Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zespol niespokojnych nog, koszmar

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny - chcialam zapytac jak sobie radzicie z ta przypadloscia. W moim przypadku meczy mnie to od dziecka, w pierwszej ciazy bardzo sie nasililo ale bylo do wytrzymania. Teraz jestem w 3 trymestrze z drugim dzieckiem i nie daje juz rady. Doszlo do tego, ze od 2 tygodni spie po 2-3 godziny na dobe co bardzo wplywa na moje ogolne samopoczucie (wracaja nudnosci, jestem strasznie zmeczona itd). Konsultowalam to z internista i neurologiem ale zadnych lekow ze wzgl na ciaze brac nie moge. Probuje wszystkich domowych sposobow ale kompletnie nic nie daja. Moze jednak jest jeszcze cos, czego nie probowalam a co Wam moglo pomoc. Podzielcie sie prosze doswiadczeniami, wielkie dzieki!!

Gość gość
Mam to samo. W ciąży też się nasila. Teraz tak jak ty zaczynam 3 trymestr. Moj sposób to masaże w krzyżu tuż przed snem. Pokaż mężowi co i jak. To problemu nie zlikwiduje na to rady nie znam, ale trochę pomoże. Mam nadzieję, że ktoś coś podpowie, bo też się bardzo męczę

Gość gość
Dziewczyny dodaję do ulubionych. Jakbym o sobie czytała. Ja próbuje rehabilitacji. Jest lepiej, ale poroblem nadal jest. Wieczorem spróbuję z masażem zobaczymy jak będzie.

Gość gość
Przecież to zwykły brak minerałów. Od zawsze brakuje wam magnezu, to wszystko.

Gość gość
Jak sie taki zespol objawia?

Gość gość
Łażą ci nogi w nocy. Jedni z braku magnezu mają skurcze w łydkach, a inni niespokojne nogi.

Gość gość
Ja mam tak, kiedy przez kilka dni nie uprawiam sportu. Ogólnie mam niskie ciśnienie i słabe krążenie, wydaje mi się, że to kwestia właśnie tego. Jak raz na 2-3 dni porządnie zmęczę i rozciągnę mięśnie to nie mam żadnych dolegliwości. Tak jakby te mięśnie wariowały z nieróbstwa :) No ale w ciąży ciężko Ci będzie ćwiczyć, może dużo spacerów + naprzemienne ciepłe i zimne prysznice, żeby pobudzić krążenie?

Gość gość
dziewczyny mi pomogly takie podkolanowki uciskowe na krazenie, goraco bylo ale i tak je nosilam bo bez nich nie dawlam rady

Gość gość
U mnie to głównie ,,machanie,, nogami jak się kładę. W dzień jest ok przy zasypianiu masakra. Mam ruch, wyniki badan ok, biorę witaminy. Spróbuję z masażem ew. Z rehabilitacją jak masaż nie wystarczy.

Gość gość
Tu autorka- wielkie dzięki za rady. Masażu nie próbowałam - dziś zobaczę czy zadziała, podkolanówek tez nie! Jeżeli chodzi o ruch to na początku trochę pomagały spacery i ćwiczenia przed snem ale teraz już nic to nie daje. Magnez biorę ale może powinnam więcej. Czasami bóle trochę zmniejsza leżenie z nogami zupełnie w pionie - opartymi o ścianę, ale tak się nie da spać :/ położna poleciła mi babciny sposób mydła pod prześcieradłem - w pierwszej ciazy jakby działało ale może to placebo, teraz nic z tego. Jeszcze jedna opcja był bardzo gorący termofor ale poparzylam sobie nim skore trochę i teraz w te upały wyglada to średnio. Ta przypadłość jest w sumie nawet czasami trudno wytłumaczyć tym co jej nie maja i naprawdę z utęsknieniem czekam do końca ciazy aż wreszcie będę mogła spróbować to leczyć :/

Gość gość
Rety, jakbym o sobie czytała! Na szczescie mam juz to za sobą, brałam magnez, chodziłam na rehabilitację de Enelmedu (polecam, bo mają doświadczonych fizjo i na pewno podejdą ze zrozumieniem do tematu), do tego mąż mnie masował i objawy w 80% ustąpiły. Powodzenia!