Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko ma blond wlosy

Polecane posty

Gość gość

jak to mozliwe?! moj maz ciagle gada ze go zdradzilam a to nie prawda zrobilam specjalnie testy dna i jest nasze :) skad blond? czy sciemnieje ? my mamy czarne oboje :O

Gość gość
Hahahha , biologii w szkole nie miałaś... No nie bo jebne takiego cepa jeszcze nie widziałam.... Ty się ciesz że dziecko Homo Sapiens ci się nie urodziło.. A tak na poważnie dziecko nie dziedziczy zawsze 100% genów po rodzicach.. Często zdarzaja się cechy charakterystyczne waszych rodziców, dziadków itd.... Przeciez to jest fundament wiedzy ze szkoły.... Nie uważałas w szkole... Oj nie uważałas....

Gość gość
mam ci podac link do strony o genetyce czy sama znajdziesz?

Gość gość
hej to znowu ja :) kazde z naszych rodzicow ma ciemne wlosy dalej nie wiem jakim cudem :P maz dalej mi nie wierzy ..

Gość gość
U mnie sytuacja podobna :-) zarowno ja jak i mąż mamy dość ciemną karnacje i prawie czarne włosy, mąż ma ciemne, brązowe oczy, ja ciemnoniebieskie. Starsza córka czarne wlosy, oczy zielone /?/, skóra najciemniejsza z nas, oliwkowa. A mała córka przezroczysta skóra blada jak pergamin, wlosy jasny blond, oczy mocno niebieskie, jak w soczewkach lazurowe :-) wiem, że obie nasze, wiem że geny, tak się ułożyło.

Gość gość
Są takie przypadki że dziecko potrafi urodzić się czarnoskóre mimo iż ma białych rodziców, jeśli cię to interesuje to zajrzyj w głąb internetu...

Gość gość
Autorko, poszukaj po dziadkach, również Twoich dziadkach, popytaj jakie mieli wlosy jako dzieci. Moja blondynka ma szansę pociemniec, bo teść miał w dzieciństwie blond, chociaż później już ciemniejsze, również mój dziadek od strony mamy był blondynem, też ciemniejszym niż moja córka, ale jednak.

Gość gość
to ja znowu :) kazdy w rodzine ma ciemne wlosy.. zawsze sie tym chwalono ze tak kateogrycznie trzymame "rase" haha no nic moze najwyzej kiedys babcia zdradzila dziadka i masz ci los :P tylko co zrobic zeby maz mi uwierzyl ? ma w d***e testy dna :/

Gość gość
Może dziedziczyć po Waszych dziadkach czy pradziadkach.Jasne włosy są cechą recesywną i nie w każdym pokoleniu mogą się ujawnić.Z czasem mogą ciemnieć.Moje też miało jasne teraz ciemny blond mimo że oboje mamy ciemne