Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie biedni to patologia

Polecane posty

Gość gość

Spaczają swoim dziciom psychikę, oszczędzają na nich jak się da. Uczą zadowalani się byle czym, tępią ambicje i kreatywność bo nie stać ich na rozwój pasji swoich dzieci. Ubierają je w jakieś szmaty w których czują się jak goowno i odmieńcy. Uczą tłumić swoje potrzeby bo to się wiąże z kosztami. Potem taki człowiek nie przystaje do społeczeństwa, brakuje mu godności i pewności siebie.

Gość gość
Agresja to tez efekt biedy. Każdy agresywny człowiek daje do zrozumienia otoczeniu, że wychował się w biedzie. W ten sposób przekreśla swoje szanse na zdobycie lepszej pracy.

Gość gość
Skoro takie jest twoje rozumowanie to oddaj im swoja pensje bo masz za dużo pewnie , jeden pracuje na najniższą krajową a drugi na rencie najniższej, lub bez pracy , Wspomóż ich oddając całą pensje, bo mają jedną i tak bedzie za mało na zachcianki

Gość gość
Typowe myślenie biedaka, daj mi

Gość gość
dodam jeszcze, iż c/h/u/ja /wiesz i naucz się odmieńcu pisać

Gość gość
poprawię cię _podziel się ,pomóż, piszę z obserwacji nie z pozycji biedaka

Gość gość
Kariery nie zrobisz z takim słownictwem lumpie. Możesz co najwyżej kible czyścić.

Gość gość
Typowe myślenie nowobogackich, mamy na kredyt wszystko ,noga się podwinie ,spadamy na bruk, nie mamy nic

Gość Margaretka_G
Bieda to nie patologia ,pisanie w ten sposób to obraza ludzi biednych , Nie do jednego wora wszyscy

Gość prawi 124
hm.. To tak jakby powiedzieć ze chleb jest niedobry , bo kosztuje mniej niż pizza

Gość gość
13,18 tylko zauważ ze jak ci sie coś stanie na drodze to kubek wody albo pomocną dłoń prędzej wyciągnie do ciebie ubogi człowiek niż ten niby bogaty bo bogaty pobrudzi sobie koszulę twoją krwią albo błotem które ci się przyklei jak upadniesz ,wniosek?? trochę szacunku do ludzi!To co piszesz to stek bredni i bzdur ,ja mam zupełnie inne zdanie na temat ubogich.Jak się we wsi chałupa pali to ludzie sobie pomagają a jak się komuś auto zepsuje to nowobogacki na drugiego nowobogackiego tylko tyłek wypnie ot co,takie to są wartości ,wśród snobów..i materialistów burżujów.Biedny ci nerkę odda bo tak wychowany w dobroci serca a bogaty cie zostawi na pastwę losu.Tak jest prawda.

Gość gość Sylwia
13,18 tylko zauważ ze jak ci sie coś stanie na drodze to kubek wody albo pomocną dłoń prędzej wyciągnie do ciebie ubogi człowiek niż ten niby bogaty bo bogaty pobrudzi sobie koszulę twoją krwią albo błotem które ci się przyklei jak upadniesz ,wniosek?? trochę szacunku do ludzi!To co piszesz to stek bredni i bzdur ,ja mam zupełnie inne zdanie na temat ubogich.Jak się we wsi chałupa pali to ludzie sobie pomagają a jak się komuś auto zepsuje to nowobogacki na drugiego nowobogackiego tylko tyłek wypnie ot co,takie to są wartości ,wśród snobów..i materialistów burżujów.Biedny ci nerkę odda bo tak wychowany w dobroci serca a bogaty cie zostawi na pastwę losu.Tak jest prawda.

Gość gość
bredzsz autorze bez ładu i składu. Przede wszystkim, najczesciej ten przymus dobrego ubierania sie maja ludzi z kompleksami. a kompleksy sie biora z domu albo szkoły. dziekco moze byc swietnie ubrane, ale jak ktos nim pomiata i mówi, ze jest do niczego, to nabierze kompleksów. I wtedy własnie najczesciej nadrabia tymi strojami. w Polsce pomiatanie ludzmi to norma, dlatego własnie u nas na ulicach sie przyjeło strojenie sie, podczas gdy na Zachodzie ludzie nie maja takich kompleksów i chodza na luzie..

Gość gość
Jeszcze nigdy mi żaden biedak nie pomogł, oni potrafią tylko gadać litościwym głosem

Gość gość
A to bardzo ciekawe spostrzeżenie, bo ja najbardziej zakłamanych, cwanych i aroganckich ludzi, ignorujących konsekwencje swoich czynów, nieszanujących innych widzę wśród biednych/wykluczonych społecznie. Pracuję w instytucji pomocowej. I rozumiem, że oni mi pomogą? :)

Gość
to prawda co piszesz u mnie w domu to jadlem swieza srake jak mama dala du py jakiemus bogatemu co jom na obiad zabral a tak to musialem jest wielokrotnie przetrawione gow no

Gość sylwia s
skąd możesz wiedzieć jak kto się w czym czuje? ja lepiej się czuję w zwykłej koszulce niż z logo znanej marki bo chcę być skromna ,nie znoszę się popisywać ,szpanować czy obnosić złotem bo to symbol pychy a pycha to grzech,wolę być skromna normalna i naturalna. Taką siebie lubię najbardziej Nie znoszę być sztuczna Aha i jeszcze jedno nie dzielę ludzi na bogatych i biednych bo to też oznaka pychy i zgorszenia Nie kręci mnie przepych a wręcz odraża czasami ,bo to wyklucza człowieczeństwo i duchową sferę życia .Wstyd takie rzeczy na forum pisać .Może pisz za siebie co?

Gość gość
Przepych zabija człowieczenstwo ale ubostwo również

Gość gośćSyleias
15.54 Wedle powiedzenia że,, nie szata zdobi człowieka''- tylko bogate wnętrze .Autor jest przykładem pustki duchowej i umysłowej oraz moralnej..Ja osobiście ubieram się wg,,mniej znaczy więcej'' czyli klasycznie bez udziwnień przepychu złota i krzykliwych logo.Chcę być skromna i to mój świadomy wybór ,wierzę w Boga a nie można służyć dwojgu Bożkom zgodnie z wiarą albo Bóg albo mamona.Ja wybieram Boga ,nie kręcą mnie błyskotki ...wolę te pieniądze wrzucić do puszki na cele charytatywne. Żle bym się czuła w przepychu.

Gość gość
dziś mylisz pojęcia, i wsadzasz ludzi do jednego wora. Zrozumiałam, ze piszesz o dosc skrajnej biedzie. W polsce wiekszosc ludzi ma dosc biednie, i fakt, ze jesli wiaze sie to jeszcze z praca 12 h, a potem ledwo spłacaniem mieszkania i dozyciem do 1, to takie osoby po protu nei tryskaja humorem. ale jest faktem, ze najczęsciej np. ulicznym zebrakom daja pieniadze niezamozne babcie, ogólnie niezamozne kobiety, bo płec zeńska jest b empatyczna, a do tego przechodzenie samemu biedy powoduje uwrazliwienie na nią. Najgrosi sa nowobogaccy, maja pieniądze ale wiadomo jaka mentalnosc, pieniadze tkaich ludzi psuja

Gość gośćSylwias
Autorze masz bardzo ubogie wnętrze i zero ambicji na to by być lepszym człowiekiem ,szczerze ci współczuję tej pustki duchowej i moralnej ,ja osobiście wolę mieć bogate wnętrze i skromną powierzchowność wedle zasady ,,jak cię widzą tak cię piszą''Bądź człowiekiem a nie marionetką współczesnego świata. Pozdrawiam. ps dyskryminacja ludzi jest obrzydliwa wg mnie . Zmień się!

Gość gośćSylwias
wszystko zależy od wychowania ,wiary,priorytetów i poglądów.Ja biedy w domu rodzinnym nigdy nie miałam a jednak mnie rodzice uczyli szanować wszystkich po równo i pomagać przede wszystkim ubogim bo taka jest natura człowieka i tak uczył nas Jezus .Nie można służyć zarówno Bogu jak i mamonie ,ja wybieram Boga.,,Łatwiej będzie wielbłądowi przejść przez ucho igielne niż bogatemu do Królestwa Niebieskiego.Św Franciszek z Asyżu porzucił arystokrackie życie dla innych .Trzeba mieć serce wrażliwe a nie kamień.

Gość gość
Nie mam litości dla nierobów, pijaków i palaczy

Gość gość
patologie powinni palić zbiorowo na stosie raz w tygodniu w południe w centrum miasta

Gość gość
patologie i pijaków trzeba sposobem hitlerowskim eliminować bo to bezużyteczne gòwno

Gość gość
palić w samo południe?...wez na luz..i tak jest gorąco ;)

Gość gość
Tytuł nieadekwatny . Autor nie rozróżnia patologi od biedy, co ty bredzisz ?obrażasz ludzi uczciwych a biednych nie skażonych patologią jesteś dorosły czy małolat nowobogackich pyszny i bogaty, bo ci się w łbie poprzestawiało

Gość gość
Uswiadom sobie ze swiat jest tak zbudowany ze sæ tak zwane wysoko urodzone co nigdy nic nie robily tylko zarly bawily sie i pily:-P ubieraly sie mieszkaly mialy wszystko co zapragneli- pomysl! Ktaos to wszystako musial zrobić czyli posadzić przerobić na zarcie ubranie material budowlany itd a kto to robil zadaj se pytanie? :-D no biedak k***a tafa mać:-P pan rączek se nie brudził od tego mial ludzi do roboty ,do czego zmierzam ,teraz jesta tak samo pan daje ci prace pozwala zarobic tyle zebys mial co zryć mial sile do roboty i zebyś zapiertalał na niego on normalne ze ci powie niema pieniedzy zeby dac ci zarobić bo oczywiste ze gdybys zarobil bylo by cie stac na wlasny interes a to juz konkurencja dla panow .Wniosek jaki? Jak dziadem sie urodzileś dziadem zdechniesz twoja rola na tym swiecie to robic na tych co nic nierobia tylko liczą i dzielą pieniądze ktore ty wyrobileś pracą wlasnych rąk ,pogodz sie z tym bo tego nie zmienisz ,albo zacznij tak robić jak Janosik okradaj bogatych dawaj biednym:-P :-D

Gość gość
Biedaki to zwolennicy komunizmu