czy rok mniej pracy a wiecej dla dziecka to az tak duzo? Dla mnie rodzenie dziecka i oddawanie go do zlobka jest strasznie przykre. Nawet nie wiecie co przegapiacie - czesto pierwsze slowa kroczki czy nowe umiwjetnosci jako pierwsze widza panie ze zlobka a nie rodzice. ;( w dzisiejszym swiecie pelnym zla i dewiacji macierzynstwo to jedna z ostatnich naturalnych ostoi a i to sie zaczyna zmieniac.

Gość gość
Ale tu chyba mowa o przedszkolu, nie o żłobku? Ja osobiście byłam takim dzieckiem w domu z mamą, starsze rodzeństwo w szkole, ja dopiero do zerówki poszłam, bo właśnie- po co przedszkole jak mama w domu. Na dodatek czasy kiedy pranie zajmowało caly dzień, o gotowaniu i prasowaniu tetry nie mówiąc, zakupy pół dnia... rozrywka to chodzenie na spacery trzymając się wózka, ewentualnei słuchanie rozmów innych mam z maluchami. W ramach rozrywki i edukacji miałam "domowe przedszkole" w tv, nawet dostawałam artykuły plastyczne i mogłam sobie coś kleić czy powycinać. Sama, bo mama albo przy garach, albo z maluchem, albo w ogródku...

Gość gość
Ale o co chodzi bo nie bardzo rozumiem, mam zajmuje się młodszym w domu a drugie dziecko idzie do przedszkola i z pewnością ma tam więcej różnych zabaw i zajęć oraz integruje się z rówieśnikami, ja np nie chodziłam do przedszkola i przyznam ze w podstawówce miałam problem... byłam nieśmiała, nie do końca wiedziałam jak się zachowywać w grupie, dopiero później stałam się bardziej odważna. Uważam ze Twoja znajoma robi bardzo dobrze

Gość gość
A dzieci pracujacyych rodzicow sie nie dostaja bo leniwe krowy siedzace w domu i tak posylaja dzieci

Gość gość
"A dzieci pracujacyych rodzicow sie nie dostaja"- a ty co bierzesz że tak od rzeczy piszesz?

Gość gość
Ale ja jestem pracującym rodzicem tylko że na urlopie macierzyńskim.

Gość gość
A co w tym złego ze dziecko chodzi do przedszkola?! A jak ja urodziłam drugie gdy syn był w 1 klasie to rozumiem miałam go wypisać ze szkoły bo w domu bylam z młodszym? Czyscie już całkiem zdurnialy?

Gość gość
ale królice rozmnażają sie, a dziećmi niech się inni zajmują

Gość gość
Też nie rozumiem zabierania miejsca w przedszkolu, gdy matka siedzi w domu, ciekawe ile pracujących matek musiało prosić babcie dziecka o pomoc, gdyż te nie dostało się do przedszkola? Yepane egoistki. Tylko o swej wygodzie myślą - bo ja muszę mieć czas dla siebie (wstaw dowolne: siłownia/kosmetyczka/basenik/inne hobby z d...y) a w ogóle to lżej jak tylko jedno dziecko w domu, chociaż ja zdecydowałam się na dwoje, ale niech mi teraz państwo pomoże dając 500+ i dopłaty na przedszkole prywatne. Bosze, jak mnie krew zalewa jak to czytam ;/

Gość gość
Ja przed urodzeniem drugiego dziecka pracowałam-dlatego pierwsze chodziło do przedszkola-o zgrozo-państwowego. I nie wypisywalam go po urodzeniu się córki bo czemu miałam jeszcze bardziej zmieniać jego świat? Zabierac od kolegów i koleżanek których lubił? 500plus nie brałam i nie biore bo syn już pelnoletni więc córka jak jedynaczka a my przekraczamy dochód. Zresztą na dniach I córka będzie miała 18 lat.

Gość gość
Mój syn też chodzi do przedszkola a młodszy ze mną w domu. Zapisałam go do przedszkola jak młodszego jeszcze nie było, żeby chodzić do pracy. I co miałam go nagle wypisać, bo mi się drugi syn urodził? Syn chodzi do przedszkola, żeby mieć kolegów i się uczyć a nie, bo mi się nie chce nim zajmować, wręcz przeciwnie - nie chce mi się rano wstawać, wolałabym się wysypiać i nie posyłać go do przedszkola ale poświęcam się dla niego.

Gość gość
To pomyśl, że twojego synulcia spotka co najwyżej trauma zerwania jakże WIELKICH PRZYJAŹNI z kumplami (kurfa, myślisz, że chociaż jedna przetrwa próbę czasu? ile tych wielkich znajomości z okresu przedszkola zostało ci do dziś? no właśnie) a innych czeka prawdziwy życiowy dramat związany z brakiem miejsca w przedszkolu, rozbijaniem życia rodzinnego, być może przedłużonej dezaktywacji zawodowej - no bo trzeba z dzieckiem coś zrobić, gdyż czas wracać do pracy - najczęściej babcia się lituje i bierze pod swoje skrzydła. Myśl czasem szerszym kontekstem yepana egoistko.

Gość gość
17.29 Przedszkole to nie przechowalnia, ja chce żeby syn miał kontakt z innymi dziećmi i się uczył a nie nudził się w domu a to, że nie ma miejsc to nie moja sprawa, tylko państwa, to oni powinni zadbać, żeby te miejsca były.

Gość gość
A co mnie obchodzi twoja absencja zawodowa? Nic. Robię tak jak mi jest dobrze. I akurat syn ma 2 kolegów od czasów przedszkola, także mylisz się prosta dziewojo, bo znajomości przetrwały. I tak, oderwanie dziecka od jego rytmu byłoby dla niego krzywdzace, dlatego chodził do przedszkola.

Gość gość
gość dziś A co mnie obchodzi twoja absencja zawodowa? Nic. Robię tak jak mi jest dobrze. I akurat syn ma 2 kolegów od czasów przedszkola, także mylisz się prosta dziewojo, bo znajomości przetrwały. I tak, oderwanie dziecka od jego rytmu byłoby dla niego krzywdzace, dlatego chodził do przedszkola. xxx Ale z Ciebie manipulantka. To ile syn ma lat? Powiesz mi zaraz najpewniej, że wchodzi w dorosłość i z kulegami z psiećkola w spółkę handlową wszedł? Całe życie polega na zaburzaniu rytmu. Gdy siedzisz z nim w domu i posyłasz pierwszy dzień do przedszkola, kolejny gdy musi przekroczyć próg podstawówki etc. Gdybyś była konsekwentna w tej swojej troskliwości to aby nie zaburzać rytmu (jakby to jakaś tragedia była, dosłownie gwałcenie psychiki dziecka niczym zamorodwanie rodziców na jego oczach) powinnaś siedzieć z nim w domu do czasu jego 18tki. Pomyśl czasem zanim coś wklepiesz na klawiaturze.

Gość gość
gość dziś A co mnie obchodzi twoja absencja zawodowa? Nic. Robię tak jak mi jest dobrze. xxx Typowa egoistyczna idiotka ;/

Gość gość
gość dziś 17.29 Przedszkole to nie przechowalnia, ja chce żeby syn miał kontakt z innymi dziećmi i się uczył a nie nudził się w domu a to, że nie ma miejsc to nie moja sprawa, tylko państwa, to oni powinni zadbać, żeby te miejsca były. xxx Chyba coś ci się we łbie poprzestawiało. Otóż przedszkola nie są powołane w tym celu żeby zapewniać rozrywkę twemu dziecku, ale powstały w tym celu aby umożliwić aktywacje zawodową rodzicom jak również przystosować dziecko do szkoły. Coraz bardziej nawiedzone te dyskutantki.

Gość gość
Kilka matek w grupie mojego syna urodzilo dzieci w tym roku i pod koniec zeszlego. Zadna podkreslema ZADNA matka nie wypisala sowego przedszkolaka tylko dlatego ze byla/jest w domu na macirzysnki. Czyjscie oglupialy czy jak?? Co taki 3, 4 latek ma robic z matka do ktorej uwieszony jest niemowlak wikeszosc czesc dni jak i nocy.

Gość gość
A to już nas nie obchodzi, dostaje na niego 500 plus niech mu organizuje rozrywki. Ważne by bez potrzeby nie zajmował miejsca w przedszkolu z dotacjami samorządowymi. Tak, te prywatne też otrzymują inaczej nie opłacałoby się ich otwierać.

Gość gość
Syn ma 21lat. Obecnie studiuje, wynajmuje mieszkanie z 3 kolegami. Tak wyszło ze z 2 z nich chodził do przedszkola, szkoły, liceum a teraz razem studiują. Co z zdarza się jak widać. A o kim mam myśleć jak nie o sobie? Kto pomyśli o mnie i mojej rodzinie jak nie ja? Wy na pewno nie, dlatego zawsze robiłam i nadal robię to co jest dla mnie najlepsze/najwygodniejsze.