Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić z takim mężem?

Polecane posty

Gość gość
Moj podobnie. Nie kartony ale rozne inne rzeczy. Jakies czesci z radia,silniki z miksera,rurki,sprezynki,kabelki i wiele wiele innych. Juz ma trzy disc duze szafki w pokoju zapelnione plus szafa w przedpokoju i na szafkach tez. Piwnica jest zawalona. I wszystko sie przyda fakt faktem czasem potrzebuje jakies części i akurat ma. No ale bez jaj. Na komodzie I polce gdzie bral szafek wszystko jest na wierzchu. Juz brak sil.

Gość gość
Może to syllogomania (maniakalne zbieractwo)?

Gość gość
I jest jeszcze jedna sprawa. On nie dba o higienę- gdybym go nie zmuszała do kąpieli nie robił by tego. Kiedyś poszłam wcześniej spać i nie w********ilam go do wanny to położył się w tym co chodzi do pracy.... jestem przerażona Gdyby to były oryginalne pudła ale to zwykle śmieci. Jeden karton nawet z wc jest :/ no k***a

Gość gość
Gdybym je ruszyła.... boje się ze mógłby mnie zabić.... naprawde Ma już jeden pokój na swoje gry ile można ??? Mam mu drugi dać??

Gość gość
Przepraszam trochę źle napisałem, orginalne opakowanie nie jest potrzebne przy zwrocie lub reklamacji, przy gwarancji jeśli jest to zapusane w umowie gwarancyjnej może być wymagane. On nic nie sprzedaje, kupuje dużo gier i nie chodzi o opakowania z nich a kartony w których były przysłane plus zaczął zbierać też inne pudełka w tym ze śmieci. Zastawił całe mieszkanie tak że już mają problemy z normalnym funkcjonowaniem w nim. Tak to opisuje autorka topiku i wygląda to jak rozwijająca się choroba. To by musiał sprawdzić psychiatra bo to zaczyna tak wyglądać. Może nie jest to choroba ale może już jest. Tu na forum to sobie tylko piszemy. X Zbiera bo mu szkoda pieniędzy na nowe pudełka pewnie. Ty na allegro też pewnie wolisz wysyłkę za 10zł a nie 20zł. No a nie ma nic za darmo.

Gość gość
Jeden karton nawet z wc jest :/ no k***a X Z WC spluczki akurat dobre, miałem kiedyś wysłałem w nim konsole :) XD

Gość gość
Przepraszam o czym ty piszesz? Jakiej wysyłce za 10 lub 20? Co to ma do rzeczy gdy ktoś nic nie wysyła a odbiera przesyłki i zbiera pudełka ze śmieci?

Gość gość
dziś Gdybym je ruszyła.... boje się ze mógłby mnie zabić.... naprawde Ma już jeden pokój na swoje gry ile można ??? Mam mu drugi dać?? X Jeśli ma tak dużo tych gier i was stać to daj. Tu masz film największego zbieracza gier na świecie on ma hangar https://youtu.be/7sjjGblGtiU kto bogatemu zabroni? :)

Gość gość
dziś Przepraszam o czym ty piszesz? Jakiej wysyłce za 10 lub 20? Co to ma do rzeczy gdy ktoś nic nie wysyła a odbiera przesyłki i zbiera pudełka ze śmieci? X Zrób tak skoro nie wysyła daj mu 100-500zł na pudełka w przyszłości i wszystko wywal ale tylko te szare. Te kolorowe po konsolach zostaw bo jak kolekcjoner to wpadnie w szał.

Gość gość
dziś wczesniej nie wykazywal takich chorych akcji? ja bym wyslala na terapie czy po leki albo uciekala to ine jest normalne sama mam kilka kartonow, ale zostawionych wlasnie po to by wyslac znajomym np. ksiazki cyz cos z allegro- leza sobie zlozone w jednej szafie i spokoj X Ja mam cały pawlacz w oryginale pudełek od wszystkich rzeczy xd

Gość gość
Przeczytaj jeszcze raz temat a nie pisz o tym czym sam się zajmujesz bo wyskakujesz jak filip z konopi :D

Gość gość
Gry książki filmy są spoko gdyby jednak zbierał buty lub Kinder niespodzianki monety znaczki kapsle piwa to idź z nim do psychiatry

Gość gość
Oj shatyn shatyn :D

Gość gość
Dwa pokoje też może mieć w jednym same gry w drugim sprzęty i grać. Córkę naklaniaj do grania będzie dobra partia.

Gość gość
Jutro szukam psychiatry jak nie pomoże to pakuje manatki i będzie k***a miał 3 pokoje, łazienkę i kuchnie na kartony.

Gość gość
Ja kiedyś czytałem post dziewczyny która zbierała kinder niespodzianki. Miała ich tony. To bezsensu. Rozumiem gry filmy książki lego (bo przynajmniej można budować) od biedy ciuchy nawet papierosy https://youtu.be/vNFcCVCxUuw ale są kolekcjonerzy bezużytecznych rzeczy jak te zabawki kinder monety stare znaczki pocztowe zegarki ścienne był taki w handlarzach cały dom miał w zegarach. A gry to przydatne rzeczy. Pudełka niech wyrzuci po prostu.

Gość gość
Jutro szukam psychiatry jak nie pomoże to pakuje manatki i będzie k***a miał 3 pokoje, łazienkę i kuchnie na kartony. X On nie chce tych szarych wysylkowych wyrzucić? A nie da się złożyć i do piwnicy?

Gość gość
Nie rozumiem kolesia po prostu. Jeśli zwrocilas mu uwagę a te kartony są wysyłkowe a nie od gier konsol to w czym problem. Nowe szare pudełko 1-5zl.

Gość gość
Shatyn sorki ale zawsze byłeś ciężko kapujący :D nie o gry chodzi czy pudełka z nich a zwykłe kartony plus pudełka ze śmieci wyciągane :D chłop całe mieszkanie nimi zapełnia. Swoją drogą coralik wracasz powoli do formy tak że nie palę ci a od początku uczestniczę w grze :classic_cool:

Gość gość
Ja mam 12 kartonów w pokoju ale pod ścianą i zajmują tyle co szafa. Po prostu szkoda mi pieniądzy na meble bo ich zawartość i tak do sprzedaży.

Gość gość
Piwnica już zawalona kartonami. To trzeba WYRZUCIĆ a nie chować gdzies. Tyle kartonów nie jest potrzebne chyba nikomu.

Gość gość
Shatyn sorki ale zawsze byłeś ciężko kapujący smiech.gif nie o gry chodzi czy pudełka z nich a zwykłe kartony plus pudełka ze śmieci wyciągane smiech.gif chłop całe mieszkanie nimi zapełnia. Swoją drogą coralik wracasz powoli do formy tak że nie palę ci a od początku uczestniczę w grze cool.gif X Ja od kolekcjonowania dostałem poczucia estetyki. Gdybym zbierał dzisiaj gry to wszystkie w normalnym wydaniu bez udziwnien jak metalowe pudełko czy edycję w większym pudełku. Po prostu by to jakiś wyglądało na półce wszystko jednakowe. X To po co zbiera puste pudełka jak nie wysyła. Może on ma w planach sprzedaż części kolekcji? Albo zaniesienie do piwnicy. Wszyscy zakladacie że zwariował.

Gość gość
dziś Piwnica już zawalona kartonami. To trzeba WYRZUCIĆ a nie chować gdzies. Tyle kartonów nie jest potrzebne chyba nikomu. X Mi się przydadzą ale też nie chcę żyć w syfie. Tyle że ja mam działalność na allegro.

Gość gość
Porozmawiaj z nim może nie wie że pudełka szare można kupić puste gdy będą mu potrzebne. Odłożyć 500 na nie i usprzatnac dom i piwnice.

Gość gość
Nie zakładamy ale jest mocne podejrzenie choroby. Gdyby planował rozkładał by kartony po domu jak popadnie? Przynosił by pudełka ze śmieci? Nie dbał by o higienę gdyby go nie pilnować? Miał by silny stosunek emocjonalny do tych w gruncie rzeczy śmieci? Shatyn tobie to wszystko trzeba tłumaczyć jak chłopu na miedzy :O Coralik po prostu wzięła typowe objawy z poradnika zdrowotnego w sieci i w swoim stylu rozwija prowo. Odeszła od sztampy tematycznej w której od lat siedziała choć nadal siedzi w schemacie prowadzenia i rozwijania prowo oraz ma ciągle te same metody.

Gość gość
masz czarne śliczne pudełeczka na stronie pp ❤️

Gość gość
dziś Nie zakładamy ale jest mocne podejrzenie choroby. Gdyby planował rozkładał by kartony po domu jak popadnie? Przynosił by pudełka ze śmieci? Nie dbał by o higienę gdyby go nie pilnować? Miał by silny stosunek emocjonalny do tych w gruncie rzeczy śmieci? Shatyn tobie to wszystko trzeba tłumaczyć jak chłopu na miedzy pechowiec.gif Coralik po prostu wzięła typowe objawy z poradnika zdrowotnego w sieci i w swoim stylu rozwija prowo. Odeszła od sztampy tematycznej w której od lat siedziała choć nadal siedzi w schemacie prowadzenia i rozwijania prowo oraz ma ciągle te same metody. X Tylko później niech nie płacze jak mąż zapłaci za 40 pudełek 64zł. Mi siostra też się czepiala po co trzymam w domu. Jak spytałem czy mi dołoży 3-10zł do każdej wysyłki na poczcie na pudełko to cisza od tej pory :D

Gość gość
Zawsze miałeś klapki na oczach :D

Gość gość
Gdyby planował rozkładał by kartony po domu jak popadnie? Przynosił by pudełka ze śmieci? Nie dbał by o higienę gdyby go nie pilnować? X 1. Nie wiadomo czy mają miejsce. 2. Żeby zaoszczędzić to tak. 3. Nie mam to związku.

Gość gość
Zawsze miałeś klapki na oczach smiech.gif X Są trzy możliwości gdy masz wysłać przedmiot. Pierwsze karton ze śmietnika lub twój co coś kupiłaś. Drugi sposób kupić w hurtowni 20-100szt. Trzeci kupić pudełko na poczcie. X Koszty pudełka metoda pierwsza 0zł, koszty pudełka metoda druga 0,5-1,6zł koszty trzecie 3-10zl, dwie pierwsze metody wymagają miejsca w domu tylko trzecia jest mieinwazyjna ale najdroższa. Przy sprzedaży 10 ciuchów z szafy to już 100zł zamiast 0zł. Mniejsza czy temat to prowo, jest fajny moje klimaty xd