Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sa tu urodzeni.w latach 70?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś super by było, a buty relax mogą mieć wartość kolekcjonierską hehe

Gość a_w
75..nie potrzebowaliłsmy telefonow zadnych komunikatorow a i tak wszyscy punktualnie przy trzepaku sie stawiali.. dzien był za krotki jak matka wołała do domu a teraz siadaja z komorka wieku7 lat potem na fotel strimerow wieku 16lat wstana wieku 40potem usiada w fotel i nagle 60i zycie i ucieknie no coz lata leca a człowiekowi zostaja wspomnienia:) pamietam klei i gume myszke do mazania probowalismy to ja najlepsze cukierki hehe

Gość gość
.loo wtedy dezodorant Bac byl pamietam , chyba z wegier przywozony

Gość gość
01:58 no mowie ci,w Wawie na lotnisku juz tlum czekal ktos tam nawet z widlami wpadl,dobrze ze milicja obywatelska byla na miejscu bo by Panicza Leoncio zabili nim zdążyłby zobaczyc palac kultury na zywo:)

Gość gość
O kurde ja tez pamietam slynne buty relax

Gość palma z dobrobytu
teraz ludzie wszystko mają a i tak narzekają, co za naród, komuna była dlatego dobra, trzymała pokuse grzechu z dala od narodu

Gość gość
A pamietacie taki serial tez wszyscy ogladali tam grala joan collins

Gość gość
eh, piękne czasy, inne, ciekawsze, teraz tylko hajs i pogoń, tragedia

Gość gość
nigdy nie zapomne smakuj visolitu i ciagle pomaranczowego palucha:)

Gość gość
Pamietam Michael Jackson - Billie Jean i Thriller grane z kaset w aucie

Gość gość
02:01- pewnie tak,ale dla mnie mają wartosc sentymentalną,i to jest bezcenne:) statystycznie co dwa trzy lata wskakuje na strych i powierzchownie ogladam swoje szpargały,konczy sie to na butelce whiskacza pitą po Polsku czyli z colą i lodem:) i rozpamietuje czasy echh. Ps.moj dziadek mial saturator i sok malinowy lub truskawkowy,woda po 1zl50gr, a z sokiem po 2 zeta:)

Gość gość
02:04-Dynastia:) 02:06- hahahaha z tym paluchem fakt:) a vibovit pamietasz?

Gość gość
buty relax jak ja tych butow nienawidziałam buty potwory :( nie mozna sie było slizgac w nich jeszcze w kolorze szarym wstret do dzis ten co wtedy to wymyslił nie lubił chyba dzieci hehe

Gość gość
Dodam ze z karbitu i puszki tak prałem z ze hoho. A korki z saletry ktorą trzeba bylo kupowac pod pretekstem „mama potrzebuje do peklowania miesa”

Gość gość
Ojciec byl strzałowym na kopalni Makoszowy (30lat temu a mialem wtedy 10lat) w Zabrzu a ze czasem cos tam z roboty wyniosl to pech chcial ze byl to dynamit i zapalnik. No wiec zakosilem mu z szafy,polecielismy pod rozdzielnie elektryczną i tam zdetonowalismy przy uzyciu dluugiego kabla i bateri R9.Pamietam jakby wydazylo sie to wczoraj bo tyłek mnie piecze aż do dziś jak mnie fater dorwał..:)

Gość gość
Zapach pasty do podłog w takiej butelce z grubego szkła.Smak czerwonej oranzady,kolekcja znaczkow,numizmatyka,modelarnie,kradziejka na dzialkach (a to jabluszko a to gruszeczka) eh:(

Gość gość
gość dziś Dodam ze z karbitu i puszki tak prałem z ze hoho. A korki z saletry ktorą trzeba bylo kupowac pod pretekstem „mama potrzebuje do peklowania miesa” > masz recepture jak tą saletre się mieszało? coś z cukrem chyba. Kurde wtedy ludzie mieli pomysły i wyobraźnie a teraz ZERO. A karbit skąd się wtedy brało? to chyba było coś do spawania na budowach, taki kamień co jak z wodą ( lub śliną ) prysnąć to gaz produkowalo, puszka po farbie z dziurką po jednej stronie i przykrywa strzelała z hukiem jak z armaty hahaha Gdzie teraz saletre kupić? to dalej sprzedają?

Gość gość
02:35 tak saletra jest dalejcw obiegu:) mieszalo sie to chyba 1:1. Karbit ja akurat podkradalem dziadkowi z warsztaru:) uzywalo sie karbitu do wytwarzania gazu ktory sluzyl do spawania. 1-puszaka w ktorej robisz dziure 2-wrzucasz kawalek karbitu i pol szkalnki wody 3-szybko zamykasz pokrywe,przytrzymujesz puszke nogą i zapalke przystawiasz w miejsce dziurki i BUUUUM:)

Gość gość
kolekcje znaczków miałem, ludzie na rynku handlowali znaczkami, szczególnie jakieś zestawy np Disneya

Gość gość
gość dziś o kurcze, musze saletre znaleźć, będzie znowu frajda, chyba że na gliny ktoś zadzwoni hehe

gość dziś dzisiejsze bachory to rozpuszczone gnojki, wszystko mają i dalej się nudzą, zero własnej wyobraźni X to nie wina ludzi tylko czasów idioto... jakby ciebie wpleść jako dziecko w dzisiejsze czasy to też byś był taki sam jak te dzieci które krytykujesz... a jakby obecne dzieci przenieść do tamtych czasów to one też byłyby zupełnie inne ~ kreatywne itd., więc niepier/dol mi tu głupot k/urwo j/ebana śmieciu bez mózgu jak mój stary...

Gość gość
Gdzie się wcinasz pętaku?! Mleko spod nosa wytrzyj!, kto ci dał prawo obrażać ludzi których na oczy nie widziałeś ani z nimi nie rozmawiałeś! Twoje myślenie to najzwyklejsze prostactwo umysłowe!, g****ojadzie posmarkany! Ten wątek nie jest dla twojego poziomu intelektualnego, czyli zerowego.

Gość Ewa333333
a jak się buty nie chciały ślizgać, to się je świecowało i śmigały, że hej a vibovit jest w aptekach i mam go zawsze w domu i czasem sobie wciągnę kreskę ;)

Gość gość
'73 to byly piękne czasy ,prawdziwe życie- tego co nie mają dzisiejsi ludzie,młodzież mieszkałam na dużym osiedlu każdy nastolatek był twoim kolegą,koleżanką, nie dlatego że się tam znacie z czegoś tylko bo mieszkacie koło siebie, wychodziło się z klatki,spotykało sie kogoś i o,pójdźmy razem do sklepu Wieczorami np w wakacje siedziało się na ławce ,ktos grał na gitarze, pełno śmiechu że aż ludzie spadali z ławek,tańczyliśmy, wygłupialiśmy się, ktoś tam szedł z pieskiem to sie go wołało eej, chodź do nas, chłopak podchodził i pytaliśmy z którego jesteś bloku ? a , ze 120 aha a to ty chodzisz z Lewandowską do klasy ? Tak a bo nasz Grzesiek się w niej kocha i wszyscy się śmiali,rozmowa,zabawa, życie beztroskie bez internetu,bez komórek, spacery, zakładanie klubów w piwnicy ,spotkania , wyjazdy na wycieczki po górach Wtedy to było życie,nie to co teraz A jak byłam dzieciakiem i wakacje na wsi, gdzieś tam w głowie tkwi mi to piękno rano kogut piał ,jadłam pajdy chleba ze śmietaną od krowy ubitą i posypaną cukrem, mleko prosto od krowy ,wszystko to przecież tłuste a i tak mieliśmy niedowagę biegaliśmy,jeździliśmy na rowerach,hulaliśmy na sianie,chodziliśmy po lesie ,14 godzin biegania,bawienia się człowiek ze wszystkiego się cieszył a teraz to jest jakby podróbka świata,podróbka chińska życia bo to nie jest życie to tylko podróbka

Gość gość
Czytając ,wzięła mnie jakaś taka nostalgia,smutek za tymi czasami 09.1972

Gość Ewa333333
ja tam nie czuję nostalgii za czasami, ewentualnie za wczesną młodością teraz możesz żyć jak chcesz, masz jakiś wybór nie musisz oglądać głupich reklam i seriali, nie musisz mieć komórki i fejsa, ale jak chcesz, to możesz i to dla mnie ma wartość - możliwośc wyboru, wolność wyboru a nie, że robisz jak wszyscy, bo nie ma innej opcji dlatego nie tęsknię za tamtymi czasami dzieciństwo - fajna sprawa, ale nie uważam, żeby obecne czasy były jakieś tragiczne żyjesz jak chcesz, masz możliwośc wyboru i to się dla mnie liczy

Gość gość
A ja lubiłem zapach w Pewexsie taki inny niż wszystkie

Gość gość
myślisz że dzieciństwo to wybór ? Nie,musisz żyć tak jak wszyscy nie weźmiesz dziecka do MC Donalda ? to ci będzie robic wyrzuty nie kupisz dziecku ajfona czy laptopa ? Nierealne,sama mam dzieci i wiem że taki wybór jest nierealny musisz się dostosować do danych trendów bo nie masz wyjścia Nie kupisz dziecku coli, kolorowych słodyczy ze sklepu ? które są słodzone niezdrowym syropem fruktozowo glukozowym,który później przyczynia się do rozwoju innych chorób na które organizm jest poddatny oczywiście że kupisz więc uważam że jak piszesz o wyborze to jest bzdura ja swojej córce nie kupowałam laptopa i internetu do 2 klasy podstawówki, okazało się nierealne i musiałam kupić choćby dlatego że dzieci nie mające własnych komputerów słabo radziły sobie na informatyce, do tego kupiłam jej smarfona żeby miała przy sobie nie masz wyboru i nie dokonujesz wyboru życie jest takie jakie są czasy

Gość gość
Ewa 3333 czy wiesz że pracodawca sprawdza ciebie po Fejsie jak nie masz to adie! "Wolność"

Gość gość
Kwiecień 70 Jako mała dziewczynka wychowalam sie na "Pipi Lansztrung". Byłam zafascynowana jej warkoczykami, więc mama plotla mi podobne.Pierwsze lata szkolne- zabawy we ściąganie dziewcząt do męskich toalet, ciągnięcia za włosy , podglądanie pod ławką przez chłopców. W tv jeszcze czarno bialym/ Ale kto by się tym przejmowal/ Czterej pancerni i pies", "Janosik", "Wakacjez duchami", " Czarne chmury". No i fartuszki -hit szkolny/koniecznie z białym kolnierzykiem/. Muzyka Boney M, Abba.