Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przemoc w dziecinstwie

Polecane posty

Gość gość

Hej, jestem już dorosła, mam na myśli kilka lat po studiach. Praca, związek, mieszkanie... cała młodość przebalowalam, piłam, opalam, przypadkowe związki. Powoli się "ogarniam" I zaczynam myśleć o moim dzieciństwie w latach 90. Kiedy byłam mała dziewczynka potrafiłam wkurzyć ojca- nie wiem czym, ale do takiego stopnia że wrzeszczal, szarpal, potrafił za włosy mnie szarpać, popchnac no i krzyk. Tak było właściwe aż się nie wyprowadzilam z domu... raz miałam nawet siniaka na twarzy. W liceum. Moja matka mówiła żeby się powstezymal, ale sama potrafiła mnie spoliczkowac kilka razy.. moi rodzice byli ludźmi na wysokim szczeblu, raczej zamożni- jednym słowem na poziomie. Raz jako 7 latka powiedziałam koleżance coś niewinnego że tata mnie uderzyl to skończyło się awantura w domu, że wynosze... Jestem pod 30... I dopiero zaczynam sobie o tym przypominać, odrzuciłam to... czy ktoś przetrawil takie problemy?? Ojciec jest prawie umierający na demencje. Nigdy nie zalowl swojego zachowania, a potem uważał że to ja jestem Zaburzona. Z moim partnerem jestem 5 lat , niedługo ślub. Nigdy mu o tym nie powiedziałam... czy powinnam? Jak sobie to wszystko ułożyć?? Najsmieszniejsze jest to że ja dopiero teraz zaczynam widzieć że to było niewłaściwe. Wcześniej myślałam że było ok...

Gość gość
I dlatego poszlas studiowac psychologie ? Sama sobie dziecko nie pomozesz

Gość gość
Cwaniak... I jak wpłynęło to na Ciebie? Poradziła sobie? Ja dopiero teraz sobie z tego wszystkiego zdaje sprawę... Nie wiem, niby wiedziałam że tak było Ale w ogóle to odrzuciłam. Dodam że bardzo długo myślałam że jestem bardzo brzydka, chociaż niby byłam przebojowa I popularna. A teraz wiem że byłam bardzo ładna i może to mnie uratowalo trochę w zyciu. Ojciec potrafił mi powiedziec: ucz się bo z tym wyglądem nie masz szans być prostytutką. Dodam że był profesorem. A ja do goac - skończyłam ścisły kierunek...

napisałem że podobnie, a nie tak samo... mnie "ojciec" od dziecka maltretował psychicznie i moją matkę właściwie też, jesteśmy ofiarami... niechce mi się o tym pisać, ja już mam 34 lata i mam wyj/ebane na to, w zasadzie życie pokazało mi że w 90% ludzie to takie same k/urwy jak mój ojciec... niechce mi się o tym pisać, rady? przestań się przejmować k/urwami i ich opiniami, mnie się to stało samoistnie i być może Tobie też się stanie jak dorośniesz, ale to Ty MUSISZ zacząć oceniać innych a nie być cały czas samą oceniana, musi Ci się samoistnie zmienić myślenie na takie że to Ty oceniasz innych a nie oni Ciebie... rozumisz? u mnie proces trwał długo... ale dzięki niemu nie przejmuję się opiniami innych bo MAM SWOJE WŁASNE OPINIE NA WSZYSTKO /ważniejsze niż tych k/urew/ w tym i na samego siebie... to taka jedna z moich rad :) pzdr i 3m się DZIEWCZYNO ! :)